![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-05-2008
|
Merhaba. Yaklaşık 2 yıldır sahip olduğum 2 adet Phal'im var. İkisi de 2 defa yeni çiçekler açtı. Her defasında allttan ikinci boğum üstünden sapı kestiğimde yeni dal çıkarmış ve çiçek açmıştı. Ancak son çiçeklerden sonra iki bitkide çiçek açan dal tamamen kurudu. Yaprakların ve kökün sağlığı bence gayet iyi. Bu doğal bir süreç midir? Yeniden çiçelenmeyi sağlamak için yapmam gereken birşey var mı? Phallerimi sayın Praecox'un yazılarını okuduktan sonra almıştım ve gururla büyütüyordum. Son gelişmelerden sonra biraz moralim bozuldu. Yanlış birşeyler mi yaptım diye! Bu arada ayda bir yaptığım gübreleme sıklığımı arttırmalı mıyım? Yardımcı olursanız sevinirim. Selamlar |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Kaybettik...
|
Çiçek sapını dibinden kesin. Gübrelemenizi olağan şekilde devam etirin. Phaliniz yorulmuş olabilir. Bir çiçek sapından 2-3 kez çiçeklenmesi fazlası ile yeterli. Yapraklar ne durumdalar? Diri parlak mı yoksa yorgun gibiler mi yeni yaprak veriyor mu yaprak yapısı sağlıklı mı? Saksı harcını da değiştirmek şu anda uygun olur. Anladığım kadarı ile 2 senedir saksı hacı değişmemiş. Phalinizi dinlendirin bir iki ay ona zaman tanıyın yeniden çiçek sapı sürecektir. |
|
|
|
![]() |
|
|