![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
|
Kalıcı bir şeyler yapmak adına -2
Alıntı:
Örnek: Ankara da Güvenpark'tan geriye, parka ismini veren Güven Anıtı'ndan başka, hemen hemen bir şey kalmadı. Örnekleri burada çoğaltıp konuyu dağıtmayayım. -Sahip çıkamadığımız sürece, bu süreç devam edecektir. O halde, vaz mı geçelim? Asla vazgeçmeyeceğiz. Ancak ayaklarımızı daha sağlam basıp daha dikkatli adımlar atacağız. O zaman yaptığımız çalışmalar daha uzun ömürlü eserlere dönüşebilir. Bunun için yapılması gerekenleri, şimdi maddeler halinde sıralayalım. 1- Arazinin imar planında nasıl düzenlendiğini öğrenmeliyiz tamamı yeşil alan olarak mı düzenlenmiş? Yeşil alan olarak ayrılan kısım hangi alt gruplara (park, çocuk bahçesi vb). dağıtılmış? 3-Uygulama için ilgili idare ile, görüşüp danışarak bir proje ortaya çıkarmalıyız. 4-projenin uygulamasına geçmeliyiz. Not:Sanırım, sitede harita mühendisi ve şehir plancısı dostlar vardır. Onlar benim anlatmaya çalıştığım konuyu belki daha iyi ve teknik olarak açıklayabilirler. Düzenleyen Yücel Özlem : 22-02-2007 saat 16:53 Neden: Bölümler arasında bağlantı kurmak |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-12-2006
|
Alıntı: