Merhaba, Urla uzunluyu köyünde 6 dönüm arazinin 1dönümlük kısmında ben prensip olarak karşı olsamda eşimin ısrarı ile çim alan yaratmak istiyoruz. Yerimiz Urla ile çeşmenin tam ortası ve genelde sıcaklık olarak her iki ilçe ile arasında 3-4 derece farkla daha serin. Orman kenarı arazi kışın gece -3,5 dereceleri görebiliyor. Toprak uzun yıllardır hiç ekilmemiş taşlı ve etrafımız komple zeytinlik. Zeytin ve lavanta ektiğimiz alanda düzenli çapa yaparak yabani otlara yedirmemeye çalışıyoruz. Ev inşaatımız henüz bitti ve çim alan için hazırlık yapmamız gerekiyor. Yeni köylüler olarak mazur göreceğinizi ümid ederek ard arda sıralıyorum.
Çim alanını zeminini hazırlamak için sırasıyla ne yapmalıyız, çapalamak gerekir mi? Sonrasında silindir ile mi tesfiye edeceğiz? Üzerine yeni toprak gerekli mi? Uygulamayı düşündüğümüz cins zoysia fişe şeklinde yerleştiriliyor bu cins konusunda tecrübesi olan var mı? Veya başka bir tavsiyesi olan...çok soru işareti için şimdiden özür diliyor, desteğinizi rica ediyorum. Bu ilk mesajım umarım göndermeyi başaracağım