View Single Post
Eski 13-04-2012, 13:27   #126
Adalet Yağcı
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gçakar Mesajı Göster
Sevgili Adalet Hanım,
Aslında ben sizin bahçenizi çok seviyorum. Zemini ne ile kaplayabileceğiniz konusunda da bir fikrim yok. Bana göre çok büyük olmayan bahçenize ibrelilerin eklenmesi, bahçenize uygun olmayacak. Bahçenizde görsel merkezler zaten var. Arka fonun yeşil olması için çiçekli veya çiçeksiz sarılıcıların kullanılması bahçenizi zenginleştirir ve ibreliler gibi bahçeyi kapatmazlar. Çiçekli bölümleriniz arap saçı gibi değil, zayıf kalmış ve de boylarına dikkat edilmemiş gibi görünüyor. Daha bodur ve gür bitkilerle toprak görünmeyecek şekilde sıklaştırılmalı diye düşünüyorum.

Sayın Gilan'ın 79-80-81 no'lu mesajlarındaki açıklamaları bana da bir şeyler öğretti. Oradaki fotoğraflara defalarca baktım. Bodur bitkilerin, aynı türden, yoğun, gür öbekleri arada hiç boşluk bırakılmadan diğer tür ya da renklere geçilmesi diplerinde boşluk,toprak görünmemesi bizim istediğimiz görüntüleri sağlamış. Farklı bitkiler kullanılmasına rağmen arap saçına dönmemişler.Sayın no lina'nın eklediği fotoğraflarda da aynı şeyler,bol,gür bitki öbekleri kullanılması dikkatimi çekiyor.

Elinizde bir yığın tohum olduğunu bir yerlerde okumuştum. Onları bu boşluklarda değerlendirmiş de olursunuz. Sevgilerimle...
Sevgili Çakar;
Fazla boylanmayan serviler uygun yerlere dikildiğinde bahçenin havasını değiştirir, fazla abartmadan olabilir.

Toprağı görünmeyecek şekilde bitki kaplamak çok zor, profesyonel bakım ve dikkat gerektiriyor bence.
Benim istediğim de bitki öbekleri olsun, yapraklılar, çiçekliler bir birine kaynaşsın.

Ne yazık ki her zaman istediğimiz bitkileri bulamıyoruz Mersin'de, bulduğumuz zamanda uçuk fiyatları görünce vaz geçiyoruz.
Şimdilik aklımda Hostalar var, hem güzel yaylıyor dona dayanıklı, çiçekleri çoook güzel kokulu, yaprak formları harika, bolca Hosta istiyorum bahçeme

Elimde bir yığın tohum olduğu doğru(ydu), artık tohum kalmadı, bu sene iki yıl öncesinden kalan tohumları da ektim.
Tohumdan yetişenler genellikle tek yıllık oluyorlar, ben pek az çeşit hariç, artık tek yıllıklarla uğraşmak istemiyorum.

Her yıl bir sürü toprak, tohum, viyol, şaşırtma, taşıma ile uğraşmak bana zor geliyor artık.
Bu sene alissium, nemesia, godetia, lisianthus, rudberkhia, lobelia, kuş gözü, bebek nefesi vb. pek çok tohum ektim.
Onları hayırlısı ile yerlerine yerleştirirsem seneye 2-3 çeşit dışında mevsimlik ekmeyeceğim. desem de inanmayın
İşte durum bu

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön