![]() |
|
![]() |
#31 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Maşallah hepsi pek güzel açmış. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-10-2009
|
![]() bu da benim cambria'm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Ağaç Dostu
|
Her yıl tek dal açan oncidium bu sene coştu. Kapalı balkondaki kokuyu anlatamam. Bir de çok ilginç bir şey keşfettim keşke video olarak koyabilsem. çiçeğin ucundaki kapsül gibi başlık dokununca düşüyor ve elinize polen kesesi yapışıyor. Elinizi sallasanız dahi düşmesi mümkün değil. Ancak diğer bir çiçeğin dişi organına dokundurduğunuzda hemen kendini bırakıp oraya yapışıyor. İnanın ilk keşfettiğimde şok oldum. Doğa mucizelerle dolu. Fotoğraflayabilirsem yayınlamayı düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Ağaç Dostu
|
İşte beni şaşırtan keşfimi fotoğraflarla veriyorum. 1. Fotoğrafta çiçeğin üreme organının üzerindeki beyaz başlık görünüyor 2. Fotoğrafta başlık dokunmayla düşmüş ve polen kesesi elime sineğin emme organı gibi yapışmış durumda. Ne kadar elinizi sallasanızda düşmüyor. 3-Yere düşen beyaz başlık. 4-Diğer bir çiçeğin dişi organına dokunduğu anda kendini bırakıyor ve döllenme gerçekleşiyor. Doğa gerçekten mucizelerle dolu ve şaşırtıcı bir bilinç barındırıyor. Yorumu size bırakıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#37 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#39 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-12-2008
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-12-2008
|
Sanıyorum bu sıralar Bauhousta bundan var çok güzellerdi ama cesaret edemedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2010
|
Bu türün bakımı hakkında biraz bilgi istesem sayın hocam.Hangi sıcaklıkları dah çok sever? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-12-2011
|
Sayın Praecox Hocam, Bauhaus'tan aldığım bir Oncidium'umun çiçeklerinden ve çiçeklerin çiçek sapına bağlandığı yerlerinden şeffaf bir sıvı akıyor. Biraz komik ve merakımdan bu sıvının tadına baktım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#43 | |
Kaybettik...
|
Alıntı:
gece gündüz gereğinden fazla ısı farklılıklarında terlemenin yoğunlaşmış hali kısacası bitkinin özsuyunun kıvamlaşmış hali. Bu doğal bir durum ise de bu bu damlacıklar mantar üremeye uygun ortamlar teşkil eder. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler hocam. O zaman bu damlacıkları gördüğüm yerde temizlemem gerek.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#46 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2010
|
çok güzelmiş süha bey. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-01-2010
|
Merhaba Süha bey, iki gün önce bauhaustan 46 numaralı mesajınızdaki orkideden aldım. Bendeki biraz daha koyu pembe, benekli kısmıda açık-koyu pembe. Başlığı okudum ama bakımı konusunda pek ayrıntı yok. Nasıl bir bakım uyguladığınızı anlatabilirseniz sevinirim? Soğuk sever deniyor, bu durumda içeride mi tutulmalı? yoksa balkonda mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#49 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#50 |
Ağaç Dostu
|
Maalesef sn.Asya lotus kapalı değil, bu nedenle kışın olmaz sanıyorum. Su ihtiyacı nasıl biliyormusunuz? Phalaenopsislerimle birlikte duruyorlardı sabah güneş alıyorlar ve kalorifer peteğine yakındı, dün akşam iki yaprağında büzülme gördüm su verdim ve petekten uzağa taşıdım ama evim tek cephaden güneş aldığı için şuan durduğu yerde ışık sorunu olabilir. Çoklu çaprazlama yapmışlar bakımına bu yüzden mi zor deniyor? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
Ağaç Dostu
|
Sabah farkettim kokusu çok güzel ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-08-2011
|
cambria orkid çiçek açma sorunu
Merhaba 6 ay evvel Ikea'dan aldıgım cambria tür orkidim eve getirdikten kısa süre sonra çiçeklerini döktü ve çiçek açan dalları sarardı... eylül veya ekim aylarında almıştım.. daha önce hiç bir bitki deneyimim olmadı arastırdım fakat bitkim sağlıklı mı degil mi çok bir kanıya varamadım henüz bu yüzden resim ekleyip tecrübelerinizden faydalanmak istedim . Not : Haftada bir kere çay bardağı kadar su veriyorum sabahları.. Genel itibariyle saglıklı oldugu umuyorum ![]() Bir de aldıgımda olmayan bi yeni dal sürdü simdi baya büyüdü o biraz mutlu ediyo simdilik ![]() Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Yeni Üye
|
yok mu hiç ilgilenen ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#54 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Zanozan, ne kadar faydalı olur bilemem ama benim bu tür orkidemde de aynı problem var ve iki adet yavru çıkarıyor.. yani bu problem olmasına karşın keyfi yerinde gibi ve sizinki de sağlıklı görünüyor yapraklarının uç kısımları hariç.. cymbidium başlığında buna benzer birşey de ben sormuştum, hocalarımız bana doğada hiçbirşey kusursuz değil demişlerdi ve öyle orkideyi götürücü bir maraz değil ziyanı olmaz demişlerdi ve dedikleri gibi de oldu ilerlemedi kaldı öyle... hızlı ilerlemiyorsa çok da sorun değil gibi, hocalarımız daha iyi bilirler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#55 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
benim en büyük sorunum sanırım nemli ortam yaratamamam, ögrenci yurdunda kalıyorum tek göz oda biraz kısıtlı imkanlar ama umudumu yitirmedim bakalım umarım bir gün çiçek açar tekrar benim asıl merak ettiğim bir diğer konu bu sararan dalları kesmem gerekir mi yoksa bu sekilde kalmaları mı daha iyidir |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#56 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
saygılar... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#57 |
Ağaç Dostu
|
Ornitophora radicans
IOSPE PHOTOS Uzun zamandır bu tür orkide istiyordum. Sonunda rüya gerçek oldu ![]() ![]() Bu gibi çiçek olmalıdır: ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#58 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2011
|
Geçen yıl aldığımı açtıramadım bende hazır açmışını bulmuşken kaçırmadım aldım bakımı hakkında çokta detaylı bilmiyorum yanlışım var ama nerde bilemedim gelişiyor keiki veriyor çiçeklenme yok. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#59 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-05-2008
|
Alıntı:
Saygılarımla |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#60 |
Ağaçsever
|
Elimde olan Cambria hibrid orkidem aldığımdaki çiçeklerin bitmesinin ardından yaklaşık 1 ay içinde 3 adet çiçek çıkardı. Ancak çiçekler sağı uzamadan gövdeden çıktığı yere çok yakın bir yerde açtı. O bölgede sıkışıp kaldılar. Bunun sebebi ne olabilir? Acaba ilk açmayı sağlamak için kullanılan hormonların bir etkisi olabilirmi? Cevaplarınız için teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|