![]() |
|
![]() |
#121 |
Ağaç Dostu
|
Her orkide türünden birer adet evdeki kolleksiyonumda olmasını istediğim için bulduğum 1 er adet dendrobium ve cambria aldım. Bunlarda cattleyalarla birlikte aynı rotamdalar.Işık, sıcaklık ve nem aynı.Bir tek cybidiumlarımın sıcaklıkları daha serin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-11-2010
|
harikaymış valla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2010
|
Bora bey, orkideleriniz muhteşem görünüyor.Harika gerçekten bu çiçekler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Ağaç Dostu
|
Bu dendrobium' un derdi nedir acaba?alt yapraklar kurumaya başladı.En alttaki resim bitkinin genel görünümü. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Ağaç Dostu
|
Bendeki bitkinin halinden ancak sayın ziya bey ve sayın praecox anlar herhalde ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Kaybettik...
|
Dendrobiumlar daha ıslak ve sulu serin severler. bu zamanda geçmiş senelerdeki pseudo bulpların yapraklarını dökmesi doğal. ancak yeni sürgündeki yaprak kıvırlmaları fazla sıcaklık ve az suya delalet. Bulunduğu ortamı tam tasfir etmezseniz bu tarz türetmeler yanlış olabiliyor. Kök durumuna da bakmak gerekir. Gerçi Dedrobiumları kökten saldıran mantarlara daha dirayetli ancak şayet uygun sulama ile serince bir yerde bulunuyorsa köklerde ve/veya saksı harcında sorun var demek olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Ağaç Dostu
|
Dendrobiumlarda phalaenopsisler gibi sulanmıyor mu?daha mı sık sulanmalıdır? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-02-2010
|
Dendrobium ölüyor mu?
merhabalar resimdeki orkidemi hong kong tan getirmistim, baslangicta evde muhafaza ediyordum ve isler gayet iyi idi fakat oglum buyumeye basladiktan sonra onun etki alanindan kaldirmak zorunda kaldim, gunes gormeyen bir yere aldim zamanla yapraklari dusmeye sapi sararmaya basladi suanda ofiste, gun isigi problemi yok fakat sarar sanki gittikce yukarilara dogru cikiyor mevcut saksisi deliksizdi (alttaki) delikli saksiya aldim kurtarabilirmiyiz acaba, tecrubeli arkadaslar yorum yaparsa sevinirim iyi gunler sukru sehit |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Kaybettik...
|
Köklerle ilgili bir sorunu olsa gerek. Dendrobiumlar daha serin ve ıslak seven türlerdir. Ancak bunun da bir sınırı var. Yaprakların sararıp düşmesi sapın büzüşmesi köklerden bitkinin beslenemediğine işaret. Ve biraz da serin -> soğuk nemli kalmış gibi. olanların düzelmesini beklemeyin. yeni sürgün vermesini bekleyin. Nemli ve daha sıcak tutun. Saksı harcı sanırsam sfa sphagnum. yenileme durumu yoksa bir mantar ilacı ile sulayın. Akşam sulamalarından kaçının hafta sonu cuma günü de sulamayın hafta başı sulayın ki hafta sonu bitki gereksiz yerde serinde ıslak kalmasın. (hafta sonu büronuzda ısıtma yapılmadığını varsayıyorum) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-02-2010
|
tesekkur ederim bilgiler icin, gelismeler oldukca paylasacagim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Ağaç Dostu
|
Sayın praecox, dendrobiumların en çok sevdiği sıcaklık aralığı nedir?yukarıda eklediğim resimlerdeki dend. tüm yapraklarını sararttı ve ben de sararan yaprakları kestim.şu anda üçlü sap ve yapraksız durumda.Gece 15,gündüz 19 derece olan bir pencerenin tam önünde durmakta.Acaba gelişimi bu şartlar altında sağlıklı olacak mı?yeni bir sürgün ne zaman verir?Resim eklemelimiyim?Haftada bir daldırma yöntemi ile suluyorum. Saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Kaybettik...
|
Hiç yapraksız 3 pseudorizoid kaldı ve de herhangi bir sürgün yok ise... Sahi yaprakları neresinden kestiniz? veya Neden kestiniz? bence ümitsiz vakaa... yeni bir dendro ile deneyin. dendrolar çok daha serin ve ıslak sever. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Ağaç Dostu
|
denrobium
Yapraklar tamamen sararmıştı.Sanki ölü gibiydiler.Ben de steril bir bıçakla,sapla birleştikleri yerden kestim.Şu anda en üstte tek yaprak var.Saksısından köklerine bakmanız için çıkardım.Sanki bir adet yeni sürgün verecek.Umarım yanılmıyorumdur.Bakmanızı rica ediyorum.Bitkinin genel görünümünü de resimledim. Saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Kaybettik...
|
Evet sürüyor. ancak asla bir orkidenin yaprağını sarardı diye kesmeyin! bırakın kendi bıraksın. zira onu bırakıp düşürene kadar geçen zaman sizin kazancınızdır. yapraksız üç rizom ve sürmeye çalışan bir filiz. kökler ölü. bu işi beceren arkadaşlarımız oldu. Neden siz de beceremiyesiniz? Azami dikkat ve de azami kurallara uyum gerekli. çok iyi gözlem de... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-07-2011
|
Bu güzelin hem yaprakları hem de çiçekleri çoook güzelmiş Süha Bey... Maşallah ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Ağaç Dostu
|
Sayın praecox, bu çıkan filizi kaybetmemek ve büyütebilmek için özellikle dikkat edilmesi gereken nedir?Yeni kökler çıkaracakmı acaba bitki? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-12-2011
|
sayın praceox, bu dendrobium'u bir çeçekçiden kıyıda köşede kalmış hatta su bile verilmemiş halde iken aldım durumu düzeltmek istedim. aldığımdan bu yana bir hafta oldu ve 5 yaprağı kendiliğinden düştü ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Ağaç Dostu
|
resimleri koyamamıştım şimdi koydum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Kaybettik...
|
En iyisi sphagnuma sarmak elbette. bazen sarı torf da burda işe yarıyabiliyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#142 | |
Kaybettik...
|
Alıntı:
bu durumun çok normal olduğunu söyleyemem. Bitki fazlaca susuz ve soğuk kalmış. Normal oda sıcaklığında Kaloriferden uzak tecihan serince, 20 °C aşmıyan kararlı bir ısıda tutun. köklerin durumunu bilemiyorum belki saksı harcı değişimi gerektirebilir. Mantar ilacı şart bu durumda. Durumu çok kötü değil kendini toparlar ancak uzun sürebilir. Yeni sürgün vermesini sağlamalısınız bu da suyu çoğaltmak demek ki önce antifungal bir ilaç yapın sora ıslakça tutun. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ediyorum cevaplarınız için.Eğer filiz büyürse resimleyip ekleyeceğim buraya. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Ağaç Dostu
|
syn praecox, öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim. yakından baktığımda 3 tane çiçek bulbu görüyorum bunları filiz haline getirebilmem için ne yapmalıyım? ısı 16-20 arası oluyo zaten. su miktarı ölçü olarak nasıl olmalı? ilk aldığımda (reklam için söylemiyorum) PotGarden cinsi ph:4-6 arası sıvı gübre verdim iyi etmiş miyim? phal ve cym için bunu kullanıyorum. antifugal ilacı nerden bulabilirim ve belirli bir özelliği var mı? kök durumu kötü değil toprağının üstüne bile çıkmış durumda gerçi sağlamlık olarak bilmiyorum ama.. Şimdiden teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Ağaç Dostu
|
Sn tarumok, Bu yeni aldigim dendrobium um.. arkada baska orkideler de var ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-09-2011
|
merhabalar efendim bu dendrobium umu 3 gün önce aldim cicekleri gectigi icin indirimdeydi saglikli görünüyor fakat sizlere danismak istedim yinede fotograflarindan saglikli olup olmadigini ve herhangi bir bakima ihtiyaci olup olmadigini söyleyip beni bilgilendirirmisiniz? Simdiden tesekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Yaprakların altındaki yapışkan madde denir?
Merhaba siz değerli hocalarıma bir sorum olacak. Aşağıda fotoğrafları bulunan Dendrobiumları 15 gün önce annem Bauhaus'tan almış. Yavaş yavaş çiçeklerini dökmeye başladı. Alındığı ilk günden beri üstünde siyah siyah şeyer varmış bu yüzden de annem diğer orkidelerden daha uzak bir yere koymuş. Üzerindeki siyahlıklar hala var hareket etmiyorlar, sanki çiçeklerin üstüne kurum yağmış gibi.. Bugün de sanki etrafında uçan 1-2 tane sinek gördüm sanki. Dikkat ettiğimde yaprakların arkasında tam çıkış yerlerinin parlak ve hafif yapışkan olduğunu fak ettim. Tadına baktığımda şekerli gibiydi ![]() Sorun nedir, ne yapmam gerekir? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Bahsettiğim yapışkanlığın olduğu yerler buralar: ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2011
|
Geçen yıl bende bu orkideden almıştım fakat çok yavru verdi 6 adet yavru ayırdım ayırdığım yavru gene yavru vermiş anlaşılan çiçeğini göremicem. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|