agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler > Peynir
(https)




Beğeni Düzeni6Beğeniler
  • 1 Gönderen eylems
  • 2 Gönderen eylems
  • 1 Gönderen akkelebek
  • 1 Gönderen alperfect
  • 1 Gönderen GamzeA.

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 11-10-2011, 13:31   #2
Ağaç Dostu
 
eylems's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-04-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,444
Galeri: 58
Red face Tel Peyniri yapımı.

Kars'lı bir teyzeden tel peyniri yapımını anlatımla öğrendiğim kadarı ile (çiğ süt bulamadığımdan henüz denemedim) anlatayım: Çiğ süt vakit kaybetmeden yağından ayrılır ki bunun makinası varmış ben yağlı yağsız süt yoğunluğunun farklı olmasını kullanarak makinasız gelişi güzel ayıracağım. Yağsız kısıma 10 lt süte 5 damla gibi peynir mayası eklenip ateşe oturtulur ve sürekli karıştırılır oklava gibi bir tahta sopaya kaynadıkça yapışırmış peynir. Süt iyice durulana kadar ve sopaya peynir yapışana kadar devam edilmeliymiş biraz meşakkattli imiş. Sonra peynir sopadan sıyrılıp bir legende hızlı hızlı hamur gibi yoğurulurmuş eğer katılaşırsa tencedeki süt kalıntısına atılıp ısınması sağlanırmış. Hamur gibi yoğurma işlemine fikren kanaat edince peynirin iki ucundan tutulup sakız uzatır gibi sürekli uzatıp katlanırmış. Daha sonrasında ise peynir tel tel ayrılıyormuş. Çiğ süt bulduğumda deneyeceğim. Deneyimi olan arkadaşlar var ise konuyu gariban bırakmamalarını rica ederim.

çiftçi5234 ve yağmur beğendi.
eylems Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:31.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025