View Single Post
Eski 27-09-2011, 18:59   #1017
Nuri Murvet
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-04-2009
Merhaba sayın bıcırık

Sayfamızı takip edip memnuniyetinizi belirtiyorsunuz, bende size çok teşekkür ediyorum.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mesutcan Mesajı Göster
Nilüferler çok güzel Nuri Bey. Ellerinize sağlık. Nilüfer başlığınıza da yazdım. Gerçekten çok güzeller.

Bahara dediğiniz gibi içini ya şilteli ya da şiltesiz olarak sıvamak çok mantıklı olacak. Hem de evladiyelik olacak böylelikle.

Kışın balıklar uykudayken havuz filitresini çalıştırmayacağız değil mi? Bu bir yandan da havuzun ciddi şekilde kirlenmesine sebep olacak diye çekiniyorum. Bahara kadar kim bilir ne kadar kirlenir diye çekincem var. Yoksa arada filitreyi çalıştırmalı mıyım?

İyi çalışmalar dileklerimle.
Merhaba sayın mesutcan

Havuz için karar sizindir.

Koi balıklarınız kış uykusuna girmez, suyun soğuması ile birlikte doğal olarak hareketlerinde yavaşlama olacaktır balıklarınız kışında aktif olacaklardır, beslenmesi ve yağlanması için bu zamanlarda özel koi yemi ile besleyin kışa dirençli girsinler, kışında yemlemesini aynı saatlerde ve düzenli olarak yapmalısınız.

Göletinizde biyolojik filtre uygulaması yapmışsınız, Yoksa arada filtreyi çalıştırmalı mıyım? soru cümlesini kullanmışsınız.

Filtreniz zaten 24 saat çalışmalı, ara sıra çalıştırıyorsanız büyük hata yapıyorsunuz.

Size ve sayfamızı takip eden arkadaşlarımıza göletlerde filtre kullanımı hakkında bilgi vermek istiyorum.

Sizin yapmış olduğunuz düzenekteki filtreler biyolojik filtre sınıfına girer.

Nedir bu düzenek; Göletinizde bulunan doğal tortuları, yosun ve algleri motorunuz yardımı ile filtre odasına gönderiyorsunuz yapmış olduğunuz filtre düzeneğinde tutuyorsunuz buradan süzülüp temizlenen gölet suyunuzu devirdaim yaptırıyorsunuz, buraya kadar güzel..

Bundan sonrası; Filtre odasında biriken tortular, yosunlar ve algler biyolojik yaşam oluşumunu başlatıyorlar ve mikroorganizmaların oluşumu başlıyor bu oluşum 48 saat içinde gerçekleşmeye başlar.

Bu mikroorganizmalar gölet suyunuzun temizliğinde ve doğal denge için çok önemlidir, oluşan mikroorganizmaların yaşaması için oksijene ihtiyacı vardır, devir daim eden suyun hareketsiz kalmasına en fazla iki saat tahammül edebilirler, bu süre içersinde su devirdaim etmezse bu oluşan canlılar ölür, süreç tersine başlar ölen mikroorganizmalar bu sefer suyu zehirlemeye başlar, özellikle balıklar için çok tehlikelidir.

Size kısaca anlatmak isteğim bu süreçte arasıra çalıştırmak diye bir şey olmamalı, motorunuza zaman ayarlayıcı kontaktör ile her saat başı 10 dakika çalışacak şekilde ayarlarsanız filitre zararı sorununu çözersiniz.

Bahsettiğim göletlerde filtre kullanımını yapamayacaksınız, filitreye ihtiyacınız yoktur. Yalnızca suyu boş olarak devirdaim ettirmeniz yeterlidir.

Nuri Murvet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön