![]() |
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Merhaba sayın mesutcan İşlerimin yoğunluğu ile açtığım sayfalara biraz ara vermek durumunda kaldım, arkadaşlarımız belli olmayan zamana kadar paylaşımlarıma cevap veremiyeceğimin uyarısını yapmışlar, bu konu ile alakalı sizin alınganlığınız herhalde ? Bence yanlış bir kanıya varmışsınız. Sulama sistemi + Çim ekimi + Şelaleli Süs Havuzu başlığınızı takip ettiğimi söylemiştim. Şelaleli Süs Havuzu sizin tasarımınız, uygulamanız hatta uygulama işlemine başlamıştınız ve paylaşımda bulunuyordunuz. Benim bu projeye müdahale etme olasılığım olsa idi, yeni baştan tekrardan yapma ihtiyacı hissedecektiniz, uygulama aşamalarınızı son mesajınıza kadar takip ettim. Sizin sorununuzun 3 uygulama şekli ile çözümü vardır. 1- Havuzunuzun hacmi küçülecektir fakat iyi bir çözümdür. Havuz tabanından başlamak sureti ile tabandan büyük taşlarla başlayıp üst noktaya doğru taş ebatlarını küçülterek sonlandırmak, fazla harç kullanmadan seramik yapıştırıcılarıda kullanabilirsiniz. 2-Havuz üst noktasına kaplama olarak kullandınız harpuşta taşlarının ebatlarını büyüterek T Harfi gibi taşırarak kaplamanız bu olumsuz görüntünün çoğunu kapatacaktır, bu şekilde su seviyesinide yükseltebilirsiniz. 3- Havuz brandasını izalasyon maddesi olarak düşünün, mevcut olan havuzunuza ince bir sıva yapın bu sıvanın üzerine kümes teli, telin üzerine iki kat daha sıva yaparak, son kat renkli olabilir, havuz taşma noktasına fazla abartmamak kaydı ile doğal dere taşları ile dekorunu yaparak sonlandırısınız. Göletinizde bulunan Koi balıkları için su kotunun 20 cm düşük olması kedi hırsızlığına iyi bir çözümdür. Koi balığı için kış ayları için özel önlemler almanız gereksizdir, su yüzeyi donduğu zaman kırmanız veya 5 litrelik pet su şişesini yarıya kadar su doldurun gölletinize bırakın kışın su yüzeyinin buz tutmasını önler başka bir şey yapmanıza gerek yoktur, yalnızca beslenmesine dikkat edin yeterlidir. Nilüfer çiçeği ve sucul bitkiler üretim tesisimiz var, konu ile ilgili başlıkta açtım beğendiğinizi seçin gönderelim. |
|
|
|
|
|
|