![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-03-2010
|
Sn.Gül Batur, Gözünüz aydın, çok güzel maaşallah. İkinci daldaki tomurcuklarla birlikte, bir kaç ay gözleriniz bayram edecek sanırım. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim Adalet hanım. Ben bunları ilk bahardan ekim ayına kadar kuzey balkonunda tutuyorum. Hergün suya daldırıp çıkarıyorum. günde iki-üç defa da su fısfıslıyorum. 15 günde bir de Vilmorin marka orkide gübresi veriyorum. Bir de sabır. Bunların ikinci yılı bende. Geçen sene bu kadar güzel açamamıştı.onlar bana alıştı ben onların dilinden anlamaya başladım. Siz de çiçeklerin dilinden anlıyorsunuz. Geriye sabır kalıyor. |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-09-2007
|
Alıntı:
![]() Ici bordo kenarlari yesilmis. Herhalde hala ciceklidir. Bir iki gune fotografini koyarim. Bu arada bir Cambria'min da tomurcuklari patlamak üzere ![]() |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaçsever
|
Sn.Gül Batur; Yeni fotoğraflarınızı bekliyoruz açmadı mı ikinci dal hala? |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaslar bu da artik benim olmayan guzelim. Ablam hediye almis =)))) Sari gozukuyor ama daha cok yesile yakin bir rengi var. Basta keiki sanmistik cicek acti ama govdeyle birlestigi yerde kokleri de var! |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Sanirim yaprak da verecek, kokun solunda bir sislk var. Once cicek sonra yaprak. Bu Hollandalilar genlerle oynaya oynaya boyle guzel ucubeler yaratiyorlar iste! |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaçsever
|
Beklenen fotoğraf gelmiş..... Çok güzel gerçekten, doya doya seyredin, tablo gibi maaşallah.... |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Kaybettik...
|
Sayın Adalet Yağcı, öncelikle bu son birkaç sene çok sıcak geçti. Özelikle Phal.ler için. kaybetmediğinize dua edin. Dendro.lar için ise bu yaz daha vahim geçti. Cattlar dahi sınırlarını zorluyor. Bir diğer konu ise... Arkadaşlar lütfen forumda resim yükleyip aman da aman çok güzellermiş muhabetine girmeyin. Resimleri galeriye yükleyin link verin. İlaaki de resim yüklemeniz gerekiyorsa resize edin. zira forumun amacı bilgilendirmek, deneyimleri paylaşmak. Ben de burdan her açan çiçeğin resmini koyarsam bu iş nereye varır sizce? Nebatın sorunu yok. Çok güzel de çiçek açmış. Buraya kadar tamam. Eh bu noktada burda beğeni mesajları ile doldurmanın anlamı nerde? Asıl mesle hangi şartlarda baktım ne oldu nasıl oldu? Ne harç kullandım ne kadar çiçeklendi v.s. Bilmem bu konuların mod.u olarak derdimi uygun bir dil ile anlatabildim mi? |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-10-2010
|
Bende çok aradım, şu sıralar yapımarketlerde bulunmuyor, mevsimi mi değildir nedir ![]() Birini yakarsam güneydoğuya giden, uzun bir listem olacak... ![]() |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın praecox; Üç yıldır dendrobiumu açtırmayı başaramadım. Başlığa fotoğraf yüklenmesi konusunda hassas davranıyorsunuz biliyorum ama, lütfen bana söyleyebilir misiniz, bu bitkimin derdi ne ola bilir? Saksısını ve harcını bir ay önce değiştirdim, yapraklar güçlü, yeni sürgünleri var. O halde sorun ne ola bilir? ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Her orkide türünden birer adet evdeki kolleksiyonumda olmasını istediğim için bulduğum 1 er adet dendrobium ve cambria aldım. Bunlarda cattleyalarla birlikte aynı rotamdalar.Işık, sıcaklık ve nem aynı.Bir tek cybidiumlarımın sıcaklıkları daha serin. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2010
|
Bu dendrobium' un derdi nedir acaba?alt yapraklar kurumaya başladı.En alttaki resim bitkinin genel görünümü. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-02-2010
|
Dendrobium ölüyor mu?
merhabalar resimdeki orkidemi hong kong tan getirmistim, baslangicta evde muhafaza ediyordum ve isler gayet iyi idi fakat oglum buyumeye basladiktan sonra onun etki alanindan kaldirmak zorunda kaldim, gunes gormeyen bir yere aldim zamanla yapraklari dusmeye sapi sararmaya basladi suanda ofiste, gun isigi problemi yok fakat sarar sanki gittikce yukarilara dogru cikiyor mevcut saksisi deliksizdi (alttaki) delikli saksiya aldim kurtarabilirmiyiz acaba, tecrubeli arkadaslar yorum yaparsa sevinirim iyi gunler sukru sehit |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Kaybettik...
|
Köklerle ilgili bir sorunu olsa gerek. Dendrobiumlar daha serin ve ıslak seven türlerdir. Ancak bunun da bir sınırı var. Yaprakların sararıp düşmesi sapın büzüşmesi köklerden bitkinin beslenemediğine işaret. Ve biraz da serin -> soğuk nemli kalmış gibi. olanların düzelmesini beklemeyin. yeni sürgün vermesini bekleyin. Nemli ve daha sıcak tutun. Saksı harcı sanırsam sfa sphagnum. yenileme durumu yoksa bir mantar ilacı ile sulayın. Akşam sulamalarından kaçının hafta sonu cuma günü de sulamayın hafta başı sulayın ki hafta sonu bitki gereksiz yerde serinde ıslak kalmasın. (hafta sonu büronuzda ısıtma yapılmadığını varsayıyorum) |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-02-2010
|
tesekkur ederim bilgiler icin, gelismeler oldukca paylasacagim |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-11-2010
|
harikaymış valla |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Bora bey, orkideleriniz muhteşem görünüyor.Harika gerçekten bu çiçekler. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Bendeki bitkinin halinden ancak sayın ziya bey ve sayın praecox anlar herhalde ![]() |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Kaybettik...
|
Dendrobiumlar daha ıslak ve sulu serin severler. bu zamanda geçmiş senelerdeki pseudo bulpların yapraklarını dökmesi doğal. ancak yeni sürgündeki yaprak kıvırlmaları fazla sıcaklık ve az suya delalet. Bulunduğu ortamı tam tasfir etmezseniz bu tarz türetmeler yanlış olabiliyor. Kök durumuna da bakmak gerekir. Gerçi Dedrobiumları kökten saldıran mantarlara daha dirayetli ancak şayet uygun sulama ile serince bir yerde bulunuyorsa köklerde ve/veya saksı harcında sorun var demek olabilir. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|