![]() |
|
![]() |
#91 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-09-2007
|
Alıntı:
Dendrobium'um cicek veriyormus. Bunlarin belli bir cicek verme mevsimi yok mu ??? ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-03-2010
|
Sn.Gül Batur, Gözünüz aydın, çok güzel maaşallah. İkinci daldaki tomurcuklarla birlikte, bir kaç ay gözleriniz bayram edecek sanırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim Adalet hanım. Ben bunları ilk bahardan ekim ayına kadar kuzey balkonunda tutuyorum. Hergün suya daldırıp çıkarıyorum. günde iki-üç defa da su fısfıslıyorum. 15 günde bir de Vilmorin marka orkide gübresi veriyorum. Bir de sabır. Bunların ikinci yılı bende. Geçen sene bu kadar güzel açamamıştı.onlar bana alıştı ben onların dilinden anlamaya başladım. Siz de çiçeklerin dilinden anlıyorsunuz. Geriye sabır kalıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Ici bordo kenarlari yesilmis. Herhalde hala ciceklidir. Bir iki gune fotografini koyarim. Bu arada bir Cambria'min da tomurcuklari patlamak üzere ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Zappie ne kadar güzel! Benim bitkim sürekli keiki veriyor. Çiçeği ne zaman görürürüm bilmiyorum. Fazla gübreleme keiki oluşumunu hızlandırıyormuş. Her hafta sulamada gübre veriyordum. Artık gübrelemeyi azalttım. Bakalım nasıl olacak? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Ağaçsever
|
Sn.Gül Batur; Yeni fotoğraflarınızı bekliyoruz açmadı mı ikinci dal hala? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaslar bu da artik benim olmayan guzelim. Ablam hediye almis =)))) Sari gozukuyor ama daha cok yesile yakin bir rengi var. Basta keiki sanmistik cicek acti ama govdeyle birlestigi yerde kokleri de var! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Ağaç Dostu
|
Sanirim yaprak da verecek, kokun solunda bir sislk var. Once cicek sonra yaprak. Bu Hollandalilar genlerle oynaya oynaya boyle guzel ucubeler yaratiyorlar iste! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Ağaçsever
|
Beklenen fotoğraf gelmiş..... Çok güzel gerçekten, doya doya seyredin, tablo gibi maaşallah.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Kaybettik...
|
Sayın Adalet Yağcı, öncelikle bu son birkaç sene çok sıcak geçti. Özelikle Phal.ler için. kaybetmediğinize dua edin. Dendro.lar için ise bu yaz daha vahim geçti. Cattlar dahi sınırlarını zorluyor. Bir diğer konu ise... Arkadaşlar lütfen forumda resim yükleyip aman da aman çok güzellermiş muhabetine girmeyin. Resimleri galeriye yükleyin link verin. İlaaki de resim yüklemeniz gerekiyorsa resize edin. zira forumun amacı bilgilendirmek, deneyimleri paylaşmak. Ben de burdan her açan çiçeğin resmini koyarsam bu iş nereye varır sizce? Nebatın sorunu yok. Çok güzel de çiçek açmış. Buraya kadar tamam. Eh bu noktada burda beğeni mesajları ile doldurmanın anlamı nerde? Asıl mesle hangi şartlarda baktım ne oldu nasıl oldu? Ne harç kullandım ne kadar çiçeklendi v.s. Bilmem bu konuların mod.u olarak derdimi uygun bir dil ile anlatabildim mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-10-2010
|
Bende çok aradım, şu sıralar yapımarketlerde bulunmuyor, mevsimi mi değildir nedir ![]() Birini yakarsam güneydoğuya giden, uzun bir listem olacak... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Ağaç Dostu
|
Sayın praecox; Üç yıldır dendrobiumu açtırmayı başaramadım. Başlığa fotoğraf yüklenmesi konusunda hassas davranıyorsunuz biliyorum ama, lütfen bana söyleyebilir misiniz, bu bitkimin derdi ne ola bilir? Saksısını ve harcını bir ay önce değiştirdim, yapraklar güçlü, yeni sürgünleri var. O halde sorun ne ola bilir? ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|