agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Palmiye
(https)

Beğeni Düzeni102Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 30-11-2008, 13:53   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 17-06-2008
Galeri: 3
Pamuklu Bit

Bitkinizde çok yoğun bir pamuklu bir populasyonu var.Etkili bir böcek ilacı ile ilaçlamanızı öneririm....

sercan1969 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-05-2009, 01:50   #2
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 03-10-2008
Tekrar merhaba;

Bir önceki mesajımdan bu yana,cycasımı kurtarma çabası içersindeyim;
Arkadaşlar bu pamuklu bitle mücadelede tek başıma başarılı olamıycam galiba...
Önce yakınlardaki bi çiçekçiye götürdüm,adını bilmediğim bi ilaç (bi sprey içinde suyla karıştırdı,karafatma ilacı gibi kokuyor,rengi rakı gibi ) verdi .2 defa
15 gün arayla kullandım.Bir ara azalır gibi oldu sonra tekrar hortladı.Şubat gibi tekrar götürdüm , gene aynı ilacı hazırlayıp verdi ( nekadar geçmiyo desemde inatla pamuklu bit ilacının o olduğu üstünde diretti ) ve yerini değiştirmemi,balkona çıkarmamı söyledi.Balkona çıkarttığımda bu pamuklu bitin köklerde de bulunduğunu farkettim.Ne kadar doğru bilmiyorum ama bütün toprağı boşaltıp köklerini ortaya çıkardım ve yüzeye yakın bütün köklerde bit kolonileri olduğunu gördüm.Köklerinide ilaçlayıp yeni toprakla diktim.Bu kadar oynamaya bitkide sarararak cevap vermeye başladı.
Sizce çiçeği yazık etmişmiyim , yoksa hala yapılabilecek bişey varmı ??
Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler...

Eklenen Resimler

Kingfisher Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-07-2009, 11:18   #3
Ağaç Dostu

hamibasoglu's Avatar

Giriş Tarihi: 01-09-2007
Galeri: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kingfisher Mesajı Göster
Tekrar merhaba;

Bir önceki mesajımdan bu yana,cycasımı kurtarma çabası içersindeyim;
Arkadaşlar bu pamuklu bitle mücadelede tek başıma başarılı olamıycam galiba...
Önce yakınlardaki bi çiçekçiye götürdüm,adını bilmediğim bi ilaç (bi sprey içinde suyla karıştırdı,karafatma ilacı gibi kokuyor,rengi rakı gibi ) verdi .2 defa
15 gün arayla kullandım.Bir ara azalır gibi oldu sonra tekrar hortladı.Şubat gibi tekrar götürdüm , gene aynı ilacı hazırlayıp verdi ( nekadar geçmiyo desemde inatla pamuklu bit ilacının o olduğu üstünde diretti ) ve yerini değiştirmemi,balkona çıkarmamı söyledi.Balkona çıkarttığımda bu pamuklu bitin köklerde de bulunduğunu farkettim.Ne kadar doğru bilmiyorum ama bütün toprağı boşaltıp köklerini ortaya çıkardım ve yüzeye yakın bütün köklerde bit kolonileri olduğunu gördüm.Köklerinide ilaçlayıp yeni toprakla diktim.Bu kadar oynamaya bitkide sarararak cevap vermeye başladı.
Sizce çiçeği yazık etmişmiyim , yoksa hala yapılabilecek bişey varmı ??
Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler...
Merhaba,
öncelikle korkmayın bitkinize birşey olmayacak.
Cycasınız bu dönemde bol ışık alan bir mekana ihtiyaç duyar.
Bu tür yaprak bitleri daha çok nemli ve ışık densitesinin düşük olduğu ortamlarda musallat oluyor.
basit bir insektisit örneğin "supracide" uygulaması sorunu kökten halleder.
Bol ışık + besin + gereği kadar sulama ile Cycasınız eski haline gelecektir.

hamibasoglu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-06-2009, 13:27   #4
Ağaç Dostu

feriha's Avatar

Giriş Tarihi: 05-10-2007
Galeri: 5
Sayın Hamit Bey,

Saksısı küçük gelen Cycasımı dediğiniz şekilde kök budaması yapıp toprağına kum ilave edip besin çubukları saplayarak yeni saksısına geçirdim. Bir süre sonra yapraklarında sararma olmaya başladı. Ben de az ışıktan olduğunu düşünüp terasa çıkacak hale gelinceye kadar epey yer değiştirdim ama durum değişmedi sararmalar arttı. Çaresiz dışarı çıkardığımda bol yağmura ama bu arada ışığa kavuştu. Bir süredir artık yeni yaprakları var.

Sormak istediğim eski yaprakları, yeni yaprakların sağlıklı ve güzel gelişmesine yardımcı olmak amacıyla hemen budamalımıyım yoksa bir süre daha durmalarının faydası varmı?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Name:  DSCN6231.jpg
Views: 2527
Size:  70.7 KB

feriha Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-07-2009, 11:11   #5
Ağaç Dostu

hamibasoglu's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi feriha Mesajı Göster
Sayın Hamit Bey,

Saksısı küçük gelen Cycasımı dediğiniz şekilde kök budaması yapıp toprağına kum ilave edip besin çubukları saplayarak yeni saksısına geçirdim. Bir süre sonra yapraklarında sararma olmaya başladı. Ben de az ışıktan olduğunu düşünüp terasa çıkacak hale gelinceye kadar epey yer değiştirdim ama durum değişmedi sararmalar arttı. Çaresiz dışarı çıkardığımda bol yağmura ama bu arada ışığa kavuştu. Bir süredir artık yeni yaprakları var.

Sormak istediğim eski yaprakları, yeni yaprakların sağlıklı ve güzel gelişmesine yardımcı olmak amacıyla hemen budamalımıyım yoksa bir süre daha durmalarının faydası varmı?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Eklenti 89851
merhaba,
Bol işık alan bir ortam Cycaslar için vazgeçilmezdir.
Fazla sulama yapmak iyi değildir.
hep söylüyorum,parmağınızı toprağa daldırın ve nemi net bir şekilde hissediyorsanız su vermeyin.
Gelelim bitkinize.Bence eski yaprakları hemen budayın.
yeni yapraklar birkaç hafta içinde daha da gelişecek ve herşey yoluna girecektir.
selamlar

Düzenleyen hamibasoglu : 09-07-2009 saat 11:11 Neden: hata
Eski 18-07-2009, 00:34   #6
Ağaç Dostu

aydın's Avatar

Giriş Tarihi: 18-02-2009
Acaba sikasların tohumunu ne zaman toplamalıyız. Vatan caddesindeki sikaslar tohumdan geçilmiyor da.

Hami Bey yardımcı olur musunuz?

aydın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-07-2009, 08:39   #7
Ağaç Dostu

hamibasoglu's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aydın Mesajı Göster
Acaba sikasların tohumunu ne zaman toplamalıyız. Vatan caddesindeki sikaslar tohumdan geçilmiyor da.

Hami Bey yardımcı olur musunuz?

merhaba,
ben Vatan caddesinde hiç cycas görmedim.emin misiniz?
bir ara fotograf çekip yüklerseniz memnun olurum.
Cycas tohumlarıyla ilgili bu bölümde pek çok yorum var.
okumanı tavsiye ederim.
selamlar

Eski 24-07-2009, 12:23   #8
Ağaç Dostu

aydın's Avatar

Pardon yaa onlar sikas değilmiş. Dün fidancıya sordum değişik bir isim söyledi.

Eski 27-07-2009, 10:32   #9
Ağaç Dostu

hamibasoglu's Avatar

Alıntı:
Pardon yaa onlar sikas değilmiş. Dün fidancıya sordum değişik bir isim söyledi.
onlar
Phoenix canariensis
Kanarya adasi Hurmasi
selamlar

Eski 27-07-2009, 15:14   #10
Ağaç Dostu

aydın's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hamibasoglu Mesajı Göster
onlar
Phoenix canariensis
Kanarya adasi Hurmasi
selamlar
Cevabınız için teşekkür edrim Hami Bey. Sıcaklardan dolayı bi türlü gözüm yemiyor vatan caddesine gitmeyi. Umarım toplamamışlardır tohumları.

Eski 27-07-2009, 23:20   #11
Ağaç Dostu

hamibasoglu's Avatar

Alıntı:
Cevabınız için teşekkür edrim Hami Bey. Sıcaklardan dolayı bi türlü gözüm yemiyor vatan caddesine gitmeyi. Umarım toplamamışlardır tohumları.
Rica ederim ancak o tohumlar ancak 2 ay sonra olgunlaşır.

Eski 10-09-2009, 22:09   #12
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 17-07-2009
Ben de uretıcılerın kullandıgı 1 lıtre potassıum var bunu palmıye ve sıkaslara ne kadar suyla karıstırabılırım

tango Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-07-2009, 01:25   #13
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 19-06-2009
sayın hamibaşoğlu
bakonumdaki 2 adet cykasa humik acit, potasyum,aminoasit,izmineral den oluşan bir karışım hazırladım yarım caybardağı kadar saksıya döktüm bakalım bir gelişme olucakmı. gecen senede vermiştim ama aminoasit,izmineral,ve humik asit yoktu. sedece potasyum ve nitrat vardı.

aynı soganı gecensene gömmüştüm gecensene 2 yapragı çıktı busene işe 7 yaprak birden verdi seneye baharın daha fazla yaprak almaya calışıyorum.

cundar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-07-2009, 16:14   #14
Ağaç Dostu

hamibasoglu's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cundar Mesajı Göster
sayın hamibaşoğlu
bakonumdaki 2 adet cykasa humik acit, potasyum,aminoasit,izmineral den oluşan bir karışım hazırladım yarım caybardağı kadar saksıya döktüm bakalım bir gelişme olucakmı. gecen senede vermiştim ama aminoasit,izmineral,ve humik asit yoktu. sedece potasyum ve nitrat vardı.

aynı soganı gecensene gömmüştüm gecensene 2 yapragı çıktı busene işe 7 yaprak birden verdi seneye baharın daha fazla yaprak almaya calışıyorum.
merhaba,Karışımın güzel ama oranlarını da yazarsan daha iyi irdeleyebiliriz.
Humik asidi gecen sene de kullansaydın daha faydalı olabilirdi.
2 yapraktan sonra 7 yaprağa geçiş muhakkak ki bu karışımın etkisiyle olmuştur.
normalde 4/5 beklenirdi.(tabi yumrunun ebatları da önemli)
hümik asit daha çok kök gelişimi için etkilidir.Bu sene geliştirdiğin kökler kışın potasyum takviyesiyle güçlenecek,baharın verdiğin nitrat ve izelementlerle Yapraklar da coşacaktır.Ancak dozları abartmayalım.
başarılar

Eski 13-08-2009, 23:36   #15
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hamibasoglu Mesajı Göster
merhaba,Karışımın güzel ama oranlarını da yazarsan daha iyi irdeleyebiliriz.
Humik asidi gecen sene de kullansaydın daha faydalı olabilirdi.
2 yapraktan sonra 7 yaprağa geçiş muhakkak ki bu karışımın etkisiyle olmuştur.
normalde 4/5 beklenirdi.(tabi yumrunun ebatları da önemli)
hümik asit daha çok kök gelişimi için etkilidir.Bu sene geliştirdiğin kökler kışın potasyum takviyesiyle güçlenecek,baharın verdiğin nitrat ve izelementlerle Yapraklar da coşacaktır.Ancak dozları abartmayalım.
başarılar
sayın hamibey karışımın oranını zsıraat mühendisi arkadaşlara soruyorum ama pek sölemek istemiyolar. ama dediğim gibi bircok poset ilaçtan acsarak azs ondan az onda n falan bi karışım yaptılar oranlarını sorunca biz ne satcaz sen gel biz sana tekrar hazırlar veririz diyolar.

bu arada resimlerini ekliyorum ilk eklediğim 4 resim daha önce bahsettiğim 7 yapraklık bir atılım yapan cykas ım öbür dörtlü ise tamamen torfa ekim yapmış oldugum( daha önce sadece torfun cykas için istenmeyen bir durum oldugunu bilmiyodum) vede bu sene 4 yaprak çıkaran cycasım

Eklenen Resimler

Eski 13-08-2009, 23:40   #16
Yeni Üye

diger resimlerim

Eklenen Resimler

Eski 10-08-2009, 23:53   #17
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Giriş Tarihi: 05-05-2008
Galeri: 73
Nihayet benimde bir cycas'ım oldu. Bugün farklı bir çiçek aramak için gittiğim seradan, cycas'la birlikte 5 yeni çeşit çiçek alarak döndüm. Salon ya da balkonda yaşayacak cycasım. Balkonum batıya bakıyor ve 5 saat güneş alıyor. Şehir de Adana olunca sıcağı söylemeyeyim hiç. Palmiyeler için bölgemizin çok uygun olduğunu biliyorum. Yine de sormak istedim.
Balkona mı yerleşsin , salona mı?

Teşekkürler

Name:  000_0458.JPG
Views: 2768
Size:  22.2 KB

Name:  000_0459.JPG
Views: 2195
Size:  22.8 KB

maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-08-2009, 11:44   #18
Ağaç Dostu

hamibasoglu's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maki01 Mesajı Göster
Nihayet benimde bir cycas'ım oldu. Bugün farklı bir çiçek aramak için gittiğim seradan, cycas'la birlikte 5 yeni çeşit çiçek alarak döndüm. Salon ya da balkonda yaşayacak cycasım. Balkonum batıya bakıyor ve 5 saat güneş alıyor. Şehir de Adana olunca sıcağı söylemeyeyim hiç. Palmiyeler için bölgemizin çok uygun olduğunu biliyorum. Yine de sormak istedim.
Balkona mı yerleşsin , salona mı?

Teşekkürler

Eklenti 97365

Eklenti 97366
Balkona (yaz-kış)
selamlar

Eski 11-08-2009, 21:16   #19
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Giriş Tarihi: 05-05-2008
Galeri: 73
Çok teşekkürler Sayın hamibasoğlu. Balkona aldım.

maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-08-2009, 23:48   #20
Yeni Üye

19-6-2009 dakı 122numaralı mesajımdan beri cykasımın orta sürgününde tekrar bir uzama olmasya başladı ssürgunu yakından fotoğraflarınıda koydum yukarıya galiba tekrar yaprak açıcak gibime geliyor tabi bu durum iki cycasım içinde gecerli.
ben sanıyorum zıraat muhendisi arkadaşlara etkisini fazla ballandırdım hazırladıkları karısımın iyice kendilerini naza cektiler 2 aydır agızlarından bişey çıkmıyo her sordugumda vit,mineral,humik aşıt, falan diyolar ama içine ozaman 3 poşetten karıştırırlardı ama 4-5 torbadan ayrı ayrı karıştırdılar bırınıde koça kovadan aldılardı

Eski 27-08-2009, 09:45   #21
Ağaç Dostu

hamibasoglu's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cundar Mesajı Göster
19-6-2009 dakı 122numaralı mesajımdan beri cykasımın orta sürgününde tekrar bir uzama olmasya başladı ssürgunu yakından fotoğraflarınıda koydum yukarıya galiba tekrar yaprak açıcak gibime geliyor tabi bu durum iki cycasım içinde gecerli.
ben sanıyorum zıraat muhendisi arkadaşlara etkisini fazla ballandırdım hazırladıkları karısımın iyice kendilerini naza cektiler 2 aydır agızlarından bişey çıkmıyo her sordugumda vit,mineral,humik aşıt, falan diyolar ama içine ozaman 3 poşetten karıştırırlardı ama 4-5 torbadan ayrı ayrı karıştırdılar bırınıde koça kovadan aldılardı
sevgili Cundar,
Pek itibar etme Sallıyorlar.Yok öyle bir formül.
Cycas hacıyatmaz gibi bir bitkidir.Kolay kolay yıkılmaz.Doğru yerleşim,doğru sulama,toğru toprak türü ve sizin saksınız için söylüyorum senede 2 çorba kaşığı 15/15/15 yeter gerisi sallama.Ha profosyonel yöntemler ****** var ama o üreticiler için.
Cycas ı nezaman öğrenmişler ki bide uygun besin formülü hazırlıyorlar

Eski 06-09-2009, 11:57   #22
Fotoğrafçı

osm_sahin54's Avatar

Giriş Tarihi: 10-11-2007
Hami Bey gönerdiğiniz 7 adet Cycas bu sene yeni yapraklarını çıkardı. Gün geçtikçe güzelleşiyor. Son durumlarını fotoğrafladım.

Eklenen Resimler

osm_sahin54 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-10-2009, 15:57   #23
Ağaç Dostu

serdarulusoy's Avatar

Giriş Tarihi: 03-10-2009
Galeri: 44
nazar değmesin

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi osm_sahin54 Mesajı Göster
Hami Bey gönerdiğiniz 7 adet Cycas bu sene yeni yapraklarını çıkardı. Gün geçtikçe güzelleşiyor. Son durumlarını fotoğrafladım.
çok güzeller maşallah

serdarulusoy Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-09-2009, 22:36   #24
Ağaç Dostu

Güngör Salman's Avatar

Giriş Tarihi: 14-08-2008
Galeri: 17
Benim saksıda bir cycas'ım var yaz başında bana geldiğinde 3 tane yaprağı vardı şu an 5 yapraklı.

Eklenen Resimler

Düzenleyen Güngör Salman : 26-10-2009 saat 22:36
Güngör Salman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-09-2009, 15:17   #25
Ağaç Dostu

hamibasoglu's Avatar

Cycas üretim Tarlam ve stok sahamın son durumu

Eklenen Resimler

Eski 21-09-2009, 05:40   #26
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 11-03-2009
Yeni Cycas Deneyimi

Sayın Hami Bey,
Ben de yeni Cycas hayranlarındanım. İşimden kalan zamanımda (beyin cerrahıyım) yeni aldığım evimin terasımda çicek ve ağaçlarımla uğraşmaya çalışıyorum. Terasım peyzaj yapılacak kadar büyük (100 metrekare). Ben de Cycas'ın güzelliğine kapılıp 4 yapraklı bir örneğini Bauhaus'tan aldım. 50 cm gövdeli olanları Ankarada'ki seralarda 300 TL dolayında satıyorlar ancak bakamam diye cesaret edip alamadım. Önce küçük bir örneği ile başlayayım dedim. Şu anda Cycas'ım mutlak gölgede, açık havada duruyor. Mutlak güneş alan bir bölgeye mi çekeyim yoksa mutlak gölgedeki eski alanında mı kalsın? Suyunu dediğiniz gibi toprakta kuruluk hissedince veriyorum. Saksını ilk değiştirince besin vermedim. Ama Bauhaus'tan sivri uçlu yeşil bitkiler için satılan 10 litre suya 1 şişe kapağı katılan sıvı gübreden aldım. Ayrıca yavaş salınımlı granül gübre de aldım. Bunlardan hangilerini kullanayım? İlk gübreyi Mart ayında mı vereyim? Kışın terasta depoya mı alayım (depomun 2 kanatlı penceresi var) yoksa üzerine baloncuklu naylaon sarıp terasta mı tutayım? Biliyorsunuz Ankara'da bazen hava -10'ları buluyor. Bu kadar soru için kusura bakmayın. Ama bir konuda otör olunca sorular da kaçınılmaz oluyor. İyi bayramlar...

neuron65 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-09-2009, 15:51   #27
Ağaç Dostu

hamibasoglu's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi neuron65 Mesajı Göster
Sayın Hami Bey,
Ben de yeni Cycas hayranlarındanım. İşimden kalan zamanımda (beyin cerrahıyım) yeni aldığım evimin terasımda çicek ve ağaçlarımla uğraşmaya çalışıyorum. Terasım peyzaj yapılacak kadar büyük (100 metrekare). Ben de Cycas'ın güzelliğine kapılıp 4 yapraklı bir örneğini Bauhaus'tan aldım. 50 cm gövdeli olanları Ankarada'ki seralarda 300 TL dolayında satıyorlar ancak bakamam diye cesaret edip alamadım. Önce küçük bir örneği ile başlayayım dedim. Şu anda Cycas'ım mutlak gölgede, açık havada duruyor. Mutlak güneş alan bir bölgeye mi çekeyim yoksa mutlak gölgedeki eski alanında mı kalsın? Suyunu dediğiniz gibi toprakta kuruluk hissedince veriyorum. Saksını ilk değiştirince besin vermedim. Ama Bauhaus'tan sivri uçlu yeşil bitkiler için satılan 10 litre suya 1 şişe kapağı katılan sıvı gübreden aldım. Ayrıca yavaş salınımlı granül gübre de aldım. Bunlardan hangilerini kullanayım? İlk gübreyi Mart ayında mı vereyim? Kışın terasta depoya mı alayım (depomun 2 kanatlı penceresi var) yoksa üzerine baloncuklu naylaon sarıp terasta mı tutayım? Biliyorsunuz Ankara'da bazen hava -10'ları buluyor. Bu kadar soru için kusura bakmayın. Ama bir konuda otör olunca sorular da kaçınılmaz oluyor. İyi bayramlar...
merhabalar,
Öncelikle Cycasların mutlak ışık bitkileri olduğunu,dolayısıyla güneşli ortamları sevdiğini belirteyim.
Ancak ışık bitkisi deyimi direkt güneş almalıdır anlamında değil de ışık densitesinin çok yüksek olduğu ortamlarda daha iyi bir gelişim göstermesi anlamına gelir.yavaş salınımlı gübreler daha kullanışlı ve dengelidir.dolayısıyla bitkinizin büyüklüğüne göre ki,sizin aldığınız küçük bir bitki olsa gerek 1 çorba kaşığı toprağa karıştırırsanız en az 3 ay hiç bir gübreleme yapmanıza gerek yoktur.Yavaş salınımlı gübreler genellikle iz elementlerce takviye edilmiştir.
Yani içeriğinde Fe,Zn,Mg, gibi micro besin öğeleri de bulunduğundan ayrıca bir sıvı gübre takviyesine gerek yoktur.ilk gübreyi hemen verebilirsiniz.
Kışın depodan ziyade bol ışık alan iç mekanda konumlandırmanız daha faydalı olacaktır.
Mart ayında mümkünse saksısını 1/2 fazlası oranında büyütün.
selmlr

Eski 06-10-2009, 21:34   #28
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 17-07-2009
Hamı bey benım 3 adet 50cm govdelı sıkasım var 3 ay once 1 tanesı yenı surgunu verdı ama dıgerlerınde hıcbır hareket yok henuz. Hepsını aynı sekılde gubreledım ve aynı ortamdalar. Yenı surgun sadece yazın mı oluyor yoksa ekımde de olur mu . Yanı yaza kadar yenı surgun yok mu. Yapılabılecek bırsey var mı? Tesekkurler

tango Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-10-2009, 11:45   #29
Ağaç Dostu

hamibasoglu's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tango Mesajı Göster
Hamı bey benım 3 adet 50cm govdelı sıkasım var 3 ay once 1 tanesı yenı surgunu verdı ama dıgerlerınde hıcbır hareket yok henuz. Hepsını aynı sekılde gubreledım ve aynı ortamdalar. Yenı surgun sadece yazın mı oluyor yoksa ekımde de olur mu . Yanı yaza kadar yenı surgun yok mu. Yapılabılecek bırsey var mı? Tesekkurler
merhaba,
Cycaslarınız söküm mü saksılı mı aldınız?
Saksıda aldıysanız saksıya ne zaman dikilmişti?
Cycaslarınız şu an saksıda mı dikili mi?
bir de foto eklerseniz net bir cevap veririm.
selamlar

Eski 09-10-2009, 21:59   #30
Ağaç Dostu

godofwar's Avatar

Giriş Tarihi: 13-09-2009
Merhaba arkadaşlar ,

Sikaslarımda sararmalar ve kabuklu bit mevcut . Supracide insektisitten kullandım. BU seferde bir kaç sikasımda saramalar mevcut bunun önüne nasıl geçebilirim? Birde yapraklarını bir ip ile bağlanmış durumda acaba bu etki yapabilirmi? yardımlarınızı bekliyorum.

Eklenen Resimler

godofwar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026