Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malicetin
Sayın fkobar,Her iki orkideniz de gayet sağlıklı görünüyor. Yeni ayıdığınız keikinin kökleri de orkidenin gelişmesi için yeterli. Orkide harcı olarak ne kullandığınız bilmiyorum.Çam kabuğu, şişe mantarı, kömür gibi fazla su tutmayan bir harç kullanmışsanız her hangi bir sorunla karşılaşmazsınız. Haftada bir daldırma usulü ile sulayın. Çiçeklerdeki lekeler de bir hastalık habercisi deği gibi görünüyor.Bazı çiçeklerin solması da doğaldır.
|
Sayın malicetin;
Öncelikle cevabınız için teşekkür ediyorum. Pembe çiçekli orkidenin çiçekleri üzerindeki siyah noktaların mantar olmasından korkuyorum, inşallah değildir. ugün beyaz çiçekler üzerinde de birkaç tane gördüm aynı siyah noktalardan. Ancak çiçeklerin tamamında yok bunlar. Ayrıca pembe çiçekli olan yapraklarını aşağı doğru sarkıttı, az sulamaktan mı kaynaklıdır acaba?
Orkide harcı olarak Bauhaus'tan aldığım hazır harcı kullanıyorum ancak torf ağırlığı fazla olduğu için daha çok büyük parçaçıkları kullandım.
İlk aldığım orkideyi 2 hafta içinde kuruttuğum için şimdi tedirgin oluyorum, bunların da kurumasından korkuyorum.