![]() |
|
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Fazla boylanmayan serviler uygun yerlere dikildiğinde bahçenin havasını değiştirir, fazla abartmadan olabilir. Toprağı görünmeyecek şekilde bitki kaplamak çok zor, profesyonel bakım ve dikkat gerektiriyor bence. Benim istediğim de bitki öbekleri olsun, yapraklılar, çiçekliler bir birine kaynaşsın. Ne yazık ki her zaman istediğimiz bitkileri bulamıyoruz Mersin'de, bulduğumuz zamanda uçuk fiyatları görünce vaz geçiyoruz. Şimdilik aklımda Hostalar var, hem güzel yaylıyor dona dayanıklı, çiçekleri çoook güzel kokulu, yaprak formları harika, bolca Hosta istiyorum bahçeme ![]() Elimde bir yığın tohum olduğu doğru(ydu), artık tohum kalmadı, bu sene iki yıl öncesinden kalan tohumları da ektim. Tohumdan yetişenler genellikle tek yıllık oluyorlar, ben pek az çeşit hariç, artık tek yıllıklarla uğraşmak istemiyorum. Her yıl bir sürü toprak, tohum, viyol, şaşırtma, taşıma ile uğraşmak bana zor geliyor artık. Bu sene alissium, nemesia, godetia, lisianthus, rudberkhia, lobelia, kuş gözü, bebek nefesi vb. pek çok tohum ektim. Onları hayırlısı ile yerlerine yerleştirirsem seneye 2-3 çeşit dışında mevsimlik ekmeyeceğim. desem de inanmayın İşte durum bu ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
|
|