agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Orkide > Orkide Türleri
(https)

Beğeni Düzeni1807Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 22-09-2011, 21:14   #1
Ağaçsever

malicetin's Avatar

Giriş Tarihi: 17-08-2008
Sayın fkobar, çiçekler üzerindeki lekelere kafanızı takmayın. Sonuçta keser bitirirsiniz. Önemli olan kök ve yapraklardır. Yaprağın sarkması iyiye alamet değil. Ama size öyle gelmiş olabilir. Resim eklerseniz daha doğru tanıya ulaşabiliriz. Susuz kalması kadar çok sulamak da aynı şekilde yaprakların buruşmasına ve sarkmasına neden olabilir.

malicetin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-09-2011, 00:54   #2
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 23-09-2011
Yardim edin lutfen:(

Oncelikle degerli bilgilerinizi paylasip,vakit ayirip sorularimizi yanitladiginiz icin cok tesekkurler.orkidelerim haziranin sonundan beri bende, 4 hafta icinde cicekleri dokuldu,daha sonrada dallari kurumaya basladi.ben daha once bir yerde okumustum uc bogum sayip jiletle kestim dali,uzerinede tarcin surdum ama kurumasina engel olamadim.yapraklar cok canli gorunuyor ama koklerinin uclari yukaridaki fotogrflardaki gibi parlak yesil degil yani bastan sona soluk yesil.topragin kuruluguna gore su veriyorum ve direkt gunes isigi almayan yerde duruyor ama bir turlu cicek acmiyor yandan cikan dallardada bir hareketlenme yok.lutfen nerde hata yapiyorum bana soyleyin benim dogum gnu hediyemdi onlar ve cok degerliler benim icin.bu arada herhangi bir besin vermedim bu sure icerisinde.yardimci olursaniz cok sevinirim simdiden cok tesekkurler.iyi calismalar

umutsuz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-09-2011, 09:18   #3
Ağaç Dostu

fkopar's Avatar

Giriş Tarihi: 11-05-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malicetin Mesajı Göster
Sayın fkobar, çiçekler üzerindeki lekelere kafanızı takmayın. Sonuçta keser bitirirsiniz. Önemli olan kök ve yapraklardır. Yaprağın sarkması iyiye alamet değil. Ama size öyle gelmiş olabilir. Resim eklerseniz daha doğru tanıya ulaşabiliriz. Susuz kalması kadar çok sulamak da aynı şekilde yaprakların buruşmasına ve sarkmasına neden olabilir.

malicetin hocam;
aşağıda yaprakları sarkan iki orkidemi ve köklerinin fotosunu ekledim. Bununla ilgili ne yapabileceğim konusunda yardımcı olabilirseniz sevinirim. ilk resimdeki ordikdenin yapraklarındaki sarkmanın yanısıra kıvrılmalar da mevcut.

kökleri

diğer orkide

kökleri

fkopar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-09-2011, 11:03   #4
Ağaç Dostu

Asya_lotus's Avatar

Giriş Tarihi: 27-03-2007
Galeri: 41
Kök iyi durumda. Alt yaprakların sararması - bu normaldir, gevşek yaprak - sık sulamadan. 7-10 gün bir defa sulama azaltın. Parlak bir yerde bitki tutun, pencereye yakın bir yerde.

Asya_lotus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-09-2011, 14:13   #5
Ağaç Dostu

fkopar's Avatar

Giriş Tarihi: 11-05-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Asya_lotus Mesajı Göster
Kök iyi durumda. Alt yaprakların sararması - bu normaldir, gevşek yaprak - sık sulamadan. 7-10 gün bir defa sulama azaltın. Parlak bir yerde bitki tutun, pencereye yakın bir yerde.
hocam teşekkür ediyorum. yaprakların kıvrılması konusunda bir fikriniz var mı?

fkopar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-09-2011, 17:01   #6
Ağaç Dostu

Asya_lotus's Avatar

Giriş Tarihi: 27-03-2007
Galeri: 41
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fkopar Mesajı Göster
hocam teşekkür ediyorum. yaprakların kıvrılması konusunda bir fikriniz var mı?
Ben hosam değilim , ben sadece sizin gibi, orkide bir uzun zamandır meraklısı var...
Yaprakların kıvrılması konusunda - muhtemelen fazla sulamadan, ve güneş ışığından uzak tutunuz.

Asya_lotus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:55.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025