![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-08-2011
|
Merhaba, benim Phal. kökleri çürümüş ancak çiçek açmaya deva ediyordu ki bugün baktım köklerin içi boş sadece kökün içinde kuru bir ip kalmış bende onları steril bir makasla kestim ve torfuna yerleştirdim. Tek bir kök kalmış sağlam bu durumda çiçekli dalı dipten kesip dinlenmeyemi almalıyım orkidemi yoksa çiçekli haliyle bırakı kendisini bu şekildemi toparlamasıını beklemeliyim. Lütfen yardımcı olunuz. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-03-2012
|
Merhaba. Yaklaşık olarak 1.5 senedir benimle olan orkidem 2 dalı üzerinde toplamda 3 adet keiki verdi. Ayırmak için köklenmesini beklerken 3. üncü bir çiçek dalı daha gelişti. Keikilerinde çiçek dalı oluştu. Ayırmak için umarım geç kalmamışımdır. Hiç harcını değiştirmedim. Geçen gün saksı içinde minicik beyaz kurtlar gördüm. Harcını değiştirmek yeterli olurmu? Saksının en altından çıkmış kökler var. Harcı değiştirirken bir büyük boy saksıya geçmeme gerek var mı? En alt yapraklarda yumuşama, sararma ve bazı morluklar mevcut. Ne yapmalıyım? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-08-2008
|
Alıntı:
Uçuşan minik kurt varsa substratını değiştirseniz iyi olur diye düşünüyorum. Ana orkidenin kök ve yaprakları çiçeği beslemeye yeterli görünüyor. |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-03-2012
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-03-2012
|
Yardımcı olursanız çok sevinirim
Arkadaşlar merhaba. Bende yakalaşık olarak 10 ay kadardır gözümden bile sakındıgım bir phalaenopsis'im var.Her haftanın belli günü sulayıp düzenli bakımlarını yapıyorum.Yapraklarında veya köklerinde hiç bir sorun yok.Lakin tamda tomurcuklanmışken tomurcuklarının oldugu bogumdan talihsiz bir olayda koptu. ![]() Bu durumda ne yapmam gerekir yardımcı olursanız minnettar kalırım. İlgilerinize şimdiden çok teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-08-2008
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-03-2012
|
Sayın egülnur.Cevabınız için çok teşekkür ederim.Nazar deymesin orkidelerinizin maşallahı var imrendim gerçekten.İnşallah benimkilerde böyle olur. Bir soru daha sormak istiyorum.Ben orkideme haftada bir (cumartesi sabahları) düzenli suluyorum.Sıvı orkide gübresi ile orantısında karıştırılmış dinlendirilmiş su kullanıyorum.Ortalama her gün çok hafif şekilde sprey ile su püskürtüyorum.Bu püskürttüğüm suyun içinede o sıvı gübreden koysam bi zararı olurmu acaba. saygılarımla. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2012
|
Sayın ismaill, püskürtme suyuna katacağınız sıvı gübre yapraklar üzerinde optik bir değişikliğe yol açarsa güneş ışığıyla yaprakta yanmaya yolaçabilir belki de.Zaten sulama suyuna gübre kattığınıza göre gereği de yok sanırım. Ustaların da bu konuda bir yorumu olabilir. |
|
|
|
![]() |
|
|