View Single Post
Eski 13-09-2011, 21:51   #391
Nuri Murvet
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-04-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Eser İlhan Mesajı Göster
Cevap için teşekkürler Nuri Bey. Yaz boyunca ben de internette erguvan hastalıklarını araştırdım ve mantari hastalık belirtisine benzediğini (korkuyla) tesbit ettim. Eğer Verticillium ise yapılabilecek hiç birşey kalmadı mı demek olur?
Kış döneminde budamadan sonra bordo bulamacı yapsam işe yarar mı? Bu mantarlar da çevrenin aşırı nemli olması ile mi çoğalırlar yoksa bir bulaşma mı (Yetersiz bahçe hijyeni??) söz konusudur?
Sayın Eser İlhan

Başlığımız budama ve budama sonrası bakım olduğu için ilk önce budama ile ilgili konuyu cevaplamak gerekir.

Ağacınız mantari hastalık belirtileri gösteriyor, bu durumda budama tarzınız yüzeysel kuru dalları ve form bozukluğu yapan sık dallar seyrekleştirilir.

Kesinlikle sert budama tarzını seçmeyin, bu tür hastalıklarda bilinen bir kimyasal mücadele yöntemi yoktur, biraz sabırlı davranarak süreci takip edin temennim ağacınızın bu rahatsızlığa karşı zamanla direnç kazanmasıdır, direnç kazanan örnekleri mevcuttur.

Solgunluk hastalığı ile kültürel mücadele yöntemleri ilgili başlıklarda bulunmaktadır.

Nuri Murvet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön