![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-01-2014
|
Sayın Metulen, Murphy Kanunlarına göre" bir şey ters giderse hep ters gider" miş. Sulama sorununuz yok anladığım kadarıyla, gerekenleri yapmışsınız. Bütün bitkilerde olduğu gibi, çim de özenli bakım istiyor. Hatta çim daha çok ilgi gerektiriyor. Bundan sonra mevcut olanları korumak, geliştirmek ve iyi duruma getirmekte kararlı görünüyorsunuz. O halde sulama sisteminizi sürekli kontrol etmeniz, gübrelemeyi daha çok bahar ve yaz aylarında yapmanız(mart,mayıs,temmuz,eylül), gübreden sonra mutlaka sulamaya önem göstermeniz, gübrelemeyi tercihen biçim yaptıktan sonra uygulamanız, gübre m2 ye 20 gr. kadar dengeli dağılımla tatbik etmeniz, bozulan yerler için tohum ekmek yerine, bölgesel rulo monte ettirmeniz(Peyzajcınızın kulağından çekip getirmek pahasına) uygun olur kanaatindeyim. İyi günler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-07-2012
|
Alıntı:
![]() Ayrıca baharda yosuna karşı da mücadeleye girişmeyi planlıyorum. Sağlıcakla kalın. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 21-08-2008
|
Alıntı:
Leonardit konusunda size katılıyorum. Ünlü kimyacı Dr. Boris Levinsky bir yazısında leonardit için şöyle diyor: "Dünyanın bütün kimyacıları birleşsek bu inanılmaz ve eşsiz maddeyi oluşturabilmemiz mümkün değildir. Bu tabiat ananın bize bir armağanıdır." Özel mesajınızı yeni gördüm ve cevabımı yazdım. Her şey gönlünüzce olsun. Selamlar... Saygılar... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 21-08-2008
|
Alıntı:
Çim ile ilgili çalışmalarınızı ilgiyle takip edeceğim. Konuyu fazla dağıtmadan belirtmeliyim: 25 kg.lık çuvallarda 5 çuval Charisma leonarditiniz ambara verildi. İnanıyorum ki çok memnun kalacaksınız. Özel mesajda da belirttiğim gibi iki ay sonra hediye sıvı solucan gübremizi istemeyi unutmayın. Hobi bahçenizdeki sebze ve meyvelere de leonardit çok iyi olacaktır. Ama benim önerim sebze ve meyvelerde katı solucan gübresi. İnanın damak çatlatan lezzeti solucan gübresinde bulacaksınız. İstanbul'da solucan gübresi üreten firma da var. Onlardan da alabilirsiniz. Tamamında kullanmayacak olsanız bile bir kısmında deneyin. Kullandıktan sonra göreceksiniz ki siz de solucan gübresinin müdavimi olacaksınız. Biz ilk solucan gübresi hasadımızı Sayın Meyvelitepe üstada vereceğiz. Bundan da onur duyuyoruz. Bu konularda da fazla yazmak istemiyorum. Sanki reklam yapıyorum sanılacak. Ama bizim gayemiz dostların kimyasaldan mümkün olduğunca uzaklaşarak doğal ürünleri kullanmasına aracılık edebilmek, eski çileklerin kokusunu tekrar geri getirebilmek, doğal meyve sebze tatlarını dostların tadabilmesini sağlamak. Zaman içinde bizim ne yapmak istediğimiz daha iyi anlaşılacaktır. Her şey gönlünüzce olsun. Selamlar... Saygılar... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Üye
|
Leonardit kullanımını tekrar gözden geçirin derim. Israrlıysanız, dikkatli kullanın. Sonucu ben de takip edeceğim, merak ettim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Yeni Üye
|
Merhaba. Leonardit i çime nasıl uygulamayı düşünüyorsunuz? Ben de leonardit kullandım, ama çimi ekmeden önce toprak ile karıştırmak suretiyle kullandım. M2 ye yarım kg. kadar leonarditi, çim öncesi toprağı bellerken kullandım. Amacım toprak yapısını düzenlemekti. Tabi ki gübre etkisi de var. Ama ekilmiş çime uygulamasını ben bilmiyorum, çünkü kömür gibi bir madde o...? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |