Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SerDag
sayın Adalet Yağcı, orkide göbeğinden yeni bir orkide yaratıyor. böyle bir şey ilk kez görüyorum ve çok sevdim. evet keikiler dalda oluşur köklenince kesilip ekilirler, minik miniktirler, bu farklı bir mucize bence, nadir görülen bir olay. emeğinize sağlık. olgun ve mutlu bir bitki. mutlu ki, keikiyle falan uğraşmamış; kendini klonlamış. maşallah dememiz farzdır efendim.
|
Ben de çok şaşırdım sayın SerDag, bu bitkim çok sağlıklıydı, kendisini bir komşuma emanet edip beş ay yalnız bırakmak zorunda kaldım.
Döndüğümde zavallım çürümek üzereydi, üzerindeki onlarca çiçeği açamamış balon şeklinde kalmıştı.
Sayın Ziya Soner hocamıza bitkim için ne yapa bileceğimi sorduğumda bana harcının değişmesi gerektiğini söyledi ve harç gönderdi, sağolsunlar.
Bitkiyi harçtan ayırdığımda kök kısmının sim siyah olduğunu gördüm, neredeyse bir santim kalacak şekilde canlı yere kadar kök budaması yapıp yeni saksısına ve harcına geçirdim.
Epeyce bir zaman kritik devre yaşadık ama şimdi çok iyi, yavrumuz da çok sağlıklı, çiçek sapları da vermeye başladı.
Bu yavruyu altı yedi aydan önce ayıramam her halde, Ziya hocamız da bir görsünler bakalım, yorumunu merak ediyorum.