![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-06-2009
|
sayın hamibaşoğlu bakonumdaki 2 adet cykasa humik acit, potasyum,aminoasit,izmineral den oluşan bir karışım hazırladım yarım caybardağı kadar saksıya döktüm bakalım bir gelişme olucakmı. gecen senede vermiştim ama aminoasit,izmineral,ve humik asit yoktu. sedece potasyum ve nitrat vardı. aynı soganı gecensene gömmüştüm gecensene 2 yapragı çıktı busene işe 7 yaprak birden verdi seneye baharın daha fazla yaprak almaya calışıyorum. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Humik asidi gecen sene de kullansaydın daha faydalı olabilirdi. 2 yapraktan sonra 7 yaprağa geçiş muhakkak ki bu karışımın etkisiyle olmuştur. normalde 4/5 beklenirdi.(tabi yumrunun ebatları da önemli) hümik asit daha çok kök gelişimi için etkilidir.Bu sene geliştirdiğin kökler kışın potasyum takviyesiyle güçlenecek,baharın verdiğin nitrat ve izelementlerle Yapraklar da coşacaktır.Ancak dozları abartmayalım. başarılar |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
bu arada resimlerini ekliyorum ilk eklediğim 4 resim daha önce bahsettiğim 7 yapraklık bir atılım yapan cykas ım öbür dörtlü ise tamamen torfa ekim yapmış oldugum( daha önce sadece torfun cykas için istenmeyen bir durum oldugunu bilmiyodum) vede bu sene 4 yaprak çıkaran cycasım |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
|
diger resimlerim |