![]() |
|
![]() |
#91 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-05-2008
|
Hiç elleşmeyin.Gayet mutlular.Kökmü diye sorduklarınız,kök.sakın kesmeyin.Havadan soluyarak,ihtiyaçları olan rutubeti alıyorlar.Saksılarının altında delik vardır herhalde.İlerleyen zaman içerisinde,saksılarına Harç ilavesi gerekecek |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-12-2015
|
Sayın Jezebel cevap için teşekkürler. Evet çok sık kullanılmadığını farkettim. Ben daha çok İngilizce dili kaynaklı sitelerde arıyorum cevapları. Orkidelerimi her gün gözlemliyorum. Tecrübelerimi her defasında paylaşacağım. Şuan oncidiumun batı penceresinde keyfi yerinde gibi. Yeni çiçekler açtı ve çiçek sapları boğumlardan yeni sürgünler veriyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Ağaçsever
|
Yeni aldığımız orkidelerimizi paylaşayım istedim. Bugün aldığımız orkidelerle toplam 20 orkideye ulaştık. [/ATTACH] |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2012
|
Sevgili sar-dunya, sarı güzel sizin mi bilmiyorum ama bu tür sanırım bir oncidium, çok önceden benim vardı bakımı oldukca kolay diye düşünüyorum nemli ortamı ve kısa süreli sabah güneşini seviyor sürekli yeni bulblar vererek çoğalıyordu aldığımda çiçeği geçmek üzereydi hatta bir kere çiçek bile açtırmayı başarmıştım ama geçen sene tatil dönüşü eve geldiğimde tamamen kök çürüğü oluşmuş ve kurtaramamıştım. ![]() Eğer birgün bir yerde yeniden görürsem tereddüt etmeden alırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 | |
Ağaç Dostu
|
Merhaba, Bu bitkinin bende ikinci çiçek açışı. Bakımı oldukça kolay dense de benim deneyimim o yönde olmadı. İki yılda üçüncü saksısı; çok ciddi kök problemleri atlattı. Phalaenopsislere göre daha havadar bir saksı ve daha sık sulamaya ek olarak daha az gübre ile bakıyorum. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Ağaçsever
|
Merhaba, Bir kaç ay önce bir yapı marketten aldığımız Cambria Nelly Isler cinsi orkidenin bulblarından biri yumuşaktı. Rengi de kahverengiye dönmeye başlamıştı. Saksıyı değiştirirken o bulbu ayırdım. Atmaya da kıyamadım. Bir umut belki dedim ve ufak bir saksıya diktim 2 ufak ve cılız kökle. Hergün üzerine fısladım ama sırılsıklam sulamadım. Şimdi rengi açıldı ve yeni bir bulb üretti. https://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...afdd2ec308.jpg Düzenleyen malina : 18-02-2017 saat 11:45 Neden: fotoğraflar büyük |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2013
|
Çok hoş Son durum nedir acaba |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-05-2016
|
Merhaba bir ay önce almış olduğum bu orkide çiçekleri tamamen kurudu vede bugün dibinde böyle birşey gördüm bunun ne olduğunu anlayamadım ne yapmalıyım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Ağaçsever
|
Sayın Yalper, Büyümeye devam ediyor. Hala yavru sayılır. Anadan ayırmadım daha yavruyu. Tek başına yaşayabilecek büyüklükte değil bence hala. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#102 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bir de bu türün bakımı, yaşatılması zor olduğu söyleniyor bu konuda da zaman içinde öneri ve tecrübelerinizi paylaşırsanız faydalanmış oluruz |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
Bakımı zor değil gibi. Her orkideye baktığım gibi bakıyorum. Hatta orkide çeşitlerimden ilk açmakta olan Nelly isler bu sezon. Açtığında çiçekleri paylaşacağım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Ağaçsever
|
https://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...d95edfd9e3.jpg Bu sezonun ilk açan orkidesi. Cambria Colmanara Masai Red sanırım adı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Ağaçsever
|
https://uploads.tapatalk-cdn.com/2017...8fef3c55cb.jpg Nelly isler bir çiçeğini açtı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |