![]() |
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-08-2011
|
Seydişehir Ağaçlandırma Çalışmaları
Seydişehirde şehirden görülen bir yerde ilk ağaçlandırma denemesine Pazar günü başlıyorum inşallah. Daha önce bu konuda formda bir konu açmıştım. http://www.agaclar.net/forum/hangi-b...htm#post854277 Düşündüğüm yer için Tema ya bir eposta göndermiştim. Onların tavsiyesiyle Kaymakamlığa bir dilekçe verdim, Orman Şefliğine havale edildi. Orada düşündüğüm yerin su havzası olduğu için resmi çalışma yapılamayacağı söylendi. Ama ben gayri resmi olarak çalışmam devam edeceğim. Ağaç dikmenin su havzasına faydadan başka bir etkisi olmayacağını düşünüyorum ama kanunu yapanlarında bir bildiği vardır herhalde. Zaten ben tek başıma ne kadar ekip dikebilirim oda ayrı bir mesele ya bizimkisi karınca misali bişeyler yapmaya çalışmak. (Karıncaya sen hacca gidemezsin demişler, oda gidemesem de hiç olmazsa yolunda ölürüm demiş" Bölge dik, taşlı ve 1600-2000 m rakımlı bir yer. İlk olarak bulabildiğim her tür tohumu ekmek istiyorum, akçaağac, dişbudak, at kestanesi, meşe palamudu, badem, kayısı... Gelecek yıllarda hangi tür uyum sağlarsa o türden devam ederim diye düşünüyorum. Eğer gerçekleşirse Aralık ayında yeteri kadar Katran (Toros sediri) tohumu gelecek onları da aynı bölgeye dağıtmayı düşünüyorum. Bismillah. |
![]() |
![]() ![]() |
|
|