View Single Post
Eski 25-10-2011, 08:28   #5
serdarsert
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 31-08-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Selehattin 67 Mesajı Göster
bu yaz kilise giderken konyadan geçişimizde her tarafın kıraç çöl görünümünde olduğunu gördük tabi bizler alışkın olmadığımız için [karadenizliyiz]çok garipsedik sitede kahvehanede üye arkadaşlara böyle bir teklifte bulundum lakin fazla dikkate alınmadı
Buralar biz doğduğumuzda da böyleydi onun için bize garip gelmiyor. Karadeniz hep yeşil olduğu için sizlere garip geliyor.
Anadoluda ormancı ve halk birbirine düşman gözüyle bakıyor, örnek ormancı türküsü
Ormancı türküsü - Vikipedi

Ormancı gelir gelmez yıkar masayı, yıkar masayı
Laf anlamaz ormancı çekmiş kafayı

Aman ormancı canım ormancı
Köyümüze getirdin yoktan bir acı

Halbuki vatandaşa ormanı ve ağaçları sevdirmek lazım. Dinimizde ağaç dikmeyi teşvik ediyor.
* “Kıyamet kopmaya yakınken elinizde bir ağaç fidanı varsa ve onu dikmeye vakit bulabilirseniz onu dikin”. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, III, 184, 191)

* “Kim bir ağaç dikerse onun için ağaçtan hasıl olan ürün kadar Allah sevap yazar.” (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 5/415)

Pazar günü dağda tohum ekerken yanıma keçileriyle birlikte bir yörük çobanı geldi. "Bu tohumlar burada bitmez boşuna uğraşıyorsun" dedi. Bende sen kaç yıldır buralara geliyorsun dediğimde , 50 yıldır bu dağlardayım dedi. 50 yılda kaç ağaç diktin dedim, hiç dikmedim dedi. Bende, ben deneyeceğim belki büyürler ama sen keçilere yedirmez-sen iyi olur dedim.

serdarsert Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön