View Single Post
Eski 20-10-2009, 15:58   #32
Oğuz Karsan
Ağaç Dostu

Oğuz Karsan's Avatar

Giriş Tarihi: 04-12-2006
Merhaba.

Sn. angel67, Konu ile ilgili kanunlar, yönetmelikler ve diğer kurallar ne derse desin hiç önemli değil. Neden biliyor musunuz? Çünkü bu kanunlar, yönetmelikler ve diğer kurallar sizin ve benim gibi normal insanlar için(tabi siz ve ben normal kabul ediliyorsak)

Gerçekte ise, Kanun ve nizama uymamayı alışkanlık haline getirerek böylece para kazanmayı alışkanlık haline getirmiş olan insanlar için hepsi boş laftır. Onlar kazanmayı umdukları paraların küçük bir yüzdesini belli kişilere dağıtarak kanunlara uymama veya kanunun zorunlu tuttuğu ödevleri yapmama serbeststliğini elde ederler.

Söylemek istediğim tam anlaşılmadıysa özetleyeyim. Kanunları para gücü ve birilerinin yardımıyla by pas ederler. Ne kadar edebilirler diye soracak arkadaşlara hemen binlerce örnek verebilirim. Üzerinde konuştuğumuz konu esasında küçücük bir örnektir.

Gümrükten tutun da, Savunma ihalelerine kadar her yerde nelerin yapılabildiğini hergün gazetelerde okumuyor muyuz? Bu ülkede paranız ve yeteri kadar cesaretiniz varsa, içinden çıkamayacağınız problem, halledemeyeceğiniz iş, etrafından dolaşamayacağınız kanun yoktur.

Altını olan kuralı koyar, Kuralı koyan altını alır.

Hatta bazılarının çıkarı uğruna önce dağa çıkar ya da yurtdışına kaçarsınız, teröristliğe başlarsınız, daha sonra teröristlikten vazgeçip ben geri dönüyorum ateş etmeyin dersiniz. Herkes sizi sınırda kahraman gibi karşılar, bağrına basar. Sıkıcı sandığınız ifade alma işi diğer gelecek müşterilere örnek olması için, süratle bitirilip önce savcılığa birkaç saat içinde de mahkemeye çıkartılıp kanunlara uygun bir biçimde aklanıp serbest bırakılırsınız.

Sizinle savaşırken Ülkesini, Milletini, Vatanını, Ulusunu, Bayrağını, Namusunu, şerefini, savunmak uğruna şehit olan Mehmetçik ise ne yoluna ölmüş sayılır anlaşılmaz. Bu gibi ayrıntılar üzerinde de aydınlarımız asla kafa yormaz.

Saygılar

Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön