Ne yazık ki tanıdığım televizyoncu yok Sn. Adalet Hanım. Olsa kesin böyle bir program önerirdim zaten
Sn. gilan, bahçe tasarımı sadece bitkilerden ibaret değildir ki. Tasarımı yapacak olan eğer bir Peyzaj Mimarı ya da işini iyi bilen biri olursa endişe ettiğiniz konuları dikkate alarak yapacaktır zaten.
Güzel görünsün diye bitkileri dip dibe dikmek doğru bir şey değil elbette ki ama ilk andaki maksimum iyi görünüş için tek yıllıklarla, açıkları kapatıp, bir sonraki yıllarda diğer bitkilerin büyümesi ile açık kalacak kesimlerin doldurulacağını hesaba katabilir, bahçe planlaması yapılabilir (yani yıldan yıla bahçenin bakımına ve dikim işlerine ait karar planları) ve bunun gibi benzer püf noktalarla bu sorunu halledebilir diye düşünüyorum.
Bir bahçe tasarımında bitkilerin yanı sıra, yürüme yolları, dekoratif duvarlar ve kaplamalar, oturma alanları, sebze ve çiçek parterleri, süs objeleri, su öğesinin kullanımı gibi bir çok farklı tasarım öğesi bulunmaktadır. Bu farklı tasarım öğeleri piyasada oldukça geniş bir satış miktarına sahip öğeler.
Takip ettiğim birkaç dergi var ve buna benzer şekilde üyelerinin balkon ve bahçelerinin ufak bir bölümünü dekore ederek, kullanılan ürünlerin reklamını yapıyorlar. Fiyatlarını ve nasıl yapıldığını da açıkladıkları için ilgi çekici olduğunu düşünüyorum.