konunun hepsini okudum çünkü bende bir oman mühendisi öğrencisiyim ve ormancılık hukuku diye bir ders alıyorum. bu dersi yeni almaya başladım ve ülkemizde ki hukuk yetmezliğini daha iyi anlamaya başladım. hay gözünü seveyim bu ülkede demokrasi varmış, hukuk varmış, kanun varmış öylemi. yok kardeşim görüyoruz işte rahmetli Halil İbrahim amcanın çektiğini. şuraya bak ya koca ülkeyiz 3 kıtaya hükmeden bir neslin torunları ve tomurcuklarıyız ama daha kendi kendimize yetemiyoruz, kendi insanımıza kaptırabildiğimizi kaptırıyoruz.
yanlış öğrenmediysem ben tapulu aldığım bir arazinin ( ki hiçbir ormna olarak sayılmayan ve engeli olmayan bir arazi olsun) 10 yıl içinde orman arazisi olarak ihlali yapılabiliyormuş. bu nasıl oluyor? ben hala anlamış değilim. ben tarla olarak bir arazi alacağım. sonra orayı isteğime göre ağaçlarndıracağım sonra devlet gelip 10yılda ağaçlarım 5 metre boya ulaştı diye arazimi istimlak edecek orman arazisi diye. sonra ben kendi devletimin birimlerine dava açacağım a.i.h.m de. mantık ne?
mantık ne anlayamadım şu ana kadar gördüğüm hukuk derslerinden fakat amacı anladım. KENDİ İNSANINI KENDİ DEVLETİNE DÜŞMAN ETMEK VE DIŞA BAĞIMLILIĞA SEVK ETMEK.
neden bunlara ses çıkmıyor? neden bir insanda kalkıp demiyor ki yahu bizim hukuk kurallarımızda yasalarımızda yanlışlarımız, eksiklerimiz var ve bu yüzden dışa bağımlı kaldık düzeltelim şunu da halkımız refah içinde ülkemizde yaşasın? aydınlarımız ve yöneticilerimiz ne iş yapıyorlar? a.i.h.m'ye neden başvurmak zorunda kalıyoruz? **** kendi gördüğüm ve sonuca vardığım bir soruyu sizlere de sorayım kendi içinizde düşünün sevgili büyüklerim.
Türkiye Cumhuriyeti sizce hukuk yönünden bağımsız mıdır? yoksa halen daha sömürge midir?
hepinize saygılar...
NOT: eğer üslubumda yanlış olduysa af ola. burada yazı yazan kimseye değildir sitemim!
|