Konu: Phalaenopsis
View Single Post
Eski 25-04-2012, 16:02   #2248
fzthalil
Ağaç Dostu

fzthalil's Avatar

Giriş Tarihi: 31-12-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zeyuna Mesajı Göster
iste bitki govdesinden buyumeye calisan (daha onceki) yavrunun durumu bu. ilk fotograf daha once ayni sekilde gelen ve benim mudahale ettigim bitki. fotografin tam en ortasina denk gelen kucuk amorf yaprak, ilk cikmaya calisan yaprak. o buyumeyi birakti ama gobeginden gelen yeni yapraklar gayet saglikli buyuyo.

sonraki iki fotografta su an buyuyen bahsettigim ur benzeri olusum var. bu ayri bir bitki. bunun govdeden cikan bi yavru olduguna eminim. ama nedense ters dogan bi bebek gibi dogru sekilde buyumuyor gibime geliyor. benim kuruntum mu, yoksa bi acayiplik mi var, yardimci olursaniz sevinirim. cunku soyledigim gibi daha once asil bitkinin gobegi curuyup kurudugu icin mudahale ederken daha rahattim. ama son iki fotograftaki bitki gayet saglikli, yaprak ve koklerinde hic bir sorun gorunmuyor. gereksiz mudahale etmek istemiyorum.

simdiden tesekkurler..
benim başıma bu durumun bir benzeri geldi. benim phal'imde kök bu şekilde çıkmaya çalışmıştı ama olduğu yerde kalmıştı yani daha çıkmaya çalışmadı. sizinkinde durum nasıl olur bilemiyorum. hocalarımıza sorun..

fzthalil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön