agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Orkide > Orkide Türleri
(https)

Beğeni Düzeni75Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 31-10-2019, 21:46   #1
Ağaç Dostu

Jezebel's Avatar

Giriş Tarihi: 05-02-2010
Galeri: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tropikalist Mesajı Göster
peki her kara yosunu kullanılabilir mi bizim evin orada bu aylardo aşırı fazla kara yosunu oluyorda eğer olursa yapayım
Bunun yerine orkide harcı alın , güzelce yıkayın tozu gitsin.
Gözden çıkardığınız bir tencere varsa 30 dk. kaynatın.
Soğuduğu zaman bitkinizi o harca geçirin.
Gübreleme her sulamada çünkü bu orkide diğerlerine nazaran çok büyüyen bir tür ve çok besine ihtiyaç duyuyor.

Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-11-2019, 18:29   #2
Ağaç Dostu

tropikalist's Avatar

Giriş Tarihi: 23-06-2019
belli bir süre mi kullanabilirm bu toprak harcını yani dediğinize göre orkideniz aniden çürümeye başlamış ben birkaç deney yapıp ona göre bakarım teşekkürler

tropikalist Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-11-2019, 19:32   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 11-02-2007
Alıntı:
belli bir süre mi kullanabilirm bu toprak harcını yani dediğinize göre orkideniz aniden çürümeye başlamış ben birkaç deney yapıp ona göre bakarım teşekkürler
Bitkiyi diktiğiniz saksıya bir etiket yerleştirin. Diktiğiniz tarihi yazın. Her iki yılda bir defa saksı harcını değiştirin. Bu iki sene, ağaç kabuğu ağırlıklı harcın parçalanıp küf gelişiminin başlaması için gerekli zaman aralığıdır. Gelişen küf, belirli bir yoğunluğa ulaştığında bitkiyi de öldürür.
Perlit, vermikulit gibi organik madde içermeyen yetiştirme ortamına dikim yaparsanız, küf gelişimi için bir ortam oluşmayacaktır.

Jezebel beğendi.
Doku_Kültürcü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-11-2019, 20:01   #4
Ağaç Dostu

tropikalist's Avatar

yani ben vermikülit ve perlit katmayayım mı biraz yoğunum beynim almadı

Eski 01-11-2019, 21:10   #5
Ağaç Dostu

Alıntı:
yani ben vermikülit ve perlit katmayayım mı biraz yoğunum beynim almadı
Ağaç kabuğu (orkide harcı) iri parçalardan oluşur ve oldukça havadar bir ortam sağlar. İri perlit ve iri vermikulitte bol gözeneklidir ve bitkinin köklerine hava temin eder. Perlit ve vermikulit bozulmaz, bakteri ve küf tarafından parçalanmaz
Dolayısıyla, bitki için bir tehlike oluşturmazlar. Sadece vermikulit ve perlit
(veya bu ikisinin karışımı) içerisine diktiğinizde endişelenmeniz gerekmez, bozulma olasılıkları yoktur. Sulamayı ve gübrelemeyi unutmayın. Gübreleme yapmadan önce saksıdan 1-2litre memba suyu geçirin. Bu işlem, bir önceki gübrelemeden harç içerisinde kalan gübre artıklarının uzaklaştırılması için yapılır. Hemen sonrasında hazırladığınız sıvı gübre çözeltisini saksıya verin. Saksıdan fazla sıvının akmasını sağlayın. Kolay gelsin.

Eski 01-11-2019, 22:14   #6
Ağaç Dostu

Jezebel's Avatar

Arkadaşa katılıyorum, lakin bu ikisini ( perlit ve vermikulit ) de yıkayıp tozdan arındırmak lazım.
Özellikle perlit tozuna dikkat edin, nefes yoluyla alınması tehlikeli.
Mutlaka maske takın ve süzgeçe boşaltarak birkaç su yıkayın.
Küçük taneli higroton da çok iyi iş görür.
Türkiyede satılanın tane boyutu değişken, alıp küçükleri içinden ayıklayabilirsiniz.
Bunların hepsini farklı bitkiler için yaptım.
Size kolay gelsin.

Eski 03-11-2019, 08:36   #7
Ağaç Dostu

tropikalist's Avatar

Arkadaşlar dün doku kültüründen çıkardığım.vanilyada yaprakları buruşmaya başladı acaba daha ilk defa havayla buluştuğu içim mi toplar mı

İlk defa resim yüklemeyi denedim umarım olmuştur

Eklenen Resimler

Eski 03-11-2019, 08:46   #8
Ağaç Dostu

tropikalist's Avatar

Devamı

Eklenen Resimler

Eski 03-11-2019, 11:56   #9
Ağaç Dostu

tropikalist's Avatar

galiba bu konu hallında bilgisi olan yok

Jezebel beğendi.
Eski 03-11-2019, 14:38   #10
Ağaç Dostu

Jezebel's Avatar

Alıntı:
galiba bu konu hallında bilgisi olan yok
Doğru bildin.
Benimkiler saksıda geldi o bakımdan fikrim yok.
Sadece çok acele ediyorsun gibi geldi.
İzin ver şoku atlatsınlar.
Anne rahminden çıkmış bebek gibi düşün.
Korkuyorsan sera ortamı sağla, küvöz gibi.
Ama bunu atlatacaklar, biraz rahatla .

Düzenleyen Jezebel : 03-11-2019 saat 15:31
Eski 03-11-2019, 15:02   #11
Ağaç Dostu

tropikalist's Avatar

tamam teşekkürler pek toprağını tutturamadım gibi hissediyorum da yeni sürgünleri de solmuş o yüzden biraz korktum

Eski 13-11-2019, 08:20   #12
Ağaç Dostu

siflera12's Avatar

Giriş Tarihi: 20-05-2017
benim vanilya orkidemde çok güzel oldu yerini sevdi

GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Jezebel beğendi.
siflera12 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-11-2019, 07:30   #13
Ağaç Dostu

tropikalist's Avatar

Benimkiler olduğu gibi duruyor yani kök veriyo diye yorumluyorum

Eski 20-11-2019, 20:23   #14
Ağaç Dostu

Jezebel's Avatar

Saksı değişimi oldu, iyi gidiyor şimdilik

Name:  911CDD2D-D57B-4E32-AADD-8B0744F0C5D6.jpg
Views: 622
Size:  73.3 KB

Orkide harcı hazır ettim ve geçirdim.

siflera12 beğendi.
Eski 20-11-2019, 20:25   #15
Ağaç Dostu

siflera12's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel Mesajı Göster
Saksı değişimi oldu, iyi gidiyor şimdilik

Eklenti 701029

Orkide harcı hazır ettim ve geçirdim.
MaaşAllah ,çok güzel olmuş

Jezebel beğendi.
Eski 20-11-2019, 21:13   #16
Ağaç Dostu

tropikalist's Avatar

benimkilerde pek bir gelişme yok seradan çıkardım 4 gündür alt yapraklarında hiç buruşukluk yok hatta daha canlı görünüyorlar yaklaşık 20 kökten 6-7 kök anca... galiba çoğunu kaybedeceğim ama bir kök tutsa ona bile razıyım. şimdi
buralar biraz soğumaya başladı kaç derecede bulundurmalıyım birde kuru maya ile besin takviyesi yapayım mı?

acemiyim birkaç ay böyle şimdiden özür dilerim

Jezebel beğendi.
Eski 20-11-2019, 21:15   #17
Ağaç Dostu

siflera12's Avatar

Alıntı:
benimkilerde pek bir gelişme yok seradan çıkardım 4 gündür alt yapraklarında hiç buruşukluk yok hatta daha canlı görünüyorlar yaklaşık 20 kökten 6-7 kök anca... galiba çoğunu kaybedeceğim ama bir kök tutsa ona bile razıyım. şimdi
buralar biraz soğumaya başladı kaç derecede bulundurmalıyım birde kuru maya ile besin takviyesi yapayım mı?

acemiyim birkaç ay böyle şimdiden özür dilerim
Mutlaka sıcak bir ortamda tutun ( 20-25 derecelerde )

Eski 27-03-2020, 17:52   #18
Ağaç Dostu

tropikalist's Avatar

Merhaba arkadaşlar sn Doku_kültürcüden tutmuş bir fide aldım şimdi bakımını nasıl yapmalıyım acaba fotoğrafını atacağım bu miniğin büyümesini paylaşacağım eğer büyürse
Tavsiyelerinizi bekliyorum

Eski 05-05-2020, 16:41   #19
Ağaç Dostu

tropikalist's Avatar

merhaba arkadaşlar sayın doku_kültürcü'den aldığım tutmuş vanilya fideleri daha hiç gelişme göstermedi yaklaşık 1.5-2 ay oldu acaba besini mi yok diye besin aldım bir hafta önce verdim normalde yavaş büyüyen bir bitki mi acaba yoksa benimkiler mi anormal

cevaplarınızı bekliyorum...

iyi günler

Eski 09-05-2020, 17:45   #20
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 02-09-2019
yazılanları okuyunca resmen şok oldum vanilya bitkisi ulaşılabilir bişeymiş.o koku için resmen çıldırıyorum vanilya çubuğu alınca saatlerce kokluyorum.yalancı vanilya çiçeğinin tohumumnu aldım ektim onun bakımına bakıyım derken buna denk geldim.allah aşkına elinde olan bana da versin ücreti neyse öderim..çiçeksiz hali bile güzelmiş aynı hoya gibi

Kalkuluskaktus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-10-2020, 12:41   #21
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kalkuluskaktus Mesajı Göster
yazılanları okuyunca resmen şok oldum vanilya bitkisi ulaşılabilir bişeymiş.o koku için resmen çıldırıyorum vanilya çubuğu alınca saatlerce kokluyorum.yalancı vanilya çiçeğinin tohumumnu aldım ektim onun bakımına bakıyım derken buna denk geldim.allah aşkına elinde olan bana da versin ücreti neyse öderim..çiçeksiz hali bile güzelmiş aynı hoya gibi
Sayın Kalkuluskaktus,

Vanilya bitkisini dün Yurtiçi kargo ile gönderdim. Takip numarası verdiğiniz cep telefonu numarasına gelecektir. Bitkiler, doku kültürü ortamından çıktılar. Bazılarının kökleri yok denecek kadar zayıf. Bu nedenle bitkileri ıslak vermikulit-perlit veya orkide toprağına diktikten sonra fısfıs ile ıslatın ve üzerine şeffaf bir plastik torba geçirin. Torbaya 1-2 adet kurşun kalem kalınlığında delik delin. Her gün bitkileri fısfısla ıslatın. Diktiğiniz gün orkide gübresi ile gübreleyin ve ayda bir defa bunu tekrarlayın. Bir sonraki gübreleme öncesinde saksıdan 2-3 litre memba suyu geçirip saksı harcında bir önceki gübrelemeden kalan artıkları uzaklaştırın. Bu işlem köklerin yanmasını önler. Sulama işleminde mutlaka florür içermeyen memba suyu kullanın. Florür orkideler için ölümcüldür. Memba suyu şişesinin üzerindeki analiz raporuna bakın.

Kolay gelsin....

Düzenleyen Doku_Kültürcü : 01-10-2020 saat 12:42 Neden: düzeltme
Eski 02-10-2020, 19:28   #22
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Doku_Kültürcü Mesajı Göster
Sayın Kalkuluskaktus,

Vanilya bitkisini dün Yurtiçi kargo ile gönderdim. Takip numarası verdiğiniz cep telefonu numarasına gelecektir. Bitkiler, doku kültürü ortamından çıktılar. Bazılarının kökleri yok denecek kadar zayıf. Bu nedenle bitkileri ıslak vermikulit-perlit veya orkide toprağına diktikten sonra fısfıs ile ıslatın ve üzerine şeffaf bir plastik torba geçirin. Torbaya 1-2 adet kurşun kalem kalınlığında delik delin. Her gün bitkileri fısfısla ıslatın. Diktiğiniz gün orkide gübresi ile gübreleyin ve ayda bir defa bunu tekrarlayın. Bir sonraki gübreleme öncesinde saksıdan 2-3 litre memba suyu geçirip saksı harcında bir önceki gübrelemeden kalan artıkları uzaklaştırın. Bu işlem köklerin yanmasını önler. Sulama işleminde mutlaka florür içermeyen memba suyu kullanın. Florür orkideler için ölümcüldür. Memba suyu şişesinin üzerindeki analiz raporuna bakın.

Kolay gelsin....
Size nasıl teşekkür edebilirim inanın ki bilmiyorum.geldi bebeklerim.orkide toprağı ve spagnumlu etobur bitki toprağı karıştırıp ektim.ben bitane bekliyodum 7 tane göndermişsiniz.paketlemesi de hayatımda gördüğüm en özenli kutuydu.durup durup gözlerim yaşarıyo.ciddi şekilde mutlu oldum çok teşekkür ederim.iban rica edebilir miyim numaram var sizde.bi unicorn kadar fantastik ve paha biçilemez bi varlık olduğu için sorsam ayıp olur mu emin olamadığım için ilk mesajınızfan beri yazıp yazıp siliyorum ama kargoyu bile siz ödemişsiniz o yüzden çok rica ediyorum

Eski 02-10-2020, 19:53   #23
Ağaç Dostu

tropikalist's Avatar

Alıntı:
Size nasıl teşekkür edebilirim inanın ki bilmiyorum.geldi bebeklerim.orkide toprağı ve spagnumlu etobur bitki toprağı karıştırıp ektim.ben bitane bekliyodum 7 tane göndermişsiniz.paketlemesi de hayatımda gördüğüm en özenli kutuydu.durup durup gözlerim yaşarıyo.ciddi şekilde mutlu oldum çok teşekkür ederim.iban rica edebilir miyim numaram var sizde.bi unicorn kadar fantastik ve paha biçilemez bi varlık olduğu için sorsam ayıp olur mu emin olamadığım için ilk mesajınızfan beri yazıp yazıp siliyorum ama kargoyu bile siz ödemişsiniz o yüzden çok rica ediyorum

Hadi bakalım hayırlısı umarım büyütebilirsiniz sonu benimki gibi olmaz büyür inşallah lütfen büyümelerini paylaşın da hevesimiz gitsin

Eski 02-10-2020, 20:21   #24
Yeni Üye

Alıntı:
Hadi bakalım hayırlısı umarım büyütebilirsiniz sonu benimki gibi olmaz büyür inşallah lütfen büyümelerini paylaşın da hevesimiz gitsin
Hevesinizin gitmesi için yeterli olur mu bilmiyorum ama büyüdükçe memnuniyetle fotoğraf paylaşırım 😊 şimdilik her tarafına delik açtığım plastik bardak ve kesilmiş şişelere ektim ve kardeşimden şeffaf saksı ve daha fazla orkide toprağı istedim gelirken getiricek onlara geçiricem.arada üstlerindeki poşeti kaldırıp kafamdan kalpler çıkarak seyrediyorum

Eklenen Resimler

Eski 02-10-2020, 23:11   #25
Ağaç Dostu

Alıntı:
Vanilya hikayesine nasıl dahil oldum? Doktora tezim orkide doku kültürü üzerinedir. Tezde kullandığım bitkilerin bir kısmını Avustralya Burleigh Park Orchid Nursery'den aldım. Diğer bir kısmını ise Amerika'da bulunan Orchid Seedbank Project'ten aldığım tohumların çimlendirilmesiyle elde ettim. Tohumlar zarf içerisinde sorunsuz elime ulaştı. Canlı bitki alımı için Tarım Bakanlığı Ürün Geliştirme Genel Müdürlüğü'nden izin almam gerekiyormuş. Formaliteleri yerine getirip "vergisiz ithalat" iznini aldım. (Formaliteler her sene değişiyor, o nedenle yeni mevzuat konusunda bir şey bilmiyorum). Avustralya'daki üreticiye bildirdim. Gereken ücreti yatırdım. UPS kargoyla hızlı şekilde elime ulaştı. Mikro bitki boyutundaki bu bitkileri büyüttüm, çoğalttım ve tezimdeki çalışmalarımda kullandım. Tez, sekiz yıl sürdü, 2008 yılında savunmamı yapıp mezun oldum. 2017 yılında vanilya o kadar revaçta idi ki, kendi kendime "bu orkideden edinmeliyim" diye düşündüm. Önce Fransa'nın Reunion Adasından bir vanilya üreticisi buldum. Yaklaşık 100EUR tutan ücreti PTT üzerinden gönderdim. Her biri 30cm olan 9 adet vanilya çeliği dev bir zarf içinde elime ulaştı. Bunların bir kısmını köklendirme hormonuna batırıp ıslak perlit içerisine diktim. Diğer bir kısmını da evimdeki doku kültürü laboratuvarında dezenfekte edip kültüre aldım. İster inanın ister inanmayın, hiç bir tanesi yaşamadı. Çeliklerden bir tanesi köklendi ama sonrasında gelişen enfeksiyondan o da nasibini alıp öldü. Başarı oranı %'de 0. daha önce çok kirli bitki dokularıyla çalışmıştım %1'lik bir başarıyı yakalamıştım ama bu sefer olmadı. Sonra, Avustralya'daki üretici aklıma geldi. Steril deney tüpü içerisinde mikro bitki boyutunda vanilya bitkisini buradan aldım. Üretici, uzun bir gümrük beyanı yazmış zarfın üzerine, Gılgamış Destanı gibi. Sorun çıkmadan elime ulaştı. Çoğalttım, bir kısmını büyüttüm. 2018 yılında, internet üzerinde dolaşırken Türkiye'de bir üreticinin vanilya fidesi sattığını gördüm. Fiyat aşırı yüksekti. Sonra, bu formda vanilya ile ilgilenen insanları tanıdım. Bir kısmı öğrenciydi. Siz ve daha önce fide gönderdiğim sayın tropikalist dahil dört kişiye vanilya fidesi gönderdim. Sayın Berk S. ve Sayın dtekin tam isim ve adres talebime yanıt vermediler. Özel mesaj gönderdim hala dönüş olmadı. Söz verdiğim zaman sözümde durmak isterim.
Kimseden ücret talebim olmadı. Elinize ulaşan fideler doku kültürü ortamından yeni çıktılar. Bu şu demek; her şeyin optimum düzeyde olduğu bir ortamdan çıktılar. Nispeten kuru olan havaya oldukça hassas durumdalar. Tutma oranları yeterli nemi sağlayamazsanız oldukça düşük. Sayın tropikalist'in durumunda olduğu gibi tutmuş, pişkinleşmiş bir fidede bile başarısızlık söz konusu. Açıkçası karizmayı çizmek istemem, o nedenle fide gönderdiğim kimseden bir ücret talebim olmadı.

Tutma oranınızı artırmak için, bir adet plastik bir kutu alın. Renklendirilmemiş olsun. https://www.ikea.com.tr/urun-katalog...akli-kutu.aspx
Bitkileri bu kutunun içerisine koyun. Sonra, bir adette 2-15 watt'lık ultrasonik bir oda nemlendiricisi alın. https://urun.n11.com/hava-nemlendiri...asi-P211354745 Bu cihazı da su tankıyla beraber kutunun içerisine yerleştirin. Buna güç sağlamak için telefon şarj adaptörü ve bu adaptörü takacağınız, sistemi zaman zaman çalıştıracak mekanik bir timer alın. https://www.koctas.com.tr/mekanik-ti...i/p/2000013752
Her iki saatte 15 dakika nemlendirme yapacak şekilde sistemi ayarlayın.
Kutuyu, ışık alan ama doğrudan güneş almayan bir mekana yerleştirin. Kutu kapağını, kutuyu tam örtMEyecek şekilde yerleştirin, hava akışı olsun (yaklaşık serçe parmağı genişlikte). Yeni sürgün ve yapraklar verince kapağın açıklık miktarını artırın. En sonunda dış ortama çıkartın. Bu işlem 6-7 ay alabilir, sabırlı olun.

Güle güle büyütün....

Kolay gelsin....

Muda ve safaguclu beğendi.
Eski 02-10-2020, 23:20   #26
Ağaç Dostu

tropikalist's Avatar

Alıntı:
Vanilya hikayesine nasıl dahil oldum? Doktora tezim orkide doku kültürü üzerinedir. Tezde kullandığım bitkilerin bir kısmını Avustralya Burleigh Park Orchid Nursery'den aldım. Diğer bir kısmını ise Amerika'da bulunan Orchid Seedbank Project'ten aldığım tohumların çimlendirilmesiyle elde ettim. Tohumlar zarf içerisinde sorunsuz elime ulaştı. Canlı bitki alımı için Tarım Bakanlığı Ürün Geliştirme Genel Müdürlüğü'nden izin almam gerekiyormuş. Formaliteleri yerine getirip "vergisiz ithalat" iznini aldım. (Formaliteler her sene değişiyor, o nedenle yeni mevzuat konusunda bir şey bilmiyorum). Avustralya'daki üreticiye bildirdim. Gereken ücreti yatırdım. UPS kargoyla hızlı şekilde elime ulaştı. Mikro bitki boyutundaki bu bitkileri büyüttüm, çoğalttım ve tezimdeki çalışmalarımda kullandım. Tez, sekiz yıl sürdü, 2008 yılında savunmamı yapıp mezun oldum. 2017 yılında vanilya o kadar revaçta idi ki, kendi kendime "bu orkideden edinmeliyim" diye düşündüm. Önce Fransa'nın Reunion Adasından bir vanilya üreticisi buldum. Yaklaşık 100EUR tutan ücreti PTT üzerinden gönderdim. Her biri 30cm olan 9 adet vanilya çeliği dev bir zarf içinde elime ulaştı. Bunların bir kısmını köklendirme hormonuna batırıp ıslak perlit içerisine diktim. Diğer bir kısmını da evimdeki doku kültürü laboratuvarında dezenfekte edip kültüre aldım. İster inanın ister inanmayın, hiç bir tanesi yaşamadı. Çeliklerden bir tanesi köklendi ama sonrasında gelişen enfeksiyondan o da nasibini alıp öldü. Başarı oranı %'de 0. daha önce çok kirli bitki dokularıyla çalışmıştım %1'lik bir başarıyı yakalamıştım ama bu sefer olmadı. Sonra, Avustralya'daki üretici aklıma geldi. Steril deney tüpü içerisinde mikro bitki boyutunda vanilya bitkisini buradan aldım. Üretici, uzun bir gümrük beyanı yazmış zarfın üzerine, Gılgamış Destanı gibi. Sorun çıkmadan elime ulaştı. Çoğalttım, bir kısmını büyüttüm. 2018 yılında, internet üzerinde dolaşırken Türkiye'de bir üreticinin vanilya fidesi sattığını gördüm. Fiyat aşırı yüksekti. Sonra, bu formda vanilya ile ilgilenen insanları tanıdım. Bir kısmı öğrenciydi. Siz ve daha önce fide gönderdiğim sayın tropikalist dahil dört kişiye vanilya fidesi gönderdim. Sayın Berk S. ve Sayın dtekin tam isim ve adres talebime yanıt vermediler. Özel mesaj gönderdim hala dönüş olmadı. Söz verdiğim zaman sözümde durmak isterim.
Kimseden ücret talebim olmadı. Elinize ulaşan fideler doku kültürü ortamından yeni çıktılar. Bu şu demek; her şeyin optimum düzeyde olduğu bir ortamdan çıktılar. Nispeten kuru olan havaya oldukça hassas durumdalar. Tutma oranları yeterli nemi sağlayamazsanız oldukça düşük. Sayın tropikalist'in durumunda olduğu gibi tutmuş, pişkinleşmiş bir fidede bile başarısızlık söz konusu. Açıkçası karizmayı çizmek istemem, o nedenle fide gönderdiğim kimseden bir ücret talebim olmadı.

Tutma oranınızı artırmak için, bir adet plastik bir kutu alın. Renklendirilmemiş olsun. https://www.ikea.com.tr/urun-katalog...akli-kutu.aspx
Bitkileri bu kutunun içerisine koyun. Sonra, bir adette 2-15 watt'lık ultrasonik bir oda nemlendiricisi alın. https://urun.n11.com/hava-nemlendiri...asi-P211354745 Bu cihazı da su tankıyla beraber kutunun içerisine yerleştirin. Buna güç sağlamak için telefon şarj adaptörü ve bu adaptörü takacağınız, sistemi zaman zaman çalıştıracak mekanik bir timer alın. https://www.koctas.com.tr/mekanik-ti...i/p/2000013752
Kutuyu, ışık alan ama doğrudan güneş almayan bir mekana yerleştirin. Kutu kapağını, kutuyu tam örtMEyecek şekilde yerleştirin, hava akışı olsun (yaklaşık serçe parmağı genişlikte). Yeni sürgün ve yapraklar verince kapağın açıklık miktarını artırın. En sonunda dış ortama çıkartın. Bu işlem 6-7 ay alabilir, sabırlı olun.

Güle güle büyütün....

Kolay gelsin....

sayın doku_kültürcü ben neden tutturamadığımı hala anlayamadım ama iki etken olduğunu düşünüyorum ama emin değilim lütfen cevaplayın ilk olarak orkide türleri sanırım sabah güneşinden hoşlanırlarmış bizim ev sabah güneşini almıyor belki bu bir etken olmuş olabilir veya Kahramanmaraş'ın nem oranı düşük geliyor olabilir tabi başka etkenlerde olabilir ama emin değilim

Eski 03-10-2020, 20:04   #27
Yeni Üye

Alıntı:

Güle güle büyütün....

Kolay gelsin....
Tekrar teşekkür ederim en kısa zamanda dediğiniz şeyleri yapıcam.şu an kışlık eve geçene kadar asıl endişem soğuk.dün gece kalkıp yakınına sıcak su torbası koydu bu gece de koyucam, bikaç güne taşınırız zaten.türkiyede sizin gibi tutkuyla bilimsel çalışmalar yapan kişiler olduğunu görmek beni ayrıca mutlu etti çok güzel örnek oluyosunuz.inşallah hak ettiğiniz değeri görüyosunuzdur.iyi ki varsınız <3

tropikalist beğendi.
Eski 09-05-2020, 18:03   #28
Ağaç Dostu

tropikalist's Avatar

Derdime derman olacak bir kimse yok mu?

Eski 09-05-2020, 20:26   #29
Ağaç Dostu

Alıntı:
Derdime derman olacak bir kimse yok mu?
Üç çeşit fotosentez türü var: C3, C4 ve CAM(crassulucean acid metabolism). Bu isimlendirme fotosentez sırasında ilk oluşan bileşikteki karbon sayısını gösterir: C3: 3 karbon, C4= 4 karbon. CAM, aslında yaprakları kalın, etli bitkilerin (kaktüsgiller) fotosentez yoludur. Verimlilik sıralaması C4>C3>CAM. Bu fotosentez en verimsiz fotosentez türü olmasına karşın, bitkiler karbondioksidi gece saatlerinde bünyesine alır vokuol denilen hücre içi organellerde organik asit şeklinde depolarlar. Gündüz ışık koşullarında da bu organik asitten şeker sentezlerler.

Vanilya bitkisi de CAM türü fotosentez yapar ve bundan dolayı da yavaş gelişir. Sabırlı olmanız gerekiyor. Bitkiyi az ışık alan bir yere koymanız öneriliyor. Beyaz renkli perde arkasına konabilir. Orkide internet ansiklopedisi vanilya sayfası: IOSPE PHOTOS

Eski 09-05-2020, 21:35   #30
Yeni Üye

Sevfili doku_kültürcü acaba bana da yardımcı olabilmeniz mümkün mü?..��bana whatsapptan 5428230636 veya maille pisigor@hotmail.com ulaşabilirsiniz..

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025