![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
üyelerin bahçeleri ahmeter
İyi akşamlar Fındık torfuna ekiyorum netiçe süper ,18 ayda değil her sene yılbaşında çiçeklenmeye başlıyor kullanıla mekan çok mühim ,bulunduğu arsanın iklim durumu ,yağmur suyu şart bunun gibi aklıma gelenler |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-02-2016
|
cicekleriniz ok guzeller. 12 ay ile 18 ay arasinda ki bir zaman araliginda aciyorlar. hic bir zaman ayni aya denk gelmedi. yumrularin olgunlasip cicek acabilesi zaten en az 12 suruyor. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Mavi Ladin
Giriş Tarihi: 28-12-2006
|
Ahmet bey; Cymbidium için toprak harcı hazırlamayı daha önce yazmıştınız , mesajı bulamıyorum yardımcı olursanız sevinirim.(yanlış hatırlamıyorsam kavak talaşı vb. kullanmışsınız) |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-03-2006
|
Kolay gelsin! ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Kaybettik...
|
Cymbidium çiçek sapları oluşturmuş ise hatta yeni rizomlar oluşmakta, gelişmekte ise bu ayrım, temizleme işlemini elbette yapmamanız gerekir. Şimdilik dikkatlice, öncelikle eski pseudo bulp veya rizomların üzerinde kalan kurumuş yaprak sapı artıklarını ayıklamakla yetinin. ancak çiçeklenme geçip ve yeni rizomlar tam oluşup da bitki dinlenmeye geçtiği zman olan yaz başı veya ortası gibi yapmanız uygun olur. Zaten içi boşalan bulplar da kendini belli eder. iki parmağınızla sıkınce dolgunluğunu yitirmiş yumuşar veya içi boşalıyormuş hissi alınca temizleme işlemine geçmek gerekir. Yazın bulplar böyle bir boşalma göstermiyorlarsa seneye de kalabilir, yani iki yaz sonrasına. Saygılar |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Öldürdügüm Antoryumdan sonra orkidelere hep mesafeli durdum . ev ev degil sera mubarek Allahtan kedim varda beni firenliyor |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-05-2008
|
Nilgün hanım, bravo.Aynen öyle |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-01-2012
|
Sağolun ) |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-09-2011
|
Alıntı:
Yazdiklarinizi okuyunca sizin Kadar üzüldüm inanin.Orkidelerinizin bakimindaki yaptiginiz hatalari aslinda biliyorsunuz.Aslinda orkideler hic bakimi zor bitkiler degil.Yapmaniz gereken ideal sicaklikta "20 25 derece arasi" havali,aydinlikve nemli bir oda. Öncelikle Orkidelerinizin yeri degistirmemek üzere belirlemeniz gerekli. (Bence tecrürebelerime dayanarak bunlari söylüyorum ) Dogu,ve Bati cam kenarlarinda oldukca verimli oluyor.Yok benim evim güneye bakiyor diyorsaniz direk cam kenari yerine tül perdesi cekilmis bir camin önü idealdir.Direk günes isigi alinca yapraklarda yanma olur. Yerini belirttikten sonra sürekli yer degisiminden kacinin ciceklerini dökmesinin en büyük sebebi budur. Sicak zamanlarda haftada bir,soguk zamanlarda ise 10 günde bir sulama yeterli oluyor. Ben her sulamanin ardindan yapraklarina su da püskürstüyorum. Gübrelemeyi her sulamada yapmayin derim 15 günde bir uygundur.Sürekli gübreli su cicegi yorar kisa zamanda öldürür. Ilk zamanlar bende ciceklenmesi icinn ayni hatayi yaptim 4 tane orkidemi kaybettim. Cicek sapini alttan sayarak 3. bogumdan kesin fotograflari paylasirsaniz daha cok fikirsahibi olabiliriz |
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-03-2013
|
Alıntı:
Cok tesekkur ederim. Fotolari yukardaki postlarimda paylastim. Sulama konusunda sanki 1 hafta da cok kuruyormus gibi geliyordu, bekleyemiyordum. kucuk orkidelerimin yerini pek degistirmedim. Digerleri yeni geldi sayilir. Cymbidum u ilk basta diger tur gibi dusunerek pencere kenarina koymustum, sonra daha uzaga aldim, golge istiyor sanirim ama cicek dokmeye devam etti. Yine de yeni bir surgun veriyor. Biraz umitlendim. |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaçsever
|
merhaba, Daha once biraz karisik yazdim kusura bakmayin. Simdi toparlamak istiyorum. Cymbidiumumun ilk halini koydum. 1 ay oldu olmadi tum ciceklerini doktu. Orkideler curumus kokler uzerinde yetistigini okudugum icin dokulen cicekleri topragina koyuyorum. Orkidemin konumunu yine fotograftan gorebilirsiniz. Evim sabah ve ogleden sonra gunes aliyor. Forumu baya okudum ama benim sorunum okudukca kafam karisiyor. Ve her orkidemi cabucak ciceklerini dokturdugum icin fazla stres yapiyorum sanirim bakimi konusunda. Ben soru sormaktan cok kendi anladiklarimi soyleyip dogru **** yanlislarimi belirtmenizi rica edecegim. 1-) Konum olarak Aydinlik ortamda ama tam golgede degil orkidem. Direkt gunes isigi da almiyor. Konumunu da degistirmemem gerekiyor sanirim. Bunlar dogru mu? 2-) Benim sulamada sorunum var. Asiri suladigimi biliyorum ( Hatta beyaz kucuk bocekler oldu torfunda. Onceden sinek bile vardi, simdi sinek kalmadi ama bocekler baya artti. Benim sulamada kafami karistiran kovaya batirmamiz soylenmis. Cymbidium baya genis oldugu icin kovaya daldirma yontemi benim icin zor olacak gibi. Zira yogunlugumdan normal sulamayi bile ayak ustu jet hiziyla yapmak zorunda kaliyorum. Ama bundan sonra orkidelerime daha cok emek ve zaman ayiracagim. Yine de ben direkt saksinin ustunden siseden suluyorum. Bu sekilde nasil devam edebilirim? Birde sunu merak ediyorum. Cymbidium serin sever denilmis. Yaz aylari yaklasiyor. Yazin sulama sikligi yine haftada bir mi olmali? Serin bir ortamda tutmamin cok imkani yok, evimde klima yok. Gunduz 35 derece olur heralde. Konum olarak daha ic taraflara mi alsam acaba? Ama o zamanda tam karanlik olmasa da cok da aydinlik olmayacak. Yazin sicakta bakimini nasil yapmaliyim? 3-) Sapin basi kahverengilesti. Tamamen kurumasindan korkuyorum. Bunun icin yapmam gereken birsey var mi? 4-) Bunun yaninda ne oldugunu cozemedigim ama hizla buyuyen yeni bir olusum var. Onun yaninda da daha yavas buyuyen bir olusum daha var. Bunlardan biri sap verecek ve cok surmeden cicekleneceklenecek diye umuyorum. Tabii kendime guvenim yok, daha onceki tum cicekleri hep doktugum icin. Bu durumda neler yapmaliyim? 5-) Sivi bir besin aldim. Her sulamada veriyordum 3 haftadir ama bunun kokleri icin zararli oldugunu ogrendim. Ayda bir bu besini 1 lt suya 1 kapak karistirip suluyorum. Sizlerden ricam su, forumu okuyorum ama pek anlamiyorum acikcasi terimlerden. Mesela yeni rizom olusumlarinda eskilerini temizlemek gerekir, **** bulp, vs gibi tanimlar var. Bu tarz terimleri kullanmadan basit kelimelerle anlatabilir misiniz? Tabiri caizse ingilizce terimiyle "... for dummies" seklinde tanimlayabilirseniz sevinirim. Tek istedigim guzelce bakabilmek, ve acan cicekleri gordugumde o emeklerime mutlu olabilmek. Simdiden cok tesekkur ederim. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaçsever
|
gece yazdigim mesaja sabahin 7 sinde uyanip cevap gelmis midir diye baktim ) O kadar sabirsizlaniyorum. Ve sabah yeni bir surgun daha kesfettim. Iyice umitlendim. Bunlar ayri bir bitki mi olusturacak? Tahmini buyuyup tomurcuklanma sureleri ne olur acaba? Ciceklerini gormek icin sabirsizlaniyorum. Ins bu kez becerebilirim. Lutfen deneyimlerinizi paylasin benimle... Cocuktan beter heyecanli, sabirsizsizim ( |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
|