![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Yeni ve ebruli olmayan vanilya orkidem. ![]() Ve alındığı yer. ![]() Ve lütfen kimse dal, yaprak veya çelik istemesin. “Armut piş ağızıma düş “ felsefesindeki insan grubu bu dünyada hiç ama hiç sevmediğim insan grubu. Sağlıkla kalın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2007
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Maşallah, dikkatinizden birşey kaçmıyor ![]() Bu insanlar ne kullandı bilmiyorum. Bilirsiniz bu aslında başka ortamlarda bir tarla bitkisi deyim yerinde mi bilmiyorum ![]() Ben ilk aşamada baltık torfu karışık çam kabuğu kullandım ama 2 metreden sonra aniden, sebebi bilmiyorum, kök çürüdü. Allahtan erken farkedip 2-3 boğum içeren çeliklere böldüm ki bazıları bari tutsun. Sphagnum moss vardı, preslenmiş onu şişirip kullandım. İşe de yaradı, hepsi tuttu. Bu daha yeni, toparlamasını bekliyorum. Sonra 2 adet çelik alıp onu rahat bırakacağım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2007
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Sphagnum moss sihirli bir şey. Antibiyotik çağından önce ruslar onu savaş yaralarının pansumanında kullanmışlar. Mikrop uremesini baskılaması muhtemel. Şu aralar eBay Türkiyeye kapandığı için temin etme konusunda sıkıntım var. Sphagnum moss stoklarım da tükendi. Canlı Sphagnum satan birilerini araştırıyorum. Vanilla ve diğer tüm bitkiler bu ortamda sorunsuz kökleniyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|