Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malicetin
Aslında orkidelerin fazla ilgi istemedikleri doğru. Bunun için haftada bir suluyoruz, 15 günde bir de gübreliyoruz. Ancak istedikleri asgari koşulları da sağlamalıyız. Eğer seramik saksısının içerisinde substrat değil de normal toprak varsa 4 çiçek sapı çıkarmasının sebebi ölmeden önce daha çok çiçek çıkarma, dolayısıyla üreme dürtüsü olabilir. Ben toprak saksıdaki orkidelerin çiçek dallarında bir çok keiki çıkardıklarını gördüm.
Orkideler hızla ölmezler. Çünkü etli kök ve yapraklarındaki su ve besinle bir süre canlılıklarını sürdürürler. Eğer belirttiğim gibiyse çiçeğin ömrü fazla olmaz.
|
Merhabalar
Hayir efendim normal toprak degil icindeki paketlerde satilan kendi kabuk kasimindan almistim 1 yildir ayni saksida ve ayni toprakta
Karisimda agac kabuklari sünger parcalari bulunuyor sulamasinida daldirma yöntemiyle degilde
"üstten aklima düsdükce fisfisliyorum " demisti kayinvalidem
Cicegin ölecegini hic düsünmüyorum inanilmaz kök salmis artik saksisina sigmiyor.