![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-03-2011
|
![]() ![]() Ben çok yaprak açtı ve baya eğildi orkidem diye hiç umutlu değildim baya baya karamsardım yetiştirmeyi bilmediğim için taki bugün bir kaç saate kadar böyle birşey açtığını gördüm.Acaba bu nedir dal mıdır?Yani çiçeklenme olacak mı? buda üstten görünüşü: ![]() Bu kökleri tam görünmüyor gerçide baya doldu ama şuanda ufak saksıda şeffaf saksı ama yinede sanırım yeter geçen sene 14 şubatta hediye gelmişti o zamandan beri toprak vs değişmedim saksıda değişmedim hiç.Kalsınmı bu şekilde? ![]() Böyle kurudu bunlar sebebi nedir acaba ama altlarda yok tek bu üsttekiler böyle? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-02-2012
|
orkidemin çiçek sapı yaralandı
Orkidemin dik durması için saksıya yerleştirdiğim bambu çubuğunun keskin ucu orkidemin sapını yaraladı. Çok fazla çiçek çıkarmıştı ve aşağıya doğru eğik durmasın diye bambunun keskin ucuna yaslama hatası yaptım. keskin uç çiçek sapını kesmiş. kesilen yere önce bez parçası bağlayıp destekledim. ama sonra aklıma geldi ve tarçın sürdüm. kesiğin yukarısında kalan çiçekler bu kesikten dolayı fazla su alamadığı için olsa gerek kapanmaya başladı. en uçta tomurcuklar vardı. şimdiye kadar bir tanesi çoktan açmış olmalıydı am o da biraz büzüştü açamaıyor. en uçta kalan çiçek hala dir duruyor şimdilik. bu sıralar biraz fazla su veriyorum. acaba kurtulur mu o kısım? başka neler yapılabilir? yardımarınız şimdiden teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
agaclar.net
|
Bence sıkıca bağlayıp o öyle bırakın. Bazı şeyler insana ders oluyor, bunun da öyle olması kaçınılmaz... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
|
iyi bir ders olduğu kesin de... acaba o şekilde bağlayıp bıraksam kesikten yukarıda kalan parça kurtulur mu? sağlıklı olarak o parçanın yaşamaya devam etmesi için başka yapılacak birşey var mıdır? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-05-2008
|
Sevgili malina,Süpersin! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-03-2012
|
yaış yapış yapraklar
merhaba, Orkide yaprak sorunları baslığı altında sordugum soruya 5-6 gün oldu yanıt alamadım, konuyu bir kez de buraya taşımak istedim. telaşlanıyorum cünkü gün gectikce daha çok bitkiye sıcrıyor, eger bu bir hastalık ise acil müdehale lazım. Ingilizce bazı forumarda ise bunu normal bir seyir oldugunu hiçbir müdehalede bulunmamak gerektigini yazanlar var, bitki mutlu oldugunda seffaf yapışkan damlacıklar salgılarmış. degerli tecrubelerinizi paylaşır bana bir yol gösterirseniz cok sevinirim.Lnki buraya koyamıadım fakat ilgili baslıkta detaylı bilgi ve fotografları koymuştum, simdiden cok tesekkurler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
bence gayet sağlıklı görünüyor. dik durmasını desteklemek için çubuk şeklinde bir sopa vs. kullanın. o çıkan çiçek sapına benziyor . havada da kökler çıkabiliyor. kuruyan köklere ellemenize gerek yok. çiçek sapını önce 3. boğumun biraz yukarısından kesmiş ama kesilen yere koruyucu bir şey sürmediğim için çiçek sapının tamamı kurumuştu ve ben de dibinden kesmek durumunda kalmıştım. acemiliğe gelmişti yani. bir ders oldu bu da..kesilen yere sürülen tarçın koruyucu oluyormuş(tarçın yerine balmumu da sürülebiliyor). yeni çiçek sapı çıkarması için 2 sene bekledim. bu arada bolca yaprak ve havadan kökler çıkardı. siz de sabırla bekleyin. bu arada bitki besini kullanın. ben vilmorin kullanmıştım hala da kullanıyorum 15 günde bir. yeni çıkan çiçe sapı o kadar çok çiçek çıkardı ki (üstteki mesajımdan okuyabilirsiniz başıma geleni) çiçek sapı taşıyamaz olmuştu çiçekleri. ileride sizin orkide de çiçeklenince sakın benim yaptığıma benzer bir hata yapmayın ![]() selamlar Düzenleyen lastdeja : 25-04-2012 saat 14:34 Neden: imla hatası |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-08-2008
|
Alıntı:
|
|
![]() |