Konu: Çim
View Single Post
Eski 16-06-2021, 19:34   #776
Kozanli
Ağaç Dostu

Kozanli's Avatar

Giriş Tarihi: 13-09-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi chntskn06 Mesajı Göster
Merhabalar. İsmim cihan. Ankarada bir kamu kurumunda elektrik mühendisi olarak çalışıyorum. Ankaradan yaklaşık 70-100m daha yüksek rakımda bağlum tarafında bir bahçemiz var ve bu bahçenin 100-150m2'lik kısmına çim ekmeyi planlıyorum. Birçok yerden çimle alakalı farklı şeyler okudum ancak tatmin edici olmadı açıkçası. Bahçenin olduğu yer zamanında dere yatağı olan killi ve kısmen milli toprağa sahip toprak oturduğunda adeta taşlaşan bir yer. Bu durum ve bununla beraber karıncaların çok fazla olması, yabani otların fazlalığı, yabani ot temizliğini kimyasal ilaç olmadan yapabilir miyim endişesi, çim ekim zamanı vb. konular bende tedirginlik oluşturmakta ve nasıl hareket edeceğime bir türlü karar veremedim tavsiye ve önerilerinizi bekliyorum...

Avrupa'da 300 dekarlık bir Alana cim ekip golf ⛳ alanı yapmıştık, bol yağışlı bir bölge olmasından ve toprak kalitesi güzel olması nedeniyle sadece biçme yapıyordum.
Şimdi kendi bahçem var 500 m2 bir alan çim.
Toprak yapısı aynen anlattığınız gibi. Artı karıncada var.
Size bilgiden ziyade sadece deneyimimi paylaşmak isterim.
Ankara ve Niğde aynı iklime sahip.
Temuz ayında ektiğim çimi karıncalar topladı. Bir ay sonra tekrar ektim yine topladılar.
Gören komşular farklı şeyler anlattılar, anlatımlar hesaba almadım.
Bol sulamama rağmen karıncalar topladı.
Kasım ayında havalar serinledi karıncalar evine çekilince Ekim yapıp Avrupa'ya gittim.
6 ay sonra döndüğümde çim büyümüş bana biçmek düştü.
İki yıl oldu, hanı derler ya halı gibi aynen öyle.
Ama hergün gölekleme sulama yapıyorum.
Size önerim, pomza kum bulursanız bolca karıştırarak sert olan mil toprağınızı gevşetin derim.
Mil toprak dediğiniz gibi say şeklinde çok sert oluyor.

Eklenen Resimler

Kozanli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön