Konu: Palmiye
View Single Post
Eski 04-06-2012, 20:56   #685
Ekrem Uslu
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 23-11-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi umut ali Mesajı Göster
Evet satma amaçlı düşünüyorum.Geçen sene merak saldım bu işe ağaçların dibinden topladığım tohumları diktim.Kışı serada geçirdi tohumlar ve çok faydası oldu büyümede.Acaba yaz sonu toprağa diksem kuruma ihtimali olur mu diye korkuyorum.Çünkü inanın hiçbir bilgim yok bu konuda öylesine devam ettim.Evet ben de duyduğum kadarıyla 3 mt olarak daha ii alıcısı oluyormuş.Bakalım nasipse olur...
Girişimci ruha sahipseniz yetiştireceğiniz palmiyeleri bir şekilde pazarlarsınız.

Palmiye fidelerinizi mümkün olan en kısa sürede pazarlanabilecek ebatlara getirmek istiyorsanız vakit kaybetmeden toprağa dikim yapın.Sıcaktan falan korkmayın.Fideleriniz zaten torbada ve palmiye stres koşullarına dayanıklı bir bitkidir.

Sıra üzeri aralık 2m.sıra arası 3 m. idealdir.Bu durumda yaklaşık 3 dekar palmiye fidanlığınız olur.Fidelerin her birine yarım kğ kadar fermante edilmiş hayvan zibili atıp kök boğazı çevresine karıştırın ve sulamayı damlamayla yapın.Toprak zararlısı olarak nematodlara dikkat edin.Palmiye nematodların konukçusudur.

Dilerseniz bilahare besleme ve koruma proğramı çıkarabilirim.

Ekrem Uslu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön