![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Salyangozların en büyük zararı yaprakları yemeleridir. Toplayıp imha etmeniz en doğrusu zaten. Çok sayıda değilse böyle yapın zaten zira serperek verilen ilaçlı yemler kuşlar tarafından da yenebilir! gelelim asıl soruya, hernekadar Palmiyelerde bu durum normal gibi gözükse de drenajı zayıf, sıkışık topraklarda daha ziyade görülen bir durumdur. Sizin cüce hurmanızda hiç bir sorun yok.Zaten Cüce hurmalarda doğal olarak görülen bir durum bu. selamlar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
verdiğiniz bilgilerden ötürü çok teşekkür ederim. Salyangoz ve sümüklüböcekler için kullandığım yemler tamamen organik. Kuşlar, kirpiler ve diğer yaban yaşamı içinde yer alan canlılara bir zararı söz konusu değil, bu bilince sahip bir doğa severim. Mümkün olduğunca dadandıkları ve zarar verdikleri bitkilerden elle toplama yöntemini kullanıyorum, ulaşamadığım yerlerde olanlar için yapacak son şey ise bu yemlerden serpmek. Zira hassas bitkilere verdikleri zarar epey büyük olmakta. Çalışmalarınızda başarılar dilerim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-04-2010
|
Geçen gün baumax'da görünce dayanamayıp aldım bu küçük palmiyeyi. Chamaedorea Elegans - Dağ Palmiyesi Saksını en kısa zamanda değiştirmek istiyorum. Bir kaç sorum olacak sizlere, - Ne kadar büyüklükte bir saksı seçmeliyim? - İki boy büyük bir saksı uygun olur mu yoksa daha büyük bir saksı mı almalıyım? - Saksı harcı olarak ne kullanmalıyım? - Elimdeki genel uygulama torfundan ve bahçe toprağından yarı yarıya katsam uygun olur mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Bugünlerde Bauhauslara 3 metrelik ince gövdeli palmiyeler geldi fiyatı 130 TL... Yetişmiş palmiye severler bu palmiyeleri kaçırmasın derim , ben bu kadar boylu palmiyelerin satışını iilk defa görüyorum. Ancak türü nedir bilmiyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-08-2009
|
Selam Hami Bey: Bir önceki mesajımda bahsettiğim hurmanın resimlerini paylaşıyorum. Tam olarak ne cins olduğunu merak ediyorum.Soğuğa karşı dayanıklı değildir diye bu zamana kadar bahçeye dikmedim. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. Saygılar.. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-08-2009
|
Yavaş büyümesi normalmidir? Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-10-2011
|
Arkadaslar palmiye meraklilarina Tayland dan merhabalar, Elimde bir miktar cok taze Areca catechu - Betel nut palmiye tohumu var, ilgilenen olursa lutfen goruselim Saygilar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-05-2012
|
Merhaba şayet İzmir bölgesinde yetişen bir tür ise ilgilenebilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-10-2011
|
Alıntı:
Ilgilenirseniz tohum satis bolumune bakmanizi rica edecegim.. Saygilar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-01-2011
|
Ya ben düşünün Doğu Anadolu ikliminde yetişebilen yalnız hemen Erzurum akla gelmesin çünkü benim yaşadığım yerin rakımı: 980m (Ankara Gölbaşı 970m) ve son yıllarda yapılan barajlar nedeniyle sanıyorum havadaki nem miktarında da , sertliğinde de değişimler meydana gelmiş gibi. Herneyse benim istediğim kışın -15 dereceye varabilen bir kaç akşam dışında 0 ile -10 arasında geçen (Aralık,Ocak,Şubat) kış gece sıcaklıkları göz önünde bulundurulursa zone 7b ye yakın bir iklim var burda. Kanada da yetişen palmiyeler gördüm hatta kar yağışı vardı video da şimdi bunlar göz önüne alınırsa şöyle bahçede yetişebilecek , ziyarete gelenleri şaşırtacak, gösterişli bir palmiye türü arıyorum. Seçeneklerim hangi türler olabilir ve tabii ki Türkiye de nerden temin edebilirim bu türleri. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-04-2012
|
Hami bey selamlar,Balıkesir Erdek'te bahçeme ikişer adet Washingtonia robusta ve Phoenix dactylifera dikmeyi düşünüyorum, acaba buranın ikliminde yetişirler mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tercihiniz Washingtonia robusta ve Phoenix canariensis olabilir. dactylifera uygun değildir. selamlr |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-06-2012
|
ücretsiz palmiye tohumu gönderebilecek arkadaş var mı? Palmiye üretimine merak saldım bu konuda ilgili yerleri okudum ve sabırsızlıkla denemek istiyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Yeni Üye
|
Çanakkale'de olduğunuza göre etrafınızdaki palmiye ağaçlarına bakın derim kararan tohumları üzerindeki kısmı soyarak kullanabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Yeni Üye
|
nzm toplamam gerekiyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Yeni Üye
|
salkım şeklinde ağaçlardan sarkıyor zaten kahverengi olduğunda toplamıştım ben. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Yeni Üye
|
palmiye tohumları nezaman toplanır |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-03-2011
|
Merhaba Hami Bey, Ben de palmiyelere tatil beldelerinde hayran kaldım ve Ankara' da evde yetiştirmeyi denedim. Washingtonia robusta ve Phoenix canariensis türleri. Phoenix im 5 yaşında Washingtonia lar henüz bir senelik filiz halindeler. Phoenix im büyüyor fakat tam randımanlı değil. ****** doğal ortamı kadar olamaz ama eminim daha iyi bir gelişim için yapmam gereken şeyler vardır. Örneğin 5 senedir aynı saksıda boyu 1,5 m yi geçti ama gövde kalınlaşmadı. Yapraklar çok iyi durumda değil ve 2-3 ayda bir yeni yaprak veriyor. Acaba saksısını, toprağını değiştirmeli miyim? Nasıl bir gübreleme yapmalıyım. Yani performansını nasıl geliştirebilirim? Bunları öğrenmek istemiştim. Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-09-2012
|
Palmiye yetiştirmek istiyorum
Alıntı:
ben bu palmiye türü nün tohumunu nereden bulabilirim, araştırdım buralardan yani Aydın da bulamadım. Yardımcı olabilir misiniz tohum bulmama, şimdiden teşekkürler.. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Yeni Üye
|
palmiyeler
Alıntı:
Ben de Azerbaycan da Peyzaj Mimarlığı yapıyorum. İlgilendiğim bahçede geçtiğimiz kış sorun yaşamayan palmiye türleri şunlar(geçtiğimiz kış aşırı soğuk oldu, Hazar denizi dondu, -10 -15 dereceleri gördük); Chamaerops excelsa Washingtonia flifera Trithrinax campestris Butia yatay Buna karşın, Washingtonia robusta ların neredeyse hepsi öldü maalesef çok azı sağ çıkabildi. Ben de bununla ilgili Hami bey e ya da yardımcı olabilecek başkaları varsa bir şeyler sormak istiyordum, ayrı bir mesajla sorayım... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Yeni Üye
|
Merhaba, Bir önceki mesajımda söylediğim gibi, bulunduğum bölgede özellikle Washingtonia robusta larda sorun yaşıyorum. Ancak bahçe sahibi özellikle bahçede olmalarını istiyor (ince ve uzun oldukları için, uygun oldukları bir bölge var) velhasıl kelam ben ölen palmiyeleri bin bir zorlukla söktüm şimdi yenilerini dikeceğim. Kışa girerken eski yapraklarını budamayacağım ve telis dediğimiz delikli çuval beziyle sarmayı düşünüyorum, yaprak diplerini ve yaprakların bir kısmını. Buna ek olarak, sizce köklerinin çevresine topraktan ısıtma sistemi yapmalı mıyım? Bu ölümlerde köklerin donmasının da çok etkisi var mıdır yoksa sadece büyüme noktasının donması mı öldürür? Eğer ısıtma sisteminin faydalı olacağını düşünüyorsanız nasıl yapmam gerektiği konusunda bilginiz var mı? Şimdiden teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-10-2007
|
Bir adet "Livistona rotundifolia"m vardı ancak 5 yıl sonra birdenbire öldü. Şimdi yenisini buldum aldım bakımı konusunda bilgi sahibi olanlardan bilgi rica ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Chamaerops excelsa şu anda modifiye edilmiş besin ve nemle dolu koyu kahverengi toprağında kuzu gibi yatıyor. Bakalım karlar düşünce omuzlarına, neler hissedecek kuzucuk. Doğu Anadolu yukarı fırat zone 7 'de palmiye ağacı. Bir Erzurum değil ama Allah yardımcısı olsun bakarsın beni seneye, görenlerini de yaşamı boyunca şaşırtır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-10-2012
|
Selam, Beykozda bahcemde washington robusta agacim var gecen kis sarmayinca biraz sorunlu bir yaz gecti . Yapraklar cok cikmadi ve uclari hep sararmis olarak cikti. Ozellikle de son surgun yapraklatinda bir sey dikkatimi cekti. Yapraklarin uclari sanki makasla kesilmis ve yelpaze gibi gorunuyor. Acaba ozel bir sorun var mi agacta yoksa zamanla toparlar mi? Tsk, fatih turk |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Washington filifera diye aldığım fidan Robusta çıktı. Filiferayla hemen hemen aynı yapıdalar ama filifera çok daha dayanıklı imiş soğuğa. Mecburen uzun bir süre evde misafir edicez kendisini. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-03-2008
|
kraliçe palmiyesi
kraliçeler büyüyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-03-2012
|
Filifera ne kadar dayanabiliyordu ki? Tuncelide -30 a kadar inebiliyor.en son 2002 de -22 olmuş.inşallah yetiştirebilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
-22 artık o değerler yok. İklim zone 7a dan 7b ye geçti. Yapılan baraj gölleri burada iklimi yumuşatıyor doğal olarak göle yakın yerlerde iklim şartları önemli faklılıklar gösterebiliyor. Washington filifera -12,-13 C ye kadar dayanır asıl Chamaerops excelsa adıyla bilinen tüylü palmiye çok daha zor kış şartlarına uyum sağlar gibi geliyor. Şu anda bahçede kış koşullarını yaşayan bir tane tüylü palmiye var. Evdeki Washington Robusta ise -6,-8 C gibi ancak dolayısıyla dışarıda kalması büyük risk taşır. Şöyle bir karşılaştırma yapabiliriz sanıyorum== Rakım Ankara- Ankara Gölbaşı(970 m) ile hemen hemen aynı 914 m burası, iklim ise yine Başkente eşdeğer tek farkla burada daha fazla kar yağıyor ve kar yağdığında sıcaklıklar yükselir. Kar soğuktur elbet ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-01-2013
|
palmiye
merhabalar; ırak'ta altı kapalı otopark olan bir zemin de peyzaj çalışması yapıyorum ... Palmiye kullanımı isteniyor, ben fazla boylanmayan chamaerops humilis veya phoenix roebelenii kullanabileceğimi düşündüm ... bana yardımınız olur mu acaba ? bunları yetiştirmek için ne kadar toprak derinliği gerekir ? ve ne kadar sulama gerektirir ? Şimdiden teşekkür ederim ... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|