![]() |
|
![]() |
#151 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-08-2008
|
Yaptığınız çalışmalardan dolayı sizi tebrik ederim. İl çevre ve orman müdürlüğünden fidan tahsisi yapılacakmı acaba hiç girişiminiz oldumu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#152 |
Ağaç Dostu
|
Sayın seaa: Çarşamba günü Nevşehir İl orman müdürlüğüne gideceğim. Umarım biraz dikme alabilirim. İl orman müdürünü daha önce çalışma sahamıza getirip kendisini bilgilendirmiştik. Dün 50 adet sedir diktik. Haftaya da 50 ardıç dikimi yapılacak. Bu dikmelerin finansmanı tamamen gönüllü bağışlarla sağlandı. Bu yıl çok daha organize ve kalabalık bir ekiple çalışmalarımıza başladık. Size ve arkadaşlarınıza Ankara'da yaptığınız kardeş çalışmada başarılar diliyoruz. Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Ağaç Dostu
|
Saolun sayın tamtutulma hedefimiz daha yeşil bir Türkiye ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-11-2008
|
Çoook teşekkürler....
Ürgüp çevre gönüllüleri olarak 5 Nisan pazar günü Eğrim dağına sarı çam,sedir ve mahlep fidanı dikimi yaptık.Katılım nisbeten geçen dikime göre az olsada gönüllü dostlarımız bizi yalnız bırakmadı.Büyük oranda Sevgili dostum Tamtutulmanın organize etmesiyle yine bir dikimi daha gerçekleştirmiş olduk.Avcılar kulübü 30 adet sarı çam verdi,sedirleri Tamtutulma Çevre ve Orman müdürlüğünden temin etti,bende yaklaşık 100 adet Mahlep fidanı getirdim.Mahleplerin büyük bölümü uyandıgı için bir arkadaşımız bahçesine dikti ve sonra kiraz aşılayıp halka dağıtacaz.Yine bu dikime bir çevre gönüllüsü olan kadir hocanın ögrencileride katıldı,aşagıda aile fotografındada görüldüğü gibi genelde genç iştirakçiler vardı bu hafta.Ayrıca benim başka bir mutluluğum daha vardı burda sizlerle paylaşmak istediğim.Bu dikime hem babam hemde oğlum katıldı,yani üç kuşak bu hafta eğrimdeydik... Burdan tüm katılımcılara emeği geçen çevre dostlarına teşekkür ediyorum.Ayrıca çevreye gönül vermiş yürekli genç ögrenci arkadaşlara ve onların nazarında kadir hocaya burdan teşekkürü bir borç biliyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Ağaç Dostu
|
Ben de ![]() Sonbaharda bir ağaç dikme çalışması düzenlesek Ürgüp'te, bizim de katkımız olsa. Düzenleyen celalsungur : 06-04-2009 saat 22:53 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
Ağaç Dostu
|
Ağaçlandırma yaptığınız tepede ekskavatörle arazi hazırlığı yapılabilir bizim sahaya bir adet riperli dozer ve ekskavatör gelip arazi hazırlığı yapacak en az 10000 fidan dikilcek proje bitiminde |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili dostlar uzun bir aradan sonra herkese selam... Bizleri ilgiyle takip eden arkadaşları sevindirecek haberlerimiz var. Öncelikle sulama için yapılacak yaklaşık 500 metrelik yol, Tema vakfı Ürgüp Temsilcisi sayın "Issız Orman ve İl Başkanımız Orhan Çalık Bey" in çabalarıyla açılacak. Yeni belediye başkanımızla iki kez yüzyüze bu konuyu konuşma olanağımız oldu. "Sonuna kadar yanınızdayım." cümlesini ilk kez bir yetkiliden duyabilmek nasip oldu. Kaymakamımız Recep Bey'in tayini çıktı ve kendi memleketi olan Adapazarı'na gitti. Haftaya ardıç dikimi yapılacak. Böylelikle bu yıl diktiğimiz dikme sayısı şimdiden 200 olmuş olacak. Bundan sonra da bu araziye uyumlu meyve ağaçları dikilerek yaban hayatının zenginleştirilmesi yolunda çalışmalar yapılacak. Daha önce de belirttiğim gibi arazi şartları çok zorlu. Hiç bir şekilde iş makinası sokulamayacak bir eğim var. Ayrıca toprak çok taşlı olduğu için çukur açmada burgu da kullanamıyoruz. Yine de yaptığımız her çalışma başarıyla sonuçlanıyor. Her fidan dikişimizin akşamında şakır şakır yağmur yağması ise ayrı bir mutluluğumuz. Gönülleri bizlerle olan dostlarımıza bir kez daha kendim ve arkadaşlarım adına sevgi ve saygılarımızı bildiririm. Mutlu günler... Düzenleyen Tamtutulma : 07-04-2009 saat 08:54 Neden: Bilgi ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Ağaç Dostu
|
Celal Bey: Kaymakamımız Recep Bey'in tayini çıktı ve gitti. Bu aralar gerçekten çok yoğunum takip edemedim. O kadar yoğunum ki belki bu pazar günü ilk kez bir dikim çalışmasına katılamayacağım. İşleri biraz hafifleteyim belediye başkanı ve yeni kaymakamla görüşerek bu konuyu çözmeye çalışacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın Celal Sungur; Belki de tanışıyoruzdur, benden dört yaş küçüksünüz ama okul yıllarımız denk gelmiş olabilir, ben İnkılap İlk Okulunda okudum, evimiz eskiden hapishane olarak kullanılan caminin üstündeydi. Ürgüp'e bunca yıldır çok az ziyaretim oldu, ama tekrar orada olmak, ve sayın Tamtutulma ve arkadaşları ile tanışmayı çok isterdim. Belki üzüm serme ve pekmez kaynatma zamanında, Eylül gibi, bir toplantı düzenlenebilir, tüm imkanlarımı zorlarım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#166 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-05-2009
|
Merhaba, foruma yeni üye oldum, benim bir sorumun var ve yardım alabileceğim birini arıyorum. 6 yıl önce 45 adet fidan dikerek bir ceviz bahçesi yaptım 2008 yiliında meyve vermeye başladılar. Ağabeyimle kavga eden biri ağabayimin bahçesi zannederek benim bahçemdeki 20 adet fidanı kesmiş bu kişi hakkında neler yapabilirim zararımı nsıl tazmin edebilirim mutlaka mahkemeye intikal edecek zarar hesabının nasıl yapılacağına dair bir fomül varmı **** başına böyle birşey gelen varsa yardımını rica ediyorum.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-04-2009
|
Sayın Tamtutulma Ve Ürgüp Çevre Gönüllüleri, ağaçlandırma çalışmalarınızdan dolayı sizleri tebrik ediyorum.Umarım 10-15 yıl sonra orası yeşile doyacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Ağaç Dostu
|
Kardeş projem dediğim Ürgüp Çevre Gönüllüleri'nin projesini bir kez daha kutlarım. Vatan toprakları kutsaldır, bu toprakları erozyona kurban etmeyeceğiz. Ali Rıza Bey Ormanı yeşilleniyor yeni dikimlerle. Yakında sahanın şimdiki halini gösteren yeni resimlerini yayınlayacağım. Saygılarımla Nezih. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Ağaç Dostu
|
Herkese selamlar. Epeydir işlerimiz nedeniyle bir türlü zaman bulup ileti ekleyemedik. Son 3 çalışmamızda toplam 350 ye yakın sedir, ardıç, mahlep ve çam dikmesi diktik. Çalışmalarımızda özellikle Abdulkadir öğretmen ve öğrencilerinin büyük katkıları var. Hepsine buradan teşekkür ediyoruz. Sonbahara kadar yeni dikme dikmeyi düşünmüyoruz. Şimdilik dikmelerin bakımlarıyla ilgileniyoruz. Gönüllü çalışmamıza maddi katkıda bulunan: * Sağlık Eczanesi * Kaya Balonculuk * Foto Kral * Sevgili Ayça - Yavuz İşçen ve gönüllü bütün dostlarımıza teşekkür ediyoruz. Fidanlığımıza Ürgüp Lisesi öğrencileri tarafından 130 kadar sedir dikmesi ayrıca dikilmiştir. Kendilerine teşekkür ederiz. Ancaakk: dikmelerin tıpkı " Orman Haftaları" nda kaymakamlı, müdürlü; folklorlu, yemekli, " Ehh ayıp olmasın diye de bir kaç fidan dikelim." gibisinden dikildiğini üzülerek gördük. Dikmeler zaten cep telefonlarıyla uğraşmaktan harap ve bitap düşmüş liseli öğrenciler tarafından tıpkı bir kahve kupası kadar çukur açılarak dikilmiş. Fidanlar yalnızca yüzlek dikilmekle kalınmamış önlerine ne set yapılmış; ne de dikmelere bir kazıkla sabitlenme yapılmış. Bu öğrenciler öğretmenleri tarafından iyi yönlendirilseydi mükemmel bir sonuç alınabilirdi. Abdulkadir öğretmenin ilköğretim öğrencilerinin doğru yönlendirildiğinde çok güzel çalıştıklarına defalarca tanık olduk. Klasik dostlar alışverişte görsün mantığıyla yapılan bu çalışmanın hiç bir yararı olmayacaktır. Ne yazık ki dikmelerin büyük bölümünün daha şimdiden kuruyayazdığını kendi gözlerimizle gördük ve ziyan edilen emek ve dikmeler için üzüldük. Kaldı ki bizim çalışmalarımızda dikmelerin tutma oranı % 95. Lise tarafından dikilen dikmelerin kuruyacak olması " Burada ağaç yetiştirilemez." diyen çevre karşıtı kitlenin elini de güçlendirecektir. Kardeş projemiz " Ali Rıza Bey ormanı" çalışmalarını ilgiyle ve mutlulukla izliyoruz. Biz de fidanlığımıza bir ad vermeyi düşünüyoruz. Mutluluk sizlerle olsun. Düzenleyen Tamtutulma : 07-05-2009 saat 15:29 Neden: Düzeltme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#170 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-04-2009
|
yok mu yeni resimler? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-05-2007
|
Merhabalar! Sayfalara şöyle bir göz attım. Çalışma ve teknik sebepler dolayısı ile bakamamıştım. Maşallah Anadolunun yürekli insanları hiç boş durmamışlar. Kuşak kuşak bir aradalar. Kazma kurek ellerinde Cenneti yeşile boyamaya devam ediyorlar. Bu güzelliğin karşısında bırakın CENNET ÜRGÜBÜN dağlarını çöller bile yeşillenir. Hepinizin yüreklerine sağlık. Saygıyla/ Anadolu divanesi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-09-2007
|
Sayın Tamtutulma uzun süredir mesaj göndermiyorsunuz. Acaba faaliyetleriniz durdu mu? Çalışmalarınızdan büyük zevk alıyoruz. Bize haber verin lütfen. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#173 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili dostlar, uzun bir aradan sonra yeniden merhabalar... Çalışmaları bırakmak mı; asla... Sizlere oldukça güzel haberlerim var. 10 gün önce nihayet yolumuzu açtırdık. Yol açıldıktan bir kaç gün sonra greyder ile yolu düzelttirdik. Şimdilik biraz zeminde gevşeklik olsa da bir kaç yağmur sonrası yolumuz istediğimiz gibi olacak. Yolumuzun yapımı için çabalarını esirgemeyen Tema Vakfı Nevşehir Temsilcisi Orhan Çalık Bey'e bütün çevreci arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Sulama için bize 4500 litrelik tankı ücretsiz olarak yapan Hayri ve Hakan Duygulu kardeşlere de teşekkürler. Dün tankımızı yerine taşıdık. Ayrıca Ürgüp Belediyesi ve Göreme Balonculuğun yollamış olduğu 4 tank su (12 ton) ile dikmelerimizi suladık. Henüz sulama sistemimizi tam oturtamamış olsak da oldukça kolay bir şekilde sulama yapma olanağı bulduk. Açıkçası hala dünün yorgunluğu üzerimizde. En kısa zamanda fotoğrafları ekleyeceğim. Yüreği bizimle atan bütün dostlarımıza selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
Ağaç Dostu
|
Merhabalar! Cenneti şöyle bir dolaştım sabah sabah. Arkadaşlarımızın yaptığı çalışmaların fotoğrafları bile insana huzur veriyor. Ellerinize yüreklerinize sağlık. Anadolu divanesi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Ağaç Dostu
|
Merhabalar! Sanırım kar yağdı GÜZEL ATLAR ülkesine ne Osman beyden nede diğer arkadaşlardan ses soluk yok. Selam olsun hepinize. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Tamtutulma, Ben 1995-1998 yıllarında Ürgüp'te görev yapmıştım. 1995 ilk ağacı diktiğiniz ve sizin öğrenci olduğunuz yıllara denk geliyor. Halen duruyormu bilmiyorum ama İlçe Tarım Müdürü Hüsnü beyle güzel dostluğumuz olmuştu. Ayrıca Veteriner Kazım bey hemşehrimdi. Eğer duruyorlarsa selamlarımı iletiniz, kendilerinin yardımcı olacağını düşünüyorum. Süleyman Karaca Eskişehir |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#178 |
Ağaç Dostu
|
Herkese selamlar. Sevgili dostlar epeydir sizlere yazamadım. Bu yıl şansımızdan her hafta sonu yağışlı geçti. Bir ay kadar önce 80 adet tüplü meşe fidanı diktik. Bir kaç arkadaşımız da bir miktar palamut ve badem dikimi yaptı. Bunun dışında hafta sonlarının yağışlı geçmesi nedeniyle her hangi bir çalışma yapamadık. İlk bahar için 300 adet fidanımız şimdiden hazır. Ayrıca fidanlığımıza damlama sulama yapma çalışmalarımız var. Süleyman Bey, Hüsnü Bey ve Kazım Bey hala buradalar. Selamlarınızı iletirim. Herkese selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2008
|
Bugün Ürgüp'ün Sarıhıdır köyündeki badem diktiğim arazinin yanındaki dereyi Traktörle sürdüm.Önümüzdeki bir hafta içinde Elimdeki yarım çuval meşe tohumu ile 2-3 kilo kadar olan acı kaysı çekirdeğini sürdüğüm yere dikeceğim. Bu kadar tohumdan 100 tanesi çıkarsa yeter. Arazide çok tarla faresi olduğu için tohumları mazotla yıkamayı düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Avanos, meşe palamutu dikimi için geç kalmışsınız. Ama yine de dikmek istiyorsanız deneyin. Meşe palamutu dikimi için Kapadokya'da en uygun zaman Ekim- Kasım aylarıdır. Palamutları mutlaka mazotlayın. Geçen yıl diktiğimiz bine yakın palamut mazotladığımız halde ne olduğunu henüz belirleyemediğimiz bir kemirgen cinsi tarafından yenildi. Ayrıca palamutlar neredeyse 8 ay sonra yeşeriyor. Sakın, "Çıkmıyor bunlar." diye umutsuzluğa kapılmayın. Tesadüfen bulduğumuz bir yöntemi size önereyim; palamutları iyice ıslatıp bir poşete koyun. Serin bir yerde 1 hafta kadar bekletin. Çoğunun yeşermeye başladığını göreceksiniz. bu yeşeren palamutları dikin. Kayısı çekirdekleri için geç kalmışsınız, onları dikmeyin. Sonbahara kadar saklayın. Ekim- Kasım ayında 7 litre su içine 1 litre tuz ruhu karıştırıp kayısı-badem çekirdeklerini bu karışımda 1 hafta bekletin. Daha sonra dikin. Böylelikle hem çekirdeklerinize hayvanlar zarar vermeyecek; hem de sert kabukları yıpranarak yeşerme engeli aşılmış olacaktır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|