agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Orkide > Orkide Türleri
(https)

Beğeni Düzeni170Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 04-05-2012, 12:45   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 23-08-2011
yok mu hiç ilgilenen

zanozan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2012, 19:41   #2
Ağaç Dostu

fzthalil's Avatar

Giriş Tarihi: 31-12-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zanozan Mesajı Göster
yok mu hiç ilgilenen
Sayın Zanozan,
ne kadar faydalı olur bilemem ama benim bu tür orkidemde de aynı problem var ve iki adet yavru çıkarıyor.. yani bu problem olmasına karşın keyfi yerinde gibi ve sizinki de sağlıklı görünüyor yapraklarının uç kısımları hariç.. cymbidium başlığında buna benzer birşey de ben sormuştum, hocalarımız bana doğada hiçbirşey kusursuz değil demişlerdi ve öyle orkideyi götürücü bir maraz değil ziyanı olmaz demişlerdi ve dedikleri gibi de oldu ilerlemedi kaldı öyle... hızlı ilerlemiyorsa çok da sorun değil gibi, hocalarımız daha iyi bilirler..

fzthalil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2012, 23:01   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 23-08-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fzthalil Mesajı Göster
Sayın Zanozan,
ne kadar faydalı olur bilemem ama benim bu tür orkidemde de aynı problem var ve iki adet yavru çıkarıyor.. yani bu problem olmasına karşın keyfi yerinde gibi ve sizinki de sağlıklı görünüyor yapraklarının uç kısımları hariç.. cymbidium başlığında buna benzer birşey de ben sormuştum, hocalarımız bana doğada hiçbirşey kusursuz değil demişlerdi ve öyle orkideyi götürücü bir maraz değil ziyanı olmaz demişlerdi ve dedikleri gibi de oldu ilerlemedi kaldı öyle... hızlı ilerlemiyorsa çok da sorun değil gibi, hocalarımız daha iyi bilirler..
Teşekkür ederim sayın fzthalil,

benim en büyük sorunum sanırım nemli ortam yaratamamam, ögrenci yurdunda kalıyorum tek göz oda biraz kısıtlı imkanlar ama umudumu yitirmedim bakalım umarım bir gün çiçek açar tekrar benim asıl merak ettiğim bir diğer konu bu sararan dalları kesmem gerekir mi yoksa bu sekilde kalmaları mı daha iyidir

zanozan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2012, 23:50   #4
Ağaç Dostu

fzthalil's Avatar

Giriş Tarihi: 31-12-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zanozan Mesajı Göster
Teşekkür ederim sayın fzthalil,

benim en büyük sorunum sanırım nemli ortam yaratamamam, ögrenci yurdunda kalıyorum tek göz oda biraz kısıtlı imkanlar ama umudumu yitirmedim bakalım umarım bir gün çiçek açar tekrar benim asıl merak ettiğim bir diğer konu bu sararan dalları kesmem gerekir mi yoksa bu sekilde kalmaları mı daha iyidir
nemli ortam için benim de kullandığım şu yöntemi kullanabilirsiniz altına koyduğunuz tabağı biraz da yüksek kenarlı bir tabak ile değiştirip tabağın içine yaklaşık 1cm kadar yükseklik oluşturacak kadar temiz taşlar koyup içine bir miktar su koyup saksıyı onun üzerine koyabilirsiniz. su bitince tekrar tekrar koyup nemli ortamı oluşturabilirsiniz. ve şunu da yapın derim, parfümcüden hiç kullanılmamış parfüm şişesi alın ve her sabah ve akşam su ile fısfıslayın.. ayda bir de sıvı besin verseniz çok iyi olur..
saygılar...

zanozan ve Revnak beğendi.
fzthalil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:12.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025