Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yüksek bahçe
merhaba nuri bey
Ben ziraatçiden kompoze gübre istediğimde bana şeker gübresi diye bir gübre verdi aradığımız bu gübremiydi? Bu gübreden kullandım ben bu tarihte bir sakıncası olur mu gübre kullanmamın belli aralıklarla gübrelemeye devam etmek istiyorum eger onaylarsanız
Birde bana baharı beklememi söylemiştiniz bende şimdi budama için hazırlanmam gerekiyormu 
|
Merhaba sayın
yüksek bahçe
Size yetkili arkadaşımız Azotlu gübre olan
Amonyum Sülfat vermiş, bitki gelişiminin en önemli maddesidir.
Aşırı olmamak şartı ile kullanabilirsiniz.
Kullanma şekli bitkinizin kök sistemine yakın, tuz serper gibi serpin, çapalayarak toprağa karıştırın, çapaladıktan sonra bolca sulayın....
Ne kadar gübre aldığınızı bilmiyorum, ikinci uygulamayı mart sonu-nisan başında yaparsınız.
Gübre tavsiyesini yaparken açıklamasınıda yapmamız gerekiyor. Alışkanlık, gerekli görülen uygulamaları kendimiz yaptığımız için açıklamadan tavsiye ediyorum.
Kompoze gübre N.(azot) P. (Fosfor) K. (Potasyum) elementlerini içinde barındıran ve ayrıca iz elementleri ve amino asitlerin bulunduğu gübrelerdir.
N.P.K gübrelerinin oranları bitki gelişimi ve bitkinin ihtiyacına göre belirlenerek kullanılır.
Budama için baharı bekleyin...
Benim budama için çağrım, meyve ağacı, form verilecek servi türleri ve büyük çalı türleri içindir.
Sağlıklı bitkilerinizin olması dileği ile..Kolay gelsin.