25-10-2009, 18:47
|
#145
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-09-2007
Şehir: Antalya
Mesajlar: 549
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi godofwar
Merhaba hamdi bey ,
Öncelikle teşekkürler ilginizden dolayı. Mayıs ayında alındı cycaslarımız neden saksıda duruyorlar derseniz iç mekan olarak belediyenin içine konulacak ışık gören bir yere o nedenden dolayı saksıda tutuyoruz mecburen. Saksılamada tahminen alındığı zamanda olabilir. Tam bilmiyorum çünkü alım yapılırken ben yoktum. Cycasların üstlerinde hamdi bey gölgelik mevcuttu alındığından beri vardı. Şuan çıkardık. Sizin dediğiniz gibi aşırı sulanmadan kaynaklanabilir. Çünkü kurumadan hemen tekrar sulama yapılıyor ve birde fiskiyelerin altında açıldığı zaman ordanda sulama yapılıyor. Sorun aşırı sulamadan kaynaklanabilir diyebiliriz o zaman. Ben uyardım ama fiskiyelerdende gelen suyunda etkisi devam ediyor. Sizden gelicek habere göre ben haraket edeyim en iyisi Hami bey. İlginize teşekkürler görüşmek üzere..
|
merhaba,
belli ki,Cycaslarınız o dönemde sökülüp saksılanmış ki,yaprakları da bağlanmış.
Ancak bağların artık çözülmesi gerekiyor.
Sizin de belirttiğiniz gibi sulama miktarı fazla gözüküyor.Kesinlikle kontrol altına alınmalı..Sulama fazla olunca da mineral madde miktarı azalmıştır.
Şu halde fazla sararan yaprakları budayın.Sulamayı kontrol altına alın ve hala mit veya böcek var ise ilaçlama yapın,Bitkileri bol ışıklı bir ortama yerleştirin.
Bu dönem için her birine topraktan 250 gr 15-15-15 npk ve alacağınız Mikro element içeren Yaprak gübresini de sabah saatlerinde uygulayın.
Toprak türü de önemli.
karışım için en doğrusu %50 lifli torf % 20 kum % 20 bahçe toprağı ve %10 pomza veya kalın perlit olmalı.
Pomza veya perlit saksıdaki fazla suyu absorbe ettiğinden çok önemlidir.
umarım bitkiler sağlığına kavuşur.Bence bu tedbirler alınırsa 2010 mayıs-Haziran ayında yeni gelen sürgünlerle bitkiler yeniden eski sağlıklı durumuna dönecektir.
selamlar
|
|
|