agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Orkide > Orkide Türleri
(https)

Beğeni Düzeni1807Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 14-12-2011, 21:08   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 04-12-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malicetin Mesajı Göster
Sayın Phalez, yaptığınız işlem doğru ama yenilediğiniz orkide harcının ne olduğunu yazmamışsınız. Fotoğraftan çiçeğin fazlaca kök kaybetmiş olduğu görülüyor. Saksıya koyduğunuz orkide harcı forumda sık sık dile getirildiği şekilde çam kabuğu, kömür, şişe mantarı gibi su tutmayan materyallerden oluşmalı. Haftada bir kez ve daldırma usulü ile sulamalısınız. Bu mevsimde özellikle güneş alan bir yere koyar, her 15 günde bir de ölçüsüne göre vilmorin orkide gübresi konulmuş suya daldırırsanız baharda, en geç sonbaharda yeniden çiçek alırsınız. Yumuşayan yapraklar gene sertleşir. Yeni kök ve yapraklar da çıkaracaktır. Forumu okumaya ve bilgileri uygulamaya devam edin.
Orkide harcini degistiremedim henüz. Ilk geldigi zamanki harc duruyor hala. Forumda okudugum kadariyla hazir satilan iyi bir harc bulmak cok zor. acaba bir seraya götürüp orda degistirtsem uygun olur mu?

Ayrica cicegim devrildi ve yapraklari kirildi. acaba o yapraklari kesmeli miyim? gerci kendini tamir ediyor sanirim, ip gibi biseylerle kirik yerleri iki yandan tutturmus kendi kendine
Son olarak dali dogru yerden kesip kesmedigimi söyleyebilir misiniz? Bir cicekci kökünden kesmem gerektigini söyledi ama pek güvenemedim.

Cok tesekkür ederim yardimlariniz icin.

phalez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-12-2011, 19:37   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 24-05-2008
Sayın Feyzan,
Bana özelden mesaj atmış,2035 ve 2037 sayılı mesajlarınızdaki resimlere yorum yapmamı istemişsiniz.
Çiçeğinizin resimdeki haline ,değerli arkadaşlarımız gereken yorumları yapmışlar.Dikkat ederseniz,istenilen bir yoruma ,bir arkadaşımız tarafından yorum yapılmışsa BEN yorum yapmam.
Siz özelden talep ettiğiniz yorumumu,FORUM dan talep ediyorsunuz.MEMNUNİYETLE,
Aldığınız cevaplardanmı tatmin olmadınız? Ya da benim bu konudaki fikrimi sorarak ,benimi imtahan ediyorsunuz.!Burasını anlayabilmiş değilim.
Öncelikle ,bir konuda anlaşalım.Bana bir kısım arkadaşımız HOCAM der,DOKTOR der.Ben ikisinide kabul etmem.!Ayrıca Ben Ziraat mühendisi de değilim!
Sadece 1970 lerden beri ORKİDE MERAKLISI veya ORKİDE MANYAĞIYIM.
Bu nedenle o tarihten beri sürekli araştırma halinde oldum ve 1986 yılında araştırmalarım sonucunda ,dostluğuna ve samimiyetine ayrıca işi ve bu çiçeği bildiği dünyaca kanıtlanmış bir yabancı gurupla yola çıktım ve bugünlere geldim.
Bu azımsanmayacak süre içerisinde epeyce bilgi birikimim oldu.Edinmiş olduğum bu BİLGİ ve TECRÜBE yi çok ciddi bedeller ödeyerek edindim.Şimdi kendime göre bu konuyu kendime MİSYON edindim ve benim ödediğim bu bedelleri sizler ödemeyesiniz diye ,ORKİDE yi sevenlere ,samimiyetle soru soranlara ,ORKİDEHARCI ,FERTİLİZER konusunda yardım isteyenlere elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum.
Bilginiz olsun diye ARZETTİM.
Çiçeğiniz ile ilgili görüşlerime gelince;
1)Çiçeğiniz fazla ışık alan bir ortamda kalmış veya bulunuyor.
2)Harcınızda ,tahta parçalarına benzettiğim bir materyal ve siyah kömür parçalarına benzettiğim ayrı bir materyal daha var.Yanlış anlaşılmasın bunlar yanlıştır demiyorum.
3)Harç ve saksı boyunun durumu iyi gözüküyor.Saksı boyunun normalden iri olması ,bitkinizin köke çalışması için iyi ancak beslenme konusunda sürekli takviye gerektirir.
Sonuç;
Yaprak renginin koyu ve parlak olması ve diğer gözlemlerime göre bitkinizin durumu oldukça iyi,Bana kalırsa hiç ellemeyin ,oldukça mutlular . Mutluluklarını devam ettirsinler.
Çiçek yaptıktan ve ve çiçekleri döküldükten sonra ayırıma gidin ,şu anda kurcalamayın derim.
İstanbuldan yazıyorsunuz. Başka sorularınız olursa beni 532 484 484 4 nolu telefonumdanda arayabilirsiniz.

En derin saygılarımla

Ziya Soner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-12-2011, 22:02   #3
Ağaçsever

malicetin's Avatar

Giriş Tarihi: 17-08-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi phalez Mesajı Göster
Orkide harcini degistiremedim henüz. Ilk geldigi zamanki harc duruyor hala. Forumda okudugum kadariyla hazir satilan iyi bir harc bulmak cok zor. acaba bir seraya götürüp orda degistirtsem uygun olur mu?

Ayrica cicegim devrildi ve yapraklari kirildi. acaba o yapraklari kesmeli miyim? gerci kendini tamir ediyor sanirim, ip gibi biseylerle kirik yerleri iki yandan tutturmus kendi kendine
Son olarak dali dogru yerden kesip kesmedigimi söyleyebilir misiniz? Bir cicekci kökünden kesmem gerektigini söyledi ama pek güvenemedim.

Cok tesekkür ederim yardimlariniz icin.
Sayın Phalez,çiçeğiniz zaten örselenmiş. Kendini toplaması için yeni kök ve yapraklar çıkarması gerekiyor. Bunun için çiçek sapını kökünden kesin, substratını değiştirin. Çam kabuğu, kömür ve şişe mantarı her yerde bulunabilen materyaller. Eğer bulamazsanız koçtaşta satılan hazır substratın içerisine şişe mantarı ve kömür karıştırıp kullanın. Böyle yaparsanız sulamada çok dikkatli olmalısınız. Kırılan yaprakları kırıldıkları yerden kesebilirsiniz. Kesmeseniz de kendisi zaten atar. Çiçeğiniz kurtarılabilir.

malicetin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:09.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025