agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Peyzaj, Bahçe Düzenleme
(https)

Beğeni Düzeni174Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 27-08-2012, 23:01   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 26-08-2012
Sn Güler Hn,
Verdiğiniz detaylı açıklama için cok teşekkürler

Bugün işten çıkınca tarım ilaçları satan bir dükkana uğradım ve Roundup ile Inpul satınaldım (sizin mesajınızı henuz okumamıştım- Inpul arayan arkadaşlara yardımcı olabilirim)

Roundup ile ilgili ilk düşüncemı aşağıda anlatmak istiyorum

kırmızı ile işaretlemeye çalıştığım alanı tamamen kaybettim. Uzerinde canlı kalan otlar, sadece ayrık ve topalaklar. Tektek uğraşmak yerine Bu kısmı tamamen kurutup yeni çim uygulaması yaparım diye düşünmüştüm. 20 gün içerisinde bu alan temizlenirken diğer alanlara topalak için inpul uygulayıp sararan kesimleri temizleyip ekim yapmayı planlıyordum

Anladığım kadarı ile bu düşünce geçerli olmayacak ama çizdiğim alanı zaten yeni çim ekimi gibi düşünmek doğru olmaz mı?

Muhtemelen "4 defa yazdım hala anlatamadım" diye düşüneceksiniz ama taşları tam yerine oturtana kadar sizi rahatsız ediyorum.

Ilginiz ve sabrınız için tekrar teşekkürler
Saygılar

Düzenleyen pooly_ares : 27-08-2012 saat 23:03 Neden: link düzenleme
pooly_ares Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-08-2012, 19:48   #2
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 24-08-2012
rulo çimde kuruma ve mantar

merhabalar; rulo çimlerimde kuruma ve mantar üreyince internette çare ararken bu siteyle karşılaştım.bendeki sorun diğer kişilerle aynı olup olmadığını bilemediğim için,fotoğraf yükleyip danışmak istedim. 2. kez rulo çim döşendi.ilki de kurumuştu.bizim bahçe çok güneş gördüğü için çim tutmaz deniyor ama kurak ayrık otlarla dolu bahçe de içime sinmediği için temmuzda otlar temizlenip toprak getirtip tekrar döşettim.birinci haftadan itibaren yer yer daha sonra yaygınlaşan kurumalar başladı. bu sırada sabah akşam olmak üzere günde iki kez bahçeyi suluyordum.tek tük beyaz mantarlar üremeye başlayınca çok sulandığı için olduğunu söylediler sulamayı azalttım.birkaç gün sulamadım şimdi üç dört günde bir sabah suluyorum.çimler toprakla daha birleşmedi bana kuru gibi de geliyor..ilaç kullanmam gerekir mi? tamamen kuruyan rulolar da var,ara yerlerde canlı kalabilen yerler de var?ne yapabilirim,birinci ayında olan çimleri kabaca ve de koparttığım mantarın bir görüntüsünü ekledim.yardımcı olabilirseniz sevinirim.teşekkürler.

Eklenen Resimler

mirayf Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-09-2012, 13:30   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 15-09-2012
çim mantarı kuruma ve sararma hakkında yardım

merhaba formda yeniyim nereye nasıl yazacağımı bilemedim ama sorunum bahçe çimleri ile ilgili. sorun yer yer çim mantarı var bahçemde yer yerde kuruma oluştu resimlerde görüldüğü üzere bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. sulamayı günlük akşam yapıyordum ama onu kestim şimdi sabah erken saatlerde yapıyorum ayrıca gün aşırı yapıyorum. teşekkürler

pilott146 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:32.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025