agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Orkide > Orkide Türleri
(https)

Beğeni Düzeni1807Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 12-03-2012, 15:59   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 12-03-2012
orkıdemmm

meraba benım 7 aydır bende olan bır orkıdem var benım ıcın cok ozel ona ozenle bakıyorum fakat su bır haftadır tv programında guneslendırmemızı soyledıklerı ıcın orkıdemı ıkı gun bırer saat kdr guneste beklettım yaprakları mahvoldu ve bır dalıda kurudu dalını kestım fakat yaprakları nereden kesmem gerekır bılemıyorum ayrıca cıcek acması ıcın tekrar ne yapabılırım

Eklenen Resimler

orkıdem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-03-2012, 22:15   #2
Ağaçsever

malicetin's Avatar

Giriş Tarihi: 17-08-2008
hiç ellemeyin!..

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi orkıdem Mesajı Göster
meraba benım 7 aydır bende olan bır orkıdem var benım ıcın cok ozel ona ozenle bakıyorum fakat su bır haftadır tv programında guneslendırmemızı soyledıklerı ıcın orkıdemı ıkı gun bırer saat kdr guneste beklettım yaprakları mahvoldu ve bır dalıda kurudu dalını kestım fakat yaprakları nereden kesmem gerekır bılemıyorum ayrıca cıcek acması ıcın tekrar ne yapabılırım
Orkideye hiç dokunmayın. Kendi haline bırakın. Ama çiçek sapı varsa kökünden kesin. Direkt güneş ışığından sakının, ama aydınlık bir yerde bakımına devam edin. Yeni bir yaprak çıkarmaya başlayacaktır. Yeni çıkan yapraklar çok güzel olacaklar ve 2 - 3 yaprak çıkardığında - büyük olasılıkla önümüzdeki yaz mevsiminde çıkarır- yeni bir çiçek sapından size enfes çiçekler verecektir. Bıkmayın, üşenmeyin, ama sevin mutlaka başaracaksınız..

malicetin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-03-2012, 11:07   #3
Ağaç Dostu

esk nisagül's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2012
orkide besini

Sayın mali çetin pokon markalı orkide besinini kullanmak için sizden cevap bekliyorum n-p-k değeri 5-6-7 acaba acaba uygunmudur

esk nisagül Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-03-2012, 18:43   #4
Ağaçsever

malicetin's Avatar

Giriş Tarihi: 17-08-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi esk nisagül Mesajı Göster
Sayın mali çetin pokon markalı orkide besinini kullanmak için sizden cevap bekliyorum n-p-k değeri 5-6-7 acaba acaba uygunmudur
Pokon marka orkide gübresini denemedim. Ben vilmorin marka orkide gübresi kullanıyorum. Çok memnunum. Sitede de bu marka tavsiye ediliyor. Çiçek açtırmak için potasyumun fazla olması lazım diye biliyorum.

malicetin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-03-2012, 19:03   #5
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 12-03-2012
Talking

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malicetin Mesajı Göster
Orkideye hiç dokunmayın. Kendi haline bırakın. Ama çiçek sapı varsa kökünden kesin. Direkt güneş ışığından sakının, ama aydınlık bir yerde bakımına devam edin. Yeni bir yaprak çıkarmaya başlayacaktır. Yeni çıkan yapraklar çok güzel olacaklar ve 2 - 3 yaprak çıkardığında - büyük olasılıkla önümüzdeki yaz mevsiminde çıkarır- yeni bir çiçek sapından size enfes çiçekler verecektir. Bıkmayın, üşenmeyin, ama sevin mutlaka başaracaksınız..
bılgılerınız ıcın tesekkur edrım emın olun bıkmam bı daha cıcek vermesı ıcın elımden gelenı yapıcam

orkıdem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:15.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025