![]() |
|
|
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2012
|
Sevgili sar-dunya, sarı güzel sizin mi bilmiyorum ama bu tür sanırım bir oncidium, çok önceden benim vardı bakımı oldukca kolay diye düşünüyorum nemli ortamı ve kısa süreli sabah güneşini seviyor sürekli yeni bulblar vererek çoğalıyordu aldığımda çiçeği geçmek üzereydi hatta bir kere çiçek bile açtırmayı başarmıştım ama geçen sene tatil dönüşü eve geldiğimde tamamen kök çürüğü oluşmuş ve kurtaramamıştım. ![]() Eğer birgün bir yerde yeniden görürsem tereddüt etmeden alırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Merhaba, Bu bitkinin bende ikinci çiçek açışı. Bakımı oldukça kolay dense de benim deneyimim o yönde olmadı. İki yılda üçüncü saksısı; çok ciddi kök problemleri atlattı. Phalaenopsislere göre daha havadar bir saksı ve daha sık sulamaya ek olarak daha az gübre ile bakıyorum. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-12-2015
|
Merhaba, Bir kaç ay önce bir yapı marketten aldığımız Cambria Nelly Isler cinsi orkidenin bulblarından biri yumuşaktı. Rengi de kahverengiye dönmeye başlamıştı. Saksıyı değiştirirken o bulbu ayırdım. Atmaya da kıyamadım. Bir umut belki dedim ve ufak bir saksıya diktim 2 ufak ve cılız kökle. Hergün üzerine fısladım ama sırılsıklam sulamadım. Şimdi rengi açıldı ve yeni bir bulb üretti. https://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...afdd2ec308.jpg Düzenleyen malina : 18-02-2017 saat 10:45 Neden: fotoğraflar büyük |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2013
|
Çok hoş Son durum nedir acaba |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-05-2016
|
Merhaba bir ay önce almış olduğum bu orkide çiçekleri tamamen kurudu vede bugün dibinde böyle birşey gördüm bunun ne olduğunu anlayamadım ne yapmalıyım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaçsever
|
Sayın Yalper, Büyümeye devam ediyor. Hala yavru sayılır. Anadan ayırmadım daha yavruyu. Tek başına yaşayabilecek büyüklükte değil bence hala. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bir de bu türün bakımı, yaşatılması zor olduğu söyleniyor bu konuda da zaman içinde öneri ve tecrübelerinizi paylaşırsanız faydalanmış oluruz |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
Bakımı zor değil gibi. Her orkideye baktığım gibi bakıyorum. Hatta orkide çeşitlerimden ilk açmakta olan Nelly isler bu sezon. Açtığında çiçekleri paylaşacağım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaçsever
|
https://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...d95edfd9e3.jpg Bu sezonun ilk açan orkidesi. Cambria Colmanara Masai Red sanırım adı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaçsever
|
https://uploads.tapatalk-cdn.com/2017...8fef3c55cb.jpg Nelly isler bir çiçeğini açtı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Kaybettik...
|
Sayın Ent, ülkemizde aldığınız genelikle hollanda üretimi Cambria, Oncidium ve Miltonia etiketli hybridler son yıllarda çok birbirine karıştırılırcasına çaprazlandı, üretildi. Özelikle Cambria veya Potinara gibi isimler bu çoklu çaprazların kısaltılmış ve genellenmiş bir adı olarak takıldı. Bu bilgiler ışığında pekde bu orkidelerin geriye dönük çiçeğine rizomuna bakmakla tür tanımı yapmak ne kadar doğru olur veya kafa yormak ne kadar mantıklı olur bilemiyorum. ![]() Bitkinizin tek çiçek açması da tamamen besin yetersizliğinden kaynaklanabileceği gibi, bir dizi phytohormonla şişirilmiş bu orkidelerin bitap düşmesi gibi düşünebilirsiniz. Hollandalı seri üretici son kullanıcının alıp birkaç yıl bakacağını önemsemeden, hesaplamadan üretiği için bu gibi durumlar nerdeyse normal sayılır. Bu tarz orkideler bir tür tüketim madesi gibi görülmekte ve 6 ay çiçekli görüp tüketilmesi, atılması üzerine büyütülmüştür. Bu elbeteki biz atmalıyız anlamında değil. ama bir ya da iki yıl bitkiye normale dönmesi için, iyi bir bakım eşliğinde, zaman tanımalıyız. Bu tabii şu da demek oluyor ki bu bitkilerin saksı harcı da bitiktir, yani çürümüş ve çiçekten sonra değiştirilmesi de gerekmektedir. Kısacası çiçekten sonra saksı harcını değiştirin normal bakımını yapın. Bitki dinlensin kendini toparlayıp normal büyüme ritmine girsin. Saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Ent, 18 nolu mesaj, 2 nolu fotoğraftaki bitkinizin aynısı bende de var ve etiketinde camria yazıyordu. Fakat internette yaptığım araştırmaya göre; adının Odontoglossum Anna-Claire olduğunu gördüm. Hatta buradan bakabilirsiniz. Bunlar da benim bitkime ait fotoğraflar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-01-2008
|
Evet aynısı Sn. eylems. Çok güzel açmış sizinkisi. Kastettiğim buydu, bu şekilde açması gerekiyordu normalde ama sadece 1 tane irice açmıştı. Şimdi çiçeği geçti ve saksı harcını değiştirdim. Daha gevşek bir harç kullandım. Bakalım, seneye sonucunu göreceğiz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|