![]() |
|
![]() |
#61 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-08-2012
|
Oncidium Cambria
Yeni üç adet bu türe ait orkide edindim. Bakımını araştırıyorum. Genel kurallara uyarsam hata yapmam diye düşündüm. Türe has bir farklılık var mı bakım konusunda ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2011
|
Tecrübeli arkadaşlarım bunlar 8 ay önce kök çürüğü olmuşlardı 8 aydır kök oluşumu olmadı ne öldü nede dirildi yosunada sardım malesef kök oluşmuyorum başka bir yöntemi varmı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-12-2011
|
Bu mevsim çiçek açan ilk orkidem ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#64 |
/
Giriş Tarihi: 29-06-2011
|
Çiçekleriniz çok güzel tebrik ederim. bende takas bölümünde yaklaşık 250 adet kadar phalaenopsis'i takasa koydum bilginiz olsun. Saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
/
|
sphagnum yosununa sararsanız oluşabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2011
|
Onuda denedim malesef olmadı hatta harcındada var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#67 | |
/
|
Alıntı:
Saygılarımla |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-10-2010
|
bayrampaşa istanbul formda praktiker de oncidium orkidesi iki adet kalmış fiat 14.99 tl bilginize |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
Ağaç Dostu
|
Kızlar dans ederken... Internet'ten biraz araştırdım. Doğrudan güneş görmemesi, bulunduğu yerde gece ile gündüz arasındaki sıcaklığın 10 derece olması ve yazın dış mekana alınması tavsiye ediliyor. %40 ve üstü nem istiyormuş. Doğuya veya batıya bakan pencerede durabilirmiş. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#71 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-09-2011
|
Alıntı:
eve getirir getirmez seffaf orkide saksilarina orkide topragina gecirdim. Iki saksininda yanindan sürgünleri var simdilik gayet saglikli görünüyorlar, ama diger yapraklarinda hafif sararmalar olmaya basladi nedeniyle ilgili bilgilendirebilirmisiniz beni lütfen. Birde diplerine bahcemden toplayip temizledigim bu yosunlardan koymam saglikli olurmu? bunlarda fotograflari |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#72 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-12-2010
|
bana da geldi dün bir adet ama çiçekleri çok küçük ve çok |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-04-2012
|
Oncidium
Arkadaşlar, ustalar Benzer bir foto aradım başlıkta ama göremedim, oncidiumumdaki bu oluşum eğer bu bir çiçek sapıysa çok sevineceğim, açtırdığım ilk orkide olacak. Fikrinizi söyler misiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#74 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-12-2011
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-04-2012
|
Üzüldüm ama neyse önümüzdeki sonbaharda açtırma şansım var demek ki, teşekkürler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#76 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-03-2013
|
Merhaba yaklaşık 3 hafta önce sarı bir cambria aldım bir dalı çiçekli digerinde de tomurcuklar var, tomurcuklar daha acmadı ama diger cicekli dallardaki bazi cicekler kurumaya basladi, ciceklenme suresi phal.lerdeki gibi mi ve aldigimda beyaz plastik saksidaydi, bauhaus dan aldim seffaf saksiya gerek yok dediler sizce almalimiyim, sulamasini 2-3 gunde bir yapiyorum diger orkidelerim gibi, yanlis mi yapiyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-09-2006
|
Aynen Sayın PembeOrkide, sizin soracaklarınızı ben de soracaktım.Benimkiler de yeni Yalova'dan getirttim ve geldiğinde normal saksıdalardı,değiştirmek gerekiyor mu? Sulaması diğerleriyle aynı mı? Işık, nem, hava, su ihtiyaçları phal.larla aynı mı? İnşallah sorunuza en kısa sürede cevap verilir ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#78 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-09-2006
|
Alıntı:
Orkidelerimiz apaynı, hatta saksıları bile aynı ![]() ![]() Saygılarımla... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#79 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-09-2013
|
pseudo-bulb zayıflama ve yaprak uçları sararma problemi
Merhabalar, 1 seneden uzun zamandır bende olan cambria'ların birinde yaprak uçlarında sararma ve pseudo- bulb'larda zayıflama - buruşma şeklinde bir problemim var. Normalde Phal , cambria, oncidium; tümünü haftada bir kere su dolu leğene batırmak şeklinde suluyorum; tatilde olduğum dönemde ise bardakla su vermek şeklinde sulamaları yapıldı; problemin bu duruma bağlı olduğunu düşünüyorum. Tatilde olduğum dönemde meydana gelmiş olan bu duruma müdahaleyi ise 1 hafta kadar önce sıvı gübre takviyesi, saksı büyütme ve substrat değişikliği şeklinde yapabildim. Önceki substratın içinde torf vardı,sert bir dokudaydı. Şu andaki sadece ağaç kabuğu + perlit olarak hafif- sıkıştırmayacak biçimde. Yeni sürgünlerin durumu iyi gibi görünüyor; fakat anaçtan ayırmadım, çürüme riski yok gibi geldi , erken olduğunu düşündüm. Yapılabilecekler konusunda fikirlerinizi alabilir miyim? Aldığım zamanki çiçekli hali: ![]() Bugün çekilen fotoğraflar: Yaprak uçları: ![]() Yeni sürgünler: ![]() Genel görüntü: ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#80 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-09-2013
|
Yaptığım saksı değiştirme, besin verme ve bolca sulamanın akabinde sararmalar durdu; yeni sürgünler büyümeye devam ediyorlar, bitki ise yeni saksısını kökle doldurmaya uğraşıyor. Aynı durumda kalan arkadaşlar için yardımcı bir bilgi olması açısından gelişmeleri yazmak istedim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-06-2013
|
Orkideleri sevmeme rağmen, cesaret edip almamıştım.Eşim almış dün içimde hem sevinç, hem kaygı var.Orkide bakımı hakkında hiç bir bilgim yok. Oncidium u olan arkadaşlarınki gibi çiçekleri.Bilgi ve tecrübelerinizden faydalanmaya çalışıyorum.İnşallah bakabilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba sayın ahsenn, içiniz rahat olsun. Oncidiumlar çok kolay bakılan ve çok kolay üreyen bitkiler. Fazla su verdiğinizde hemen çürüyen, susuz bıraktığınızda hemen kuruyan bitkiler kesinlikle değil. Oda ısısında, pencereye yakın bir yerde rahatlıkla bakabilirsiniz. Yapmamanız gereken şeyse saksının içine sımsıkı bir şekilde torf doldurarak bitkinin köklerini havasız bırakmak. Gevşek orkide toprağında kendi hallerinde çok rahat gelişiyorlar ve bir yılda iki kattan fazla alan kaplıyorlar. Bitki besininden biraz çekindiğim için normal önerinin 4-5 katı kadar seyrelterek yılda en fazla 2-3 defa kullanıyorum ancak yılda bir defa saksı değiştirirken yeni orkide toprağı kullanıyorum.Bitki besininin azının zararını görmedim ama önerilen miktarda kullanınca sararmış yaprak uçları şeklinde geri dönüşü oldu. Oncidium baktığım sürede öldürdüğüm kaktüsün haddi hesabı yok, kolaylığını siz düşünün ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#83 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2012
|
Banada bir tane oncidium hediye geldi. Geldiğinde üstünde 7-8 tane çiçek kalmıştı onlarıda doktü neyazıkki bu aralar pek ilgilenemedim, bende çiçek sapını sarardığı için dipten kestim yanından bir yavru ayırdım, ama tutarmı tutmazmı bilemiyorum ayırırken köklerine çok zarar vermişim bakalım artık kısmet. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#84 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-06-2013
|
Benim Oncidium orkidemde de böyle bir oluşum var Yavru rizom demişsiniz ama ben anlamadım o ne demek yaprak mı oluyor ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-06-2013
|
Merhabalar, oncidium cinsi orkidemi 1 ay önce aldım. Üzerinde çiçekleri vardı döküldüler ve çiçeğin dalı tamamen sarardı. Ben de kestim şimdi altından böyle bişey çıkıyor Kesmekle doğru mu yaptım yardımcı olur musunuz bu yaprak mı yoksa dal mı ?[IMG] ![]() Düzenleyen Simge. : 20-03-2014 saat 22:48 Neden: Resim büyük |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#86 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-03-2012
|
Cambria
Selamlar arkadaşlar! 15 gün önce ilk defa Cambria orkide aldım, bu türün yabancısıyım! Saksıdan çıkan beyaz kök gibi görünen şeyler, kökmüdür ? Kök ise saksı değiştirmek için uygun zaman ne zaman ? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür eder, hayırlı kandiller dilerim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#89 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-12-2015
|
Sayın jezebel bende de oncidium ornithorhynchum var. Yandan yeni filiz verdi o da çiçek açtı. Kokusu büyülüyor bizleri. İlk gördüğümde sorun mu var diye korktum soğanları buruşuk görünce. Ama bu normal sanırım. Bir de cambriam var. Onun Soğanları benzemiyor tabi. Oncidiumunuzun bakımını nasıl yapıyorsunuz? Evinizde hangi tarafa bakan pencerede duruyor acaba? Çok sayıda orkide aldım. Şimdi araştırıyorum ama farklı farklı bakımları var. Artık özel küçük notlar hazırlayacağım bakımları için. Karıştırıyorum sonra ![]() Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#90 |
Ağaç Dostu
|
Ben de bu konunun acemisiyim. Maalesef bu konunun uzmanlarından sn. praecox vefat etti. Az çok bilgili olan kişiler de siteyi terk etmiş görünüyorlar. Biz acemiler de el yordamıyla yolumuzu bulmaya çalışıyoruz. Evimde kullabileceğim sadece güneye bakan pencereler bulunuyor. Tül perde ardından onları kullanıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|