agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Palmiye
(https)

Beğeni Düzeni116Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 30-07-2008, 17:49   #1
Ağaç Dostu

newyorker's Avatar

Giriş Tarihi: 05-07-2008
hami bey beni yanlış anladınız ben onları fide olarak evde yetiştirmeyi istiyorum. yer hiç önemli değil saksı büyüklügü de sadece bakım ve geç büyümeleri hakkında bilgi istiyorum. cocosdan asla vazgeçemem bende bağımlılık yaptı. ve evde yetişen palimyelerden söz açarsanız sevinirim.

newyorker Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-07-2008, 10:39   #2
Fotoğrafçı

osm_sahin54's Avatar

Giriş Tarihi: 10-11-2007
Hami Bey öncelikle merhaba.
Sizde temin ettiğin Trachycarpus fortunei tohumlarının şu anda %60 ını çimlendirdim. 1 ay içerisin %90 olcağını düşünüyorum. 2 ay içerinde çıkmasını bekliyordum. 2,5 ay olunca acaba kaybettim mi diye düşünürken neredeyse tamamını çimlendirmiş olacağım. yakın bir zamanda tamamını poşetlemeyi ve ayrı bir yere almayı düşünüyorum (tavsiyelerinizi alarak). bir kaç ay sonra kış sezonuna gireceğimizden dolayı gelişim döneminde sera ortamında saklamayı düşünüyorum. cycas lar için yorumlarınızı bekliyorum. onlarıda daha büyük kovalara alacağım. umarım yaz sezonunuz iyi geçiyordur. yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Eklenen Resimler

osm_sahin54 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-07-2008, 15:19   #3
Ağaç Dostu

hamibasoglu's Avatar

Giriş Tarihi: 01-09-2007
Galeri: 11
evde palmiye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi newyorker Mesajı Göster
hami bey beni yanlış anladınız ben onları fide olarak evde yetiştirmeyi istiyorum. yer hiç önemli değil saksı büyüklügü de sadece bakım ve geç büyümeleri hakkında bilgi istiyorum. cocosdan asla vazgeçemem bende bağımlılık yaptı. ve evde yetişen palimyelerden söz açarsanız sevinirim.

Sevgili hemşehrim,
Anladım.Aslında mekanınız uygunsa evde her palmiye türünü çimlendirebilir ve/veya büyütebilirsin.
****** gelişim biraz yavaş ve fiziki durumu da normal gelişme sahasına göre daha zayıf olacatır.
Öncelikle bu başlıktaki bütün yazıları oku.
merak ettiğin özel bir konu varsa seç ve öyle sor.Zira sil baştan herşeyi anlatmak çok uzun.
selamlar

Düzenleyen hamibasoglu : 31-07-2008 saat 15:20 Neden: imla
hamibasoglu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-07-2008, 15:29   #4
Ağaç Dostu

hamibasoglu's Avatar

Sevgili Osman,
çalışmalarını içtenlikle tebrik ediyorum.Evet çimlenme devam edecektir.
%80 bile çok ciddi başarıdır ki sanırım buna ulaşacaksın.Bu dönemde erime ile karşılaşmaman için düşük te olsa (10 lt ye 15/20 cc) bir fungusit ile ilaçlama faydalı olacaktır.
yapraklar yeterince sertleşmeden yaprak gübresi verme.
Poşettekiler de mi benim tohumlardan?
poşetlemeyi de gayet muntazam yapmışsın.emeğine sağlık.
poşetlemeyi geçe bırakma,zira palmiyelr toprak sıcaklığının en uygun olduğu yaz veya erken sonbaharda şaşırtılmalıdır ki,kışa yeni köklerle ve daha dayanıklı girsin.
3/4 ay sonra sana yine tohum yollarım.
kim bilir belki de sonra fidanları bana satarsın
durmak yok devam....
Cycasların da muhteşem olmuş.onlardan da yollarım.
bu sene saksı değişimine gerek yok.
Seneye Bahar başlangıcında değiştirirsin.
Cycaslara sabah erken saatlerde olmak kaydıyla küçük bir spray ile çok az (1lt ye 2/3 cc) yaprak gübresi verebilirsin.
başarılarının devamını diler,m.
selamlar

thunderon beğendi.
Eski 01-08-2008, 22:09   #5
Ağaç Dostu

Selahattin Yılmaz's Avatar

Giriş Tarihi: 16-05-2006
Galeri: 15
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hamibasoglu Mesajı Göster
...
poşetlemeyi geçe bırakma, zira palmiyeler toprak sıcaklığının en uygun olduğu yaz veya erken sonbaharda şaşırtılmalıdır ki,kışa yeni köklerle ve daha dayanıklı girsin.
...

Yaz aylarında veya erken sonbahar için tarih aralığı verebilirmisiniz ve ayrıca palmiye bu dönemde çılak köklü şaşırtılabilr mi? Zira böyle bir bilgiye ulaştımda teyit etmek istiyorum. 5 dk alanda yer dikimi yaptık damla sulamayı geç kurduğumuzdan oldukça fazla kuruma oldu tutmayanların yerine yenilerini ne zaman dikmeliyim o açıdan soruyorum.

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-08-2008, 13:57   #6
Ağaç Dostu

hamibasoglu's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Selahattin YILMAZ Mesajı Göster
Yaz aylarında veya erken sonbahar için tarih aralığı verebilirmisiniz ve ayrıca palmiye bu dönemde çılak köklü şaşırtılabilr mi? Zira böyle bir bilgiye ulaştımda teyit etmek istiyorum. 5 dk alanda yer dikimi yaptık damla sulamayı geç kurduğumuzdan oldukça fazla kuruma oldu tutmayanların yerine yenilerini ne zaman dikmeliyim o açıdan soruyorum.
merhaba Selehattin Bey
güney illerimiz için Nisan,Mayıs,Hairan-Ağustos-Eylül-Ekim
Kuzey illerimiz için Nisan,Mayıs,Hairan-Ağustos-Eylül.
Temmuzu pas geçtim zira Temmuz ayının palmiye gelişiminde önmeli bir dönem olduğunu düşünüyorum.
yalnız sıcak dönemde sulama çok önemli.
şayet dikilecek fidan ,özellikle 3/4 yaşını geçmemişse Çıplak köklü şaşırtma gölgelenmiş alana derhal sulanması kaydı ve bitki faaliyetinin durduğu veya yavaşlamaya başladığı akşam saatlerinde yapılabilir.Doğrusu poşetli ve kök yapmış bitkilerle tamamlamaya gitmektir.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:37.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025