![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Merhaba sayın hozat, hoşgeldiniz. Mesajlarınızı merakla bekliyorum... Biz ekip olarak budama sezonunu açtık, mart sonuna kadar bahçelerimizi nasip olursa bitirmek istiyoruz. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-04-2011
|
Sayın Nuri Murvet; Benim de bir kaç sorum olacak izninizle. Kapalı cam balkonumda bir tane japon gülü biri katlı begonvil,( geçen yıl nasıl budadıysam bu yıl bir tane bile açmadı) , diğeri sarı (ki çiçek açmaya başladı nedense ) begonvil, minyatür nar ve kumkatım var hangisini nasıl budamalıyım? mevsim uygun mudur? Özellikle begonvilleri ne yapmalıyım? Şimdiden yardımınız için teşekkür ederim. Bu arada sardunyalar için de bir öneriniz olur mu? bazıları açmaya devam ediyor. Kolaylıklar dilerim. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Merhaba sayın penguenn hoş geldiniz. Begonvil, budamaya dayanıklı bitkidir. Çiçeklemesini birinci ve ikinci yıllık sürgünlerinde yapar. Begonvil ışık bitkisidir. Sizin bitkinizin çiçek açmaması bakım eksikliğinden olabilir. Bitkiniz saksıda olduğu için çalı türünde gelişim gösterir. Bir veya iki lider dalı yukarı doğru destekleyin kuvvetli çıkan sürgünleri çıkış noktasından bir veya iki göz bırakarak kesin bu kuvvetli sürgünler çiçek açmaz.. Sardunyalarınız kapalı balkonda olduğu için çiçeklenmesini sürdürüyor. Balkonunuzda ısıtma elemanı herhalde bulunmuyordur. Havaların soğuması ile sardunyalarınıza su vermeyi azaltalım, dondan etkilenmediği sürece bahara kadar kendi haline bırakalım. Kamkat ve narınız için derin budama yapmadan uç alarak form budaması yapabilirsiniz. Kolay gelsin... |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaçsever
|
Verdiğiniz bilgiler için çok çok teşekkür ederim. Bir de;Japon gülü b udanır mı bu mevsimde ? ve nasıl budanmalı? |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Merhaba sayın penguenn (Hibiscus rosa-chinensis) Budamaya dayanıklıdır. Don tehlikesi olmayan yerlerde, yeni sürgün oluşumunu teşvik ve form vermek için sürgün ucu kesimi yapılabilir. |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
Sevgili Nuri Bey ; Tavsiyelerinize uyup kendimce budadığım begonvilim ve japon gülüm şimdi böyle. Çok teşekkür ederim. Japon gülü yeni açmaya başladı üzeri tomurcuk dolu. Begonvilimin çiçekleri geçmek üzere ama iki aydır beni çok mutlu etti . Balkonumu şenlendirdi ) |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bitkileriniz harika görünüyor. Sevginiz baktığınız çiçeklere yansımış... Ellerinize sağlık... |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn. Nuri Murvet merhaba, form verme amaçlı, ve tepe tacını yukarılara kaldırma amaçlı olarak budama yaptığım gülibrişim ağacım sebebini henüz anlayamadığım ama ancak tahmin edebildiğim nedenlerle girdiği kış uykusundan uyanamadı. http://www.agaclar.net/forum/974755-post95.htm Haliyle bu duruma çok üzülüyorum. Budamadan kaynaklı bir hata yapmış olabilir miyim sorusu içimi kemirse de, sizin de önerinizle ve hijyen kurallarına azami dikkat göstererek yapmış olduğum budama sonucunda başarılı bir budama sevincini yaşarken, ne yazık ki ağacımın bir daha yeşile büründüğünü görmek mümkün olmadı. Şimdi ağacı yerinden kaldırmayı düşünüyorum. Daha fazla beklemenin bir anlamı olmayacağına inanıyorum. Siz ne dersiniz? Ağacın hasta ve kurumakta olduğuna inandığımdan, diğer ağaçlara bulaşma olasılığından endişe ediyorum. Nasıl bir yol izlememi önerirsiniz? Size danışmadan bir adım atmak istemedim. Teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ağacınızın durumuna birazda kendimi sorumlu hissederek inanın, bende çok üzüldüm... Paylaşmış olduğunuz fotoğraflarda gövde ve dallar yeşil dokusunu koruyor görünüyor. Ağaçların, uyanamamasının sebebleri virüs kaynaklı hastalık etmenlerinden ve genelde yeni söküm yapılan yaprak döken ağaçlarda kök yapısın aşırı bozulmasından kaynaklanan sebeblerden uyanamama sorunları yaşanıyor. Yeşil dokusunu muhafaza eden ağaçlarda genelde ertesi yıl yeniden yapraklanma görülebiliyor. Biz bu olayı söküm yapılan oya ağaçlarında sıkça yaşıyoruz. Ağacınız, gövde ve dalları yeşil dokusunu koruduğu sürece beklemenizi tavsiye ederim. Aşırı sulama yapmayalım, mantari ve virüs hastalıklarının zararlarını hızlandırır... Bu bekleme sürecinde, kök cevresine, deniz yosunu, mikoriza, trichoderma uygulaması yapmak, iyileşme sürecine katkısı olacaktır. Saygılarımla... |
|
|
|
|
![]() |
|
|