![]() |
|
![]() |
#751 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2017
|
Alıntı:
Düzenlenirse mükemmel olabilecek bir bahçe. Bence sadece çimlerle sınırlandırmayın. Duvarlara sarkan saksılar, ışıklar kenarlara çiçeklerle çok güzel olacağa benziyor. İnternette çok güzel fikirler var. Birkaç tanesini paylaşayım. Siz de bahçe düzenlemenizi, gelişmeleri kendi bahçe sayfanızda paylaşırsanız çok güzel olur. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#752 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-05-2017
|
Alıntı:
çok güzel bir alan aslında. Biraz emek ile cennetten bir köşe olur. Lakin burada çim yetiştirmeye hiç çalışmayın zamanınıza ve paranıza yazık olur. Sarıcı bitkileri tercih edin, |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#753 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-09-2020
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#754 |
Yeni Üye
|
Daha 2 sene öncesine kadar bu bahçe yemyeşilmiş, sitenin bahçıvanı kendisi dikmiş çimleri ve 4 yıl boyunca yeşil kalmışlar. 2 yıldır su dahi verilmemiş ve 2 köpek bakılmış hali bu bahçenin. Evet biraz maliyetli olacak ama yeniden denemek istiyorum açıkçası. Keşke biraz direk güneş ışığı alsaydı da begonvil şansım da olsaydı duvarlar için. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#755 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-04-2014
|
Alıntı:
Çim güneşi sever. Bazı çim karışımları gölgeye dayanıklı olsa da istediğiniz gür ve yeşil görüntüyü vermesi zor gibi geldi bana bu bahçenin. Mesela fare kulağını deneyebilirsiniz. Gölge performansı yüksek ve yayılımda yapıyor. Yürüme yolu taşlarınız var. Çünkü basmaya karşı dayanıklı değil. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#756 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
Ayrıca Zoysia çimi diye birşey buldum onu araştırıyorum. İstanbuldan deneyen olduysa performansı ile alakalı bilgi verebilir mi? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#757 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-09-2015
|
Ertelemeyin yapın derim. Geçen yıl ilkbaharda 350-400 m2 bir alanı çim ekimi yaptım ben çim tohumu ektim karınca 🐜 börtü böcek 🐛 topladı her gören, gelen bişey önerdi, söyledi. Sorun anlattıklarınız değil sorun börtü böcek desende herkes kendi bildiğinin tekrarında. Çim eken firmalara ver diyenlerinde sayısı çok. Hiçbirinin uyarısına, önerisini dikkate almadım, aynen benim söylediklerimi hiç duymadıkları gibi. Karıncanın olmadığı yaşamadığı yer yok. Güzün karınca kışlığına çekildiğinde tamda çim ekimi zamanıdır. Geçen yıl Ekim 22 sinde çim tohumunu ektim sulamasını yaptım ertesi gün Avusturya gittim. Yedi ay sonra geldiğimde bahçem otlarla kaplanmış çim ise biçilme boyuna. İlk işim çimi biçmek oldu. Şimdi konu-komşu ve görenler ne güzel oldu diyorlar. Bahçenizde karınca 🐜 varsa bekleyin yoksa ekimi yapın sulayın. Malum çim kök yapısı derin olmadığı için hergün sulama ister. Ben hergün gölekleme sulama yapıyorum yağmurlama fayda etmedi Niğde yazları sıcak iklime sahip. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#758 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
Açık alanda çim daha da güzel görünüyor gerçekten. Benim bahçe gölge olduğu için daha önceden denenen tohumla çimleme çok fayda etmemiş. O yüzden m2 başına 40 tane olacak şekilde fide ekimi yapmayı düşünüyorum. https://www.1001fidan.com/ophiopogon...l-48-adet-5213 Bu ürünü ekmeyi düşünüyorum,zaten halihazırda olan kesimlerdeki de bu çim türünden.Tohuma göre maliyetli olacak ama garanti gibi duruyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#759 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-04-2014
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#760 |
Yeni Üye
|
Mart ayında ilk dikim fotosunu Temmuz Ağustos ayında da nihai halini atmış olurum umarım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#761 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-09-2020
|
Merhaba Adım Ahmet 78 yaşındayım, forumun yeni üyesiyim. Çim konusunda yazılanları okuyunca etkilendim, aklıma yaşadıklarım geldi. 2006'dan 2013'e kadar. Deneyimlerimi ve edindiğim bilgileri sizle paylaşmaya karar verdim, ancak yazı uzun olmak sorunda forumun kurallarını bilmiyorum. Uzun yazılar için ayrı bir düzenleme var mı? Moderatör yanıtlarsa memnun olurum. Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#762 |
Moderatör
|
Sayın ahmet korulsan, agaclar.net'e hoş geldiniz. Deneyimlerinizi paylaşmanız hoşumuza gider. Çok uzunsa birkaç mesaj içinde yazabilirsiniz. Örneğin karşılaştığınız hastalık gibi sorunları bir mesajda, ekim hakkındaki deneyimlerinizi ayrı bir mesajda gibi. Forumumuza yeni üye olan arkadaşlarımız genelde ilk mesajlarını buraya yazarak kısaca kendilerini tanıtırlar, sizden de rica edeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#763 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-11-2020
|
Herkese merhabalar, Ay sonunda daha önce oturum olmayan ve natamam olarak aldığımız evimize taşınacağız. Evin 2 bahçesi mevcut. (85m2 + 30m2). İnşaatdan kalan tüm molozları ve pislikleri temizledik. Sıra geldi çim ve agaç ekimine. Bu başlığıda en başından okuyacağım fakat 1-2 gün içerisinde yapmam gereken bir işlem var ise size danışmak istedim. Altta bahçenin mevcut durumu. ![]() ![]() Çim ekiminden önce toprak eklemem gerekli mi kaç cm olmalı? İrili ufaklı taşları temizlemekle birlikte bazı taşlar oldukça büyük ve çıkarmak zor gözüküyor. Kalması sorun yaratır mı? Çim tohumu veya rulo çim kullanmam eklenecek toprak miktarını değiştirir mi? Teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#764 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-11-2020
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#765 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-09-2020
|
Merhabalar bahçem biraz büyük ve ilgilenmem zor. Zoysia japonica ekmeyi düşünüyorum fakat soğuk iklimde deneyen oldu mu acaba? Yazları 4 ay yeşil kalsa benim için yeterli fakat kışları -ye düşen sıcaklıklar sebebiyle ölür mü diye merak ediyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#766 |
Yeni Üye
|
Merhaba, Zoysia çimini İstanbul'da kullanmak için bu hafta Gülgün peyzajı aradım ama ekim için nisan ayını önerdiler. Don olaylarında zarar görebiliyormuş ama toparlaması uzun sürmez dediler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#767 |
Yeni Üye
|
Zoysia soğuk iklime uygun değil gibi görünüyor. Acaba bitki ölür mü yoksa sadece kışın sararıp yazın eski haline gelir mi merak etmekteyim. Yer örtücü kullanmak en mantıklısı sanırım, hem suyum çok kaliteli değil hem alan çok büyük nerdeyse 1.5 dönüm. Örtücüler konusunda etrafta çok fazla tarla olduğu için korkuyorum insanların tarlasına zarar veririz diye. İnternette düzgün bilgi bulmak da mümkün değil maalesef. İkinci öğretim bulsam ziraat mühendisliği okuyacağım neredeyse. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#768 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-03-2021
|
Merhaba, Urla uzunluyu köyünde 6 dönüm arazinin 1dönümlük kısmında ben prensip olarak karşı olsamda eşimin ısrarı ile çim alan yaratmak istiyoruz. Yerimiz Urla ile çeşmenin tam ortası ve genelde sıcaklık olarak her iki ilçe ile arasında 3-4 derece farkla daha serin. Orman kenarı arazi kışın gece -3,5 dereceleri görebiliyor. Toprak uzun yıllardır hiç ekilmemiş taşlı ve etrafımız komple zeytinlik. Zeytin ve lavanta ektiğimiz alanda düzenli çapa yaparak yabani otlara yedirmemeye çalışıyoruz. Ev inşaatımız henüz bitti ve çim alan için hazırlık yapmamız gerekiyor. Yeni köylüler olarak mazur göreceğinizi ümid ederek ard arda sıralıyorum. Çim alanını zeminini hazırlamak için sırasıyla ne yapmalıyız, çapalamak gerekir mi? Sonrasında silindir ile mi tesfiye edeceğiz? Üzerine yeni toprak gerekli mi? Uygulamayı düşündüğümüz cins zoysia fişe şeklinde yerleştiriliyor bu cins konusunda tecrübesi olan var mı? Veya başka bir tavsiyesi olan...çok soru işareti için şimdiden özür diliyor, desteğinizi rica ediyorum. Bu ilk mesajım umarım göndermeyi başaracağım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#769 |
Ağaç Dostu
|
çim
Bahçemize bu yıl hazır çim serdirdik. Belki yararı olur diye işlemin aşamalarını fotoğraflayıp anlatacağım. İşlem öncesi bir bölüm. ![]() Kesim biçim sonu. İki kişi aynı gün biçti, temizledi ve çapaladı. Toprağın ve yabani otların kalıntılarının kuruması için 5 gün beklendi. 6. gün 4 kişi tırmıklama, düzleme ve silindirleme yapıldı. Çim serme işlemine geçildi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#770 |
Ağaç Dostu
|
Çim
Bence çiçekli bölüm daha güzel ammaaa......dahiliye nazırları neden hep aynı.._?????? Alttaki foto ile bana epey çin işkencesi denedi...... Düzenleyen OSMAN45 : 21-04-2021 saat 19:30 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#771 |
Yeni Üye
|
Selam, bahçeme yer örtücü mü çim mi yapsam diye düşünme aşamasındayken, bahçenin kenarında farklı bir çim buldum. Kendisi yetişmiş ve icinde hiç yabanı ot bitmesine izin vermemiş. Belki aynısından bahçeyi de kaplarım. Kökleri derin değil ve fazla uzamıyor gibi görünüyorlar. Düzenli biçme vs de yok yine de çok güzel görünüyorlar. Hangi tür bitki olduğunu söyleyebilecek varsa çok memnun olurum. https://ibb.co/VvNGX4q https://ibb.co/ccv5RKR https://ibb.co/dKSBJ8Q Düzenleyen Lukocak : 02-05-2021 saat 14:27 Neden: İmla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#772 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-05-2021
|
Mantar mı?
Merhaba Adım Sinan, yeni üye oldum. Böyle hizmetler veren tüm yetkili kişilere tesekkur ediyorum. Ayrıca tecrübelerini aktaran kişilere de bilgilerini paylaştıkları için teşekkür ediyorum. Sonbaharda 100 m² bahçeme rulo çim uyguladım. Cok güzel gidiyordu. Diplerde ölü çimleri de görüyordum ve nette araştırma yapınca havalandırma için tirmikla çekmek gerektiğini anladım. Tirmikla çekince çimimin aslında sağlıklı olmadığını gordum. Ve sanki her geçen gün kötüye gitmekte. Yani sanki tırmık cekmesem sorun olmayacaktı. Sayın Mine Hanım 'ın olsun, Sayın Serdar Bey'in olsun, Sayın Nuri Bey'in olsun ve Sayın Güler Hanım'ın olsun başka başlıklarda yazdıklarını okudum. Uygulamaya başladım. 4 gün önce HuwaSan attım Dün yağmur yağacak diye sabah 4.30'da previcur + captan attım 2 gün sonra da greenset bulamadığım için Sıvı Solucan Gübresi atacağım -buna MAP karıştırayım mı ya da üre?- Sonra 1 hafta sonra tekrar previcur + captan atacağım Bilmiyorum doğru mu yapıyorum? Ilkbaharda çok yağmur yazdigi için mantar yaptı herhalde diye düşünerek bir de meğer bıçağım körelmiş o da patojenlere davetiye çıkardı diyerek bu kürü uyguluyorum. Doğru yolda mıyım ve çimlerim kurtulur mu? Düzenleyen sinoa : 09-05-2021 saat 04:22 Neden: Fotoğraf yükleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#773 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-09-2013
|
Merhaba, benim de bir suâlim olacak. Eskiden bahçelerimizde çim bir kez ekilir sonrasında biçilir, yabani ot varsa ayıklanır , sulanır ve şahane bir çim çıkardı. Çocukluğumdan hatırlıyorum rahmetli dedem ekmişti ve o cimler o bahçelerden hiç sökülmedi,. Hazırlık aşamasında toprak düzenlenir, tesviyesi yapılırdı ve sonbahar seçerlerdi ekmek için çimi, bu çim tek tek bahçeye ortasından saklanırdı ve sulanirdı, kuruca bir cim dalı, uzadıkça çıkanlardan konu komşuda alır ekerdi bahçesine. Sorum şu ki bu çim tipi nedir bileniniz var mıdır? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#774 |
Ağaç Dostu
|
Sorununuzu daha net anlatabilirseniz yardımcı olabilecek üyelerimiz mutlaka olabilecektir. Çim düzgün, düzenli bol su ve gübreleme ister. Kullanacağınız gübre çimin ihtiyacı olan mikro elemenleri mutlaka içermelidir. Çim biçme makinasının bıçakları temiz keskin ve çimi yolmak yerine kesme özellikli olmalıdır. Çimin boyu 5-6 santimetseyi bulunca biçmeyi ihmal etmeyin ve geciktirmeyin. İkbahar ve sonbahar da fazla sulanan açık arazilerdeki çim alanlarda mantar oluşumu olağan görülmelidir. Previcur ve kaptan gibi fungesit kullanmak yerine, öncelikle uygun gübre kullanmanızı öneririm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#775 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-09-2020
|
Merhabalar. İsmim cihan. Ankarada bir kamu kurumunda elektrik mühendisi olarak çalışıyorum. Ankaradan yaklaşık 70-100m daha yüksek rakımda bağlum tarafında bir bahçemiz var ve bu bahçenin 100-150m2'lik kısmına çim ekmeyi planlıyorum. Birçok yerden çimle alakalı farklı şeyler okudum ancak tatmin edici olmadı açıkçası. Bahçenin olduğu yer zamanında dere yatağı olan killi ve kısmen milli toprağa sahip toprak oturduğunda adeta taşlaşan bir yer. Bu durum ve bununla beraber karıncaların çok fazla olması, yabani otların fazlalığı, yabani ot temizliğini kimyasal ilaç olmadan yapabilir miyim endişesi, çim ekim zamanı vb. konular bende tedirginlik oluşturmakta ve nasıl hareket edeceğime bir türlü karar veremedim tavsiye ve önerilerinizi bekliyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#776 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-09-2015
|
Alıntı:
Avrupa'da 300 dekarlık bir Alana cim ekip golf ⛳ alanı yapmıştık, bol yağışlı bir bölge olmasından ve toprak kalitesi güzel olması nedeniyle sadece biçme yapıyordum. Şimdi kendi bahçem var 500 m2 bir alan çim. Toprak yapısı aynen anlattığınız gibi. Artı karıncada var. Size bilgiden ziyade sadece deneyimimi paylaşmak isterim. Ankara ve Niğde aynı iklime sahip. Temuz ayında ektiğim çimi karıncalar topladı. Bir ay sonra tekrar ektim yine topladılar. Gören komşular farklı şeyler anlattılar, anlatımlar hesaba almadım. Bol sulamama rağmen karıncalar topladı. Kasım ayında havalar serinledi karıncalar evine çekilince Ekim yapıp Avrupa'ya gittim. 6 ay sonra döndüğümde çim büyümüş bana biçmek düştü. İki yıl oldu, hanı derler ya halı gibi aynen öyle. Ama hergün gölekleme sulama yapıyorum. Size önerim, pomza kum bulursanız bolca karıştırarak sert olan mil toprağınızı gevşetin derim. Mil toprak dediğiniz gibi say şeklinde çok sert oluyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#777 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-08-2021
|
Çim deneyimim
Arkadaşlar geçen ekim ayında çim ekimi gerçekleşti.Nisan ayı gibi toprak ısınmaya başlayınca ilk gübre atılmaya başlandı.Şuan ağustos itibariyle 4.gübreyi attım.Havalar şu ara yağışlı olduğu için nitrojen ağırlıklı bir gübreleme uygulandı.Çime uygulanan işlemler demir sülfat,hümik asit ve 4 lere uygulanan 20 5 10 npkya sahip çim gübresi.Sonbahar girişinde ve kış gelmeden potasyum ağırlıklı 2 gübre daha verilip sezon kapanacak.Bu sene havalandırma olmadı.Çünkü çimlerin henüz 5.ayı.Fakat sonbaharda aşırı tohumlama ve çimleri kazıma yapılacak. Deneyimlerimi aktardığım çimleri paylaşmak isterim.Bahçe daha yeni tam oturmadı.Aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. https://www.flickr.com/photos/193576...7719621515283/ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#778 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-05-2008
|
Bu mantar hastalığı mı. Ne kullanmam gerekir https://hosting.photobucket.com/imag...529_180756.jpg https://hosting.photobucket.com/imag...529_180749.jpg |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#779 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-04-2020
|
çim teknikeri
Bir çim teknikeri olarak çim ile ilgili bütün sorularınızı yanıtlamaya doğru uygulama yöntemlerini sağlıklı çim yetiştirmek için yapılması gerekenleri sizlere ileteceğim. Çim ile ilgili soruları olanları lütfen alalım.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#780 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-02-2023
|
Gölge alanlar için alabileceğimiz çim karışımı tavsiyeniz nedir ? Ayrıca çam ağaçlarının altinda yetisebilecek bir çim tavsiyesi mümkün müdür? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
çim ekimi, püf noktaları. |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|