![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Genellikle mevsimlik bitkiler kullanılıyor. O nedenle saksı değişimine gerek kalmıyor. Sezon sonunda bitkiler ömürlerini tamamlıyor. Sardunya gibi çok yıllık bitkiler kullanılırsa, baharda normal bakımları yapılıp toprak değiştirilebilir. Ya da saksı değiştirilebilir. Bu işlem yapılırken yeni bitkiler ilave edilebilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Cam içine bitki dikildiğinde, kireç ve yosunlanma nedeniyle zamanla görüntü kötü oluyor. Köklerin de karanlıkta olması daha sağlıklı diye biliyorum. Cam yerine başka delikli kapları da kullanabiliriz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Nurcan Hanım'ın güzel bahçesindeki güzel aranjmanı, çok beğendim. http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=453 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
Alıntı:
Sn.Zenfree ; teşekkür ederim.Bitkiler güzel gelişti ,şu an aşağıda ki gibi.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Hiç sırası değil ama gelecek kışa unuturum kesin. ![]() Buyrun efendim kışlık saksı aranjmanları: Fotoğraflar Kasım ayında Almanya'dan. Bir evin 4 penceresinin her birinde değişik bir kombinasyon vardı, bayılıp fotoğraflarını çekmiştim. Kim demiş kışın doğa uyuyor diye. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Gilan'a daha önce bahsetmiştim.Ben hostalar'la birlikte orman menekşesini kullanmıştım.Onlar da iyi anlaştılar.Saksı daha büyük olsaydı kenarlara da cam güzeli dikecektim ,yer kalmadı . Eğer hostam mor yapraklı olsaydı çok güzel olurdu diye düşünüyorum. Düzenleyen nurcanaybay : 29-04-2011 saat 17:33 Neden: ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Hepsi çok güzel gelişmiş, sarkmış, hiç boşluk kalmamış. Bu artık olmuş! ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Büyük saksımın alt kısmı kırılmıştı .Onu boyayıp menekşe dikmiştim ,kenarına da sukulent ( ismini bilmiyorum ) diktim.Menekşeler geçince saksı boş kalmamış olacak.Fikir vermesi açısın dan paylaşıyorum. Elim de alaca yapraklı küpeli var onu da yine cam güzeli ile birlikte dikeceğim.Hazırladığım da paylaşırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim sevgili Gilan ![]() Mavi çim ile de mor yoncayı kullandım ,gelişmesini bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
![]() A. Calibrachoa Starlette Yellow -- 2 B. Coleus (Solenstemon 'Colleen') -- 1 C. Petunia 'Baby Compact Coral' -- 1 D. Daisy (Argyranthemum 'Madeira White') -- 1 E. Nicotiana 'Saratoga Deep Rose' -- 1 F. Coleus (Solenostemon 'Autumn') -- 1 G. Sanvitalia 'Sunbini' -- 1 H. Strawflower (Bracteantha 'Sundaze Flame') -- 1 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
![]() A. Black-eyed Susan vine (Thunbergia alata 'Suzie hybrids') -- 2 B. Coleus (Solenostemon 'Goldie') -- 1 C. Lantana (Lantana 'Landmark Yellow') -- 1 D. Abutilon pictum 'Thompsonii' -- 4 E. Osteospermum 'Lemon Symphony' -- 1 http://www.blackrhinoservices.com/bo...ergardens.html Düzenleyen zenfree : 12-05-2011 saat 00:39 Neden: ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
![]() A. Sweet potato vine (Ipomoea batatas 'Margarita') -- 2 B. Gerbera 'Festival Semi Double Orange' -- 1 C. Gerbera 'Festival Yellow' -- 1 D. Pansy (Viola 'Majestic Giants Deep Blue') -- 3 E. Viola cornuta 'Velour Blue Dawn' -- 3 F. Grape hyacinth (Muscari armeniacum 'Cantab') -- 3 G. Geranium (Pelargonium 'Score Red') -- 2 H. Marigold (Tagetes patula 'Hero Gold') -- 1 I. Dracaena marginata -- 1 http://www.blackrhinoservices.com/Re...erGardens.html |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Devam ediyoruz. ![]() ![]() A. Coleus (Solenostemon 'Stained Glassworks Copper') -- 1 B. Lantana 'Dallas Red' -- 1 C. Bear grass (Xerophyllum tenax) -- 2 D. Coleus (Solenostemon 'True Red') -- 1 E. Coleus (Solenostemon 'Stained Glassworks Big Blond') -- 1 F. Licorice vine (Helichrysum petiolare) -- 1 Düzenleyen zenfree : 12-05-2011 saat 00:58 Neden: ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
![]() A. Petunia 'Ruffle Pink' -- 2 B. Verbena 'Aztec Raspberry' -- 3 C. Coleus (Solenostemon 'Frilly Milly') -- 1 D. Sweet potato vine (Ipomoea batatas 'Marguerite') -- 2 E. Angelonia 'Angelface White' -- 1 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
![]() A. Bacopa (Sutera 'Bridal Bouquet') -- 4 B. Torenia 'Catalina Blue' -- 1 C. Calibrachoa 'Cabaret Purple' -- 2 D. Shrimp plant (Justicia brandegeana) -- 1 E. Heliotrope (Heliotropium 'Marine') -- 2 F. Daisy (Felicia 'Read's White') -- 2 G. Licorice vine (Helichrysum petiolare) -- 1 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
![]() A. Sweet potato vine (Ipomoea batatas 'Margarita') -- 2 B. Snapdragon (Antirrhinum 'Floral Showers Rose Pink') -- 2 C. Browallia 'Blue Bell' -- 1 D. Pentas 'Graffiti Pink' -- 1 E. Snapdragon (Antirrhinum 'Floral Showers Apricot') -- 1 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|