agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Orman, Ormancılık, Orman Yangınları, Ağaçlandırma
(https)

Beğeni Düzeni1Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 21-10-2009, 02:13   #1
Ağaçsever

tugrul bıyıklı's Avatar

Giriş Tarihi: 09-02-2009
konunun hepsini okudum çünkü bende bir oman mühendisi öğrencisiyim ve ormancılık hukuku diye bir ders alıyorum. bu dersi yeni almaya başladım ve ülkemizde ki hukuk yetmezliğini daha iyi anlamaya başladım. hay gözünü seveyim bu ülkede demokrasi varmış, hukuk varmış, kanun varmış öylemi. yok kardeşim görüyoruz işte rahmetli Halil İbrahim amcanın çektiğini. şuraya bak ya koca ülkeyiz 3 kıtaya hükmeden bir neslin torunları ve tomurcuklarıyız ama daha kendi kendimize yetemiyoruz, kendi insanımıza kaptırabildiğimizi kaptırıyoruz.

yanlış öğrenmediysem ben tapulu aldığım bir arazinin ( ki hiçbir ormna olarak sayılmayan ve engeli olmayan bir arazi olsun) 10 yıl içinde orman arazisi olarak ihlali yapılabiliyormuş. bu nasıl oluyor? ben hala anlamış değilim. ben tarla olarak bir arazi alacağım. sonra orayı isteğime göre ağaçlarndıracağım sonra devlet gelip 10yılda ağaçlarım 5 metre boya ulaştı diye arazimi istimlak edecek orman arazisi diye. sonra ben kendi devletimin birimlerine dava açacağım a.i.h.m de. mantık ne?

mantık ne anlayamadım şu ana kadar gördüğüm hukuk derslerinden fakat amacı anladım. KENDİ İNSANINI KENDİ DEVLETİNE DÜŞMAN ETMEK VE DIŞA BAĞIMLILIĞA SEVK ETMEK.
neden bunlara ses çıkmıyor? neden bir insanda kalkıp demiyor ki yahu bizim hukuk kurallarımızda yasalarımızda yanlışlarımız, eksiklerimiz var ve bu yüzden dışa bağımlı kaldık düzeltelim şunu da halkımız refah içinde ülkemizde yaşasın? aydınlarımız ve yöneticilerimiz ne iş yapıyorlar? a.i.h.m'ye neden başvurmak zorunda kalıyoruz? **** kendi gördüğüm ve sonuca vardığım bir soruyu sizlere de sorayım kendi içinizde düşünün sevgili büyüklerim.

Türkiye Cumhuriyeti sizce hukuk yönünden bağımsız mıdır? yoksa halen daha sömürge midir?

hepinize saygılar...

NOT: eğer üslubumda yanlış olduysa af ola. burada yazı yazan kimseye değildir sitemim!

tugrul bıyıklı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-10-2009, 14:09   #2
Ağaç Dostu

Oğuz Karsan's Avatar

Giriş Tarihi: 04-12-2006
Galeri: 181
Merhaba.

Sn. tugrul bıyıklı, yazdıklarınıa bir ekleme yapmama izin verin lütfen.

Bir hususta söylediklerinize ekleme yapmama izin verirseniz, T.C. Devletinin Tapu dairesinden aldığınız arazi istediğiniz kadar orman arazisi olmasın, Orman kadastrosu geçmiş ve araziniz orman sayılmayan yer olsun, tarım arazisi olsun, haritalarda sarıya boyanmış olsun.

Orman Kanunlarında ve yargıtay kararlarında orman idaresine öyle imtiyazlar tanınmış ki düşünemezsiniz bile. Orman idaresinin açacağı davalarda zaman aşımı yani sınır yoktur. İsterse bu raziye biz orman değil demiştik ama elli yıl önce burası ormanmış deme ve önünüze belge koyma hakkına sahipler.

Ormanlarımızı korumak açısından bazı kişiler tarafından öngörülen bu kurallar iyi de biz sadece ormanda ve uzayda yaşamıyoruz ki. Medeni dünyaya geldiğinizde diğer ülkeler ile olan ilişkilerde hemen cuvallıyoruz ve muz cumhuriyeti benzetmesiyle suçlanıyoruz.

İçimiz acısa da, Bu suçlamaları hakediyoruz. Görülmekte olan orman davalarının sayısını kimse bilmiyor. Ama yargıtayda bekleyenler ile iki milyonu bulmuş.

Tapulu arazinize orman istediği şekilde dava açabilir. Hiç birşey de yapamazsınız. Arazinizin orman olmadığını ispat etmek için gereken belgeler ellerindedir ama size vermezler. Bir anda gizli belge oluverir istedikleriniz. Ayrıca hangi belgeyi mahkemeye götürürseniz götürür, bilirkişi faktörünü unutmayınız.

Bilirkişiler görünüşte bağımsız çalışan orman mühendisleridir, ancak ormandan aldıkları belgeleri mahkemeye sunarlar. Diyelim ki, orman tahdit haritasında sizin araziniz sarı boyalı olsun. Bu durumda kazanacaksınız diye bir kural da yoktur. Bilirkişi ormandan getirdiği belgelere dayanarak burası orman deyiverir. Birşey yapamazsınız. Sn Hakimin de aklına bu belgeler acaba orjinal mi demek aklına gelmez. Malum Koskoca Orman İdaresi göndermiş, Araştırmaz.

Kanunlarda ve yargıtay kararlarında bu gibi davalarda sık sık karşımıza çıkan eski memleket haritaları ve hava fotoğrafları da ormanın elinde bir kozdur. Davayı kazandığınızı zannettiğiniz anda mahkemeye kapkara, ne olduğu anlaşılmayan ve ancak belli eğitimi alanların anlayabileceği pis bir fotokopi sunulur.

Özetlersem, hiçbir tapu, orman idaresi ve bağımsız olduğunu sandığımız mahkemeler karşısında geçerli değildir. Haksız ve taraflı konulmuş kurallar, her tapuyu iptal edebilme imkanını ve ayrıcalığını onlara sunuyor.

Arazi alacağınız zaman orman idaresine, bu arazinin orman ile bir ilişkisi yoktur diye bir yazı isteyiniz bakalım verecekler mi?

Saygılar

Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025