agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Orkide > Orkide Türleri
(https)

Beğeni Düzeni1807Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 06-03-2012, 16:15   #1
Ağaç Dostu

zencefil cicegi's Avatar

Giriş Tarihi: 03-09-2011
Ben kayinvalideme gecen sene anneler gununde bir orkide almistim. Soylenenlerin aksine seramik saksida ve hep usten sulama yapiyordu
ama orkideyi bir gorseniz dort cicek dali ve 6 saglikli kocaman yapraklar vermis
gozlerime inanamadim
Cunku kayinvalidem cicek bakmayi pek sevmez bir ay sonra kurutur diye dusunmustum
Onu gorunce anladimki aslinda orkideler oyle aman aman bir ilgi istemiyor.

zencefil cicegi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-03-2012, 21:09   #2
Ağaçsever

malicetin's Avatar

Giriş Tarihi: 17-08-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zencefil cicegi Mesajı Göster
Ben kayinvalideme gecen sene anneler gununde bir orkide almistim. Soylenenlerin aksine seramik saksida ve hep usten sulama yapiyordu
ama orkideyi bir gorseniz dort cicek dali ve 6 saglikli kocaman yapraklar vermis
gozlerime inanamadim
Cunku kayinvalidem cicek bakmayi pek sevmez bir ay sonra kurutur diye dusunmustum
Aslında orkidelerin fazla ilgi istemedikleri doğru. Bunun için haftada bir suluyoruz, 15 günde bir de gübreliyoruz. Ancak istedikleri asgari koşulları da sağlamalıyız. Eğer seramik saksısının içerisinde substrat değil de normal toprak varsa 4 çiçek sapı çıkarmasının sebebi ölmeden önce daha çok çiçek çıkarma, dolayısıyla üreme dürtüsü olabilir. Ben toprak saksıdaki orkidelerin çiçek dallarında bir çok keiki çıkardıklarını gördüm.

Orkideler hızla ölmezler. Çünkü etli kök ve yapraklarındaki su ve besinle bir süre canlılıklarını sürdürürler. Eğer belirttiğim gibiyse çiçeğin ömrü fazla olmaz.

malicetin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-03-2012, 21:41   #3
Ağaç Dostu

zencefil cicegi's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malicetin Mesajı Göster
Aslında orkidelerin fazla ilgi istemedikleri doğru. Bunun için haftada bir suluyoruz, 15 günde bir de gübreliyoruz. Ancak istedikleri asgari koşulları da sağlamalıyız. Eğer seramik saksısının içerisinde substrat değil de normal toprak varsa 4 çiçek sapı çıkarmasının sebebi ölmeden önce daha çok çiçek çıkarma, dolayısıyla üreme dürtüsü olabilir. Ben toprak saksıdaki orkidelerin çiçek dallarında bir çok keiki çıkardıklarını gördüm.

Orkideler hızla ölmezler. Çünkü etli kök ve yapraklarındaki su ve besinle bir süre canlılıklarını sürdürürler. Eğer belirttiğim gibiyse çiçeğin ömrü fazla olmaz.
Merhabalar

Hayir efendim normal toprak degil icindeki paketlerde satilan kendi kabuk kasimindan almistim 1 yildir ayni saksida ve ayni toprakta

Karisimda agac kabuklari sünger parcalari bulunuyor sulamasinida daldirma yöntemiyle degilde
"üstten aklima düsdükce fisfisliyorum " demisti kayinvalidem
Cicegin ölecegini hic düsünmüyorum inanilmaz kök salmis artik saksisina sigmiyor.

Eski 07-03-2012, 20:34   #4
Ağaçsever

malicetin's Avatar

Giriş Tarihi: 17-08-2008
4 çiçek sapı alışılmış değil..

Alıntı:
gozlerime inanamadim
Sayın Zencefil Çiçeği, Keşke resmini görseydik. Söylediklerinizden saksının çok büyük olduğu anlaşılıyor. Ancak yeteri kadar da sulanıyorsa mümkün olabilir.. Ev şartlarında 4 çiçek sapı alışılmış bir durum değil. İzleyin ve forumda paylaşın, belki yeni bir bakım yöntemi buluruz.

malicetin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-03-2012, 13:25   #5
Ağaç Dostu

zencefil cicegi's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malicetin Mesajı Göster
Sayın Zencefil Çiçeği, Keşke resmini görseydik. Söylediklerinizden saksının çok büyük olduğu anlaşılıyor. Ancak yeteri kadar da sulanıyorsa mümkün olabilir.. Ev şartlarında 4 çiçek sapı alışılmış bir durum değil. İzleyin ve forumda paylaşın, belki yeni bir bakım yöntemi buluruz.
Tabi kayin validemlere gittigimde cekerim resmini insallah.

Bugün yine seraya gittim orkideler gözlerimi kamastirdi
sizlerle paylasmak istedim

Eklenen Resimler

Eski 13-03-2012, 04:09   #6
Yeni Üye

06içimdekitürkü's Avatar

Giriş Tarihi: 19-12-2011
Alıntı:
Tabi kayin validemlere gittigimde cekerim resmini insallah.

Bugün yine seraya gittim orkideler gözlerimi kamastirdi
sizlerle paylasmak istedim
hayran kaldım çok güzeller

06içimdekitürkü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025