Konu: Phalaenopsis
View Single Post
Eski 15-12-2011, 19:37   #2037
Ziya Soner
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 24-05-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 175
Sayın Feyzan,
Bana özelden mesaj atmış,2035 ve 2037 sayılı mesajlarınızdaki resimlere yorum yapmamı istemişsiniz.
Çiçeğinizin resimdeki haline ,değerli arkadaşlarımız gereken yorumları yapmışlar.Dikkat ederseniz,istenilen bir yoruma ,bir arkadaşımız tarafından yorum yapılmışsa BEN yorum yapmam.
Siz özelden talep ettiğiniz yorumumu,FORUM dan talep ediyorsunuz.MEMNUNİYETLE,
Aldığınız cevaplardanmı tatmin olmadınız? Ya da benim bu konudaki fikrimi sorarak ,benimi imtahan ediyorsunuz.!Burasını anlayabilmiş değilim.
Öncelikle ,bir konuda anlaşalım.Bana bir kısım arkadaşımız HOCAM der,DOKTOR der.Ben ikisinide kabul etmem.!Ayrıca Ben Ziraat mühendisi de değilim!
Sadece 1970 lerden beri ORKİDE MERAKLISI veya ORKİDE MANYAĞIYIM.
Bu nedenle o tarihten beri sürekli araştırma halinde oldum ve 1986 yılında araştırmalarım sonucunda ,dostluğuna ve samimiyetine ayrıca işi ve bu çiçeği bildiği dünyaca kanıtlanmış bir yabancı gurupla yola çıktım ve bugünlere geldim.
Bu azımsanmayacak süre içerisinde epeyce bilgi birikimim oldu.Edinmiş olduğum bu BİLGİ ve TECRÜBE yi çok ciddi bedeller ödeyerek edindim.Şimdi kendime göre bu konuyu kendime MİSYON edindim ve benim ödediğim bu bedelleri sizler ödemeyesiniz diye ,ORKİDE yi sevenlere ,samimiyetle soru soranlara ,ORKİDEHARCI ,FERTİLİZER konusunda yardım isteyenlere elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum.
Bilginiz olsun diye ARZETTİM.
Çiçeğiniz ile ilgili görüşlerime gelince;
1)Çiçeğiniz fazla ışık alan bir ortamda kalmış veya bulunuyor.
2)Harcınızda ,tahta parçalarına benzettiğim bir materyal ve siyah kömür parçalarına benzettiğim ayrı bir materyal daha var.Yanlış anlaşılmasın bunlar yanlıştır demiyorum.
3)Harç ve saksı boyunun durumu iyi gözüküyor.Saksı boyunun normalden iri olması ,bitkinizin köke çalışması için iyi ancak beslenme konusunda sürekli takviye gerektirir.
Sonuç;
Yaprak renginin koyu ve parlak olması ve diğer gözlemlerime göre bitkinizin durumu oldukça iyi,Bana kalırsa hiç ellemeyin ,oldukça mutlular . Mutluluklarını devam ettirsinler.
Çiçek yaptıktan ve ve çiçekleri döküldükten sonra ayırıma gidin ,şu anda kurcalamayın derim.
İstanbuldan yazıyorsunuz. Başka sorularınız olursa beni 532 484 484 4 nolu telefonumdanda arayabilirsiniz.

En derin saygılarımla

Ziya Soner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön